امروز: شنبه 15 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش كارآموزی نحوه ساخت پی و اسکلت بتنی تا پایان سقف اول

گزارش كارآموزی نحوه ساخت پی و اسکلت بتنی تا پایان سقف اولدسته: گزارش کارآموزی
بازدید: 75 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 2937 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 29

گزارش كارآموزی نحوه ساخت پی و اسکلت بتنی تا پایان سقف اول در 29 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش كارآموزی نحوه ساخت پی و اسکلت بتنی تا پایان سقف اول در 29 صفحه ورد قابل ویرایش



عنوان                                                               صفحه



مقدمه  ..................................................................................................................... 3



اجرای شبکه پی................................................................................................... 5



بتن ریزی پی........................................................................................................ 16



اجرای سقف.......................................................................................................... 18



اجرای پله............................................................................................................... 28





مقدمه

پیشرفت سریع جوامع ونیازهای روز افزون آنها به انجام طرح های مختلف عمرانی از یك طرف و رشد و توسعه علوم مختلف از طرف دیگر، ایجاب می­نماید تا با یك برنامه ریزی صحیح و همه جانبه و نیز استفاده بهینه از ابزار و امكانات موجود در جامعه ، گامی بلند  در جهت ترقی و تعالی جامعه برداشته شود.

فعالیت یک مهندس عمران در هر یک ازاین قسمت ها علاوه بر تسلط در زمینه تئوری ، نیازمند تجربیات عینی و عملی است . یکی از فرصت هایی که می تواند در انتقال این تجربیات به شخص مفید باشد ، واحد کارآموزی است . اگرچه که آشنایی و شناخت تمامی مسایل و نکات عملی مستلزم سال ها تلاش و حضور در پروژه های مختلف عمرانی است ، لیکن فرصت کوتاه کارآموزی هم می تواند شخص را در رسیدن به این هدف یاری کند .

شروع کارآموزی مقارن پایان دیوارچینی پی و پایان آن هم زمان با اجرای ستون طبقه دوم بوده است . نوع پی ساختمان نواری دو طرفه ( شبکه ای ) و سیستم سقف آن تیرچه بلوک است .

گزارش کارآموزی پیش رو اگرچه حاوی تمامی نکات اجرایی انجام شده نیست ، لیکن  مهمترین نکات را در بر دارد.همچنین قسمت هایی از نقشه های معماری و سازه ای که در طول دوره مورد استفاده قرار گرفته است در پیوست آمده است.





اجرای شبکه پی

قبل از انجام هر کار، سرپرست کارگاه باید ملزومات اجرای پی را فراهم کند و خواسته خود را به طور کامل برای دست اندر کاران از جمله کارفرما ، مجری پی و کارگرها توضیح دهد.برخی از مصالح و و سایل مورد احتیاج به شرح زیر است :

1- میلگرد : میلگردهای پی به دو قسمت طولی ( کمرکش ) و عرضی   ( چنگال ) تقسیم می شوند .  قبل از سفارش میلگردها باید تعداد دقیق میلگردهای مورد نیاز را با توجه به نقشه محاسبه کرد . برای محاسبه میلگردهای طولی ، ابتدا طول هر نوار را در تعداد میلگردهای  طولی ضرب می کنیم و سپس با توجه به شماره میلگرد ، نتایج را دسته بندی و جمع می کنیم. اگر حاصل را تقسیم بر 12 کنیم (طول یک شاخه میلگرد 12 متر است ) تعداد میلگردها برای آن شماره خاص بدست می آید .

  12 /  [تعداد میلگرد طولی*( طول نوار پی+ 0.2)] =  تعداد میلگردهای طولی برای هر نوار

برای در نظر گرفتن طول خم در ابتدا و انتهای هر نوار باید مقدار 0.2 به طول هر نوار اضافه شود . اگر طول نوار یک پی بیشتر از 12 متر باشد برای پیوستگی میلگردها در محل انقطاع ، بایستی از اور لپ (( overlap  استفاده شود . طول اورلپ مطابق آیین نامه بایستی بین 40تا 50 برابر قطر میلگرد مورد استفاده باشد . برای احتساب طول اورلپ در محاسبه میلگردها باید مقدار آن را به طول هر نوار اضافه کرد .







نمونه ای از اورلپ در محل قطع میلگردها

در محاسبه میلگردهای عرضی باید ابتدا عرض نوارها را با 0.2 جمع کنیم وسپس در تعداد میلگردهای عرضی هر نواربا توجه به شماره میلگردها   ضرب کنیم . آنگا هحاصل را بر 12 تقسیم کنیم تا تعداد شاخه مورد نیاز بدست آید .

12 / [ تعداد  میلگردهای عرضی * ( عرض نوار پی+0.2)]= تعداد میلگردهای عرضی برای هر نوار

2- قیچی زمینی: قیچی زمینی ، وسیله استاندارد برای برش میلگرد        است  و تا جایی که می توان باید از قیچی برای بریدن میلگرد استفاده شود. قیچی بایستی با توجه به بزرگترین شماره میلگردها تهیه شود .







    3- دستگاه برش هوا گاز: این وسیله از یک کپسول گاز و یک کپسول اکسیژن تشکیل شده است . سوختن هم زمان اکسیژن وگاز باعث ایجاد حرارت شدیدی می شود که فولاد را به دمای ذوب خود می رساند وبه این طریق میلگردها برش داده می شوند . این دستگاه برای برش میلگردهای با قطر بزرگ که قیچی قادر به قطع آن نباشد استفاده می شود .

آیین نامه استفاده از این وسیله را به دلیل ایجاد تنش های پسماند مجاز      نمی داند اما سرعت و سهولت انجام کارباعث استفاده از این وسیله می شود.

 4- میز کار : اصطلاحاً به میزی گفته می شود که بر روی آن میلگردها خم زده می شوند. از این میز در مراحل بعدی  برای ساختن خاموت استفاده می شود .

         سایر وسایل مورد نیاز عبارتند از انبر ، سیم آرماتوربندی ، ...

دغدغه اصلی سرپرست کارگاه قبل از انجام هر کاری باید ایمنی و حفظ سلامت افراد کارگاه باشد لذا تمام تدارکات مورد نیاز فراهم شود . این وسا یل در مرحله پی عبارتند از دستکش وعینک که هر دو به هنگام برش میلگردها توسط دستگاه هوا گازمورد احتیاج هستند .

اولین گام در اجرای پی برش میلگردها در طول های مورد نیاز است . بایستی برش میلگردها را طوری انجام داد که ، پرت میلگردها به حداقل مقدار برسد . اگر چه این کار باعث صرفه جویی در مخارج می شود ولی در عمل ممکن است باعث سردرگمی کارگرها شود . سرپرست کارگاه در این موقعیت باید برش میلگردها را طوری برنامه ریزی کند که هم برش میلگردها  پرت کمتری داشته باشد و هم باعث سردرگمی کارگرها نشود . این کار به خصوص در پروژه های بزرگ کاملاً  ضروری است .   

بعد از برش میلگردها نوبت به خم زدن آنها می رسد .این کار برای میلگردهای کوچک روی میز کار انجام می شود . برای میلگردهای با طول زیاد خم زدن با توجه به شرایط کارگاه می تواند روی میز کار انجام بگیرد یا توسط آچارF   روی زمین انجام شود .گام بعدی پخش میلگردهای طولی وعرضی کف پی است . سپس میلگردها به وسیله سیم آرماتوربندی بافته می شوند و به صورت شبکه در می آیند . در بافتن میلگردها بهتر است از گره « هفت وهشت » استفاده شود اما معمولا آنها را با گره ساده می بندند . همچنین بهتر است که تمامی گره ها به هم بافته شوند ولی بستن یک در میان گره ها نیز بلامانع است . دربستن میلگردها درمحل اورلپ ها و ستون ها باید توجه ویژه داشت . در پخش میلگردهای طولی باید دقت شود که محل قطع میلگردها همه در یک طرف قرار نگیرند زیرا این کار باعث ضعیف شدن شبکه در محل اورلپ ها می شود . همچنین باید دقت شود فاصله شبکه کف از دیوار ها و دیوار چینی ها حدود پنج سانتیمتر باشد .



ویبراتور در بتن زیاد باقی بماند شیره بتن خارج می شود .

پس از رسیدن بتن به ارتفاع مورد نظر بایستی سطح بتن به وسیله ماله کاملا صاف شود . نکته قابل توجه دیگر، کنترل ریشه ستون ها در برابر پیچش پس از بتن ریزی و قبل از سخت شدن بتن است . این کار را می توان با استفاده از ریسمان کشی انجام داد .

در روزهای بعد از بتن ریزی ، باید آن را با آب کاملا مرطوب نگه داشت تا فعل وانفعالات ناشی از واکنش آب و سیمان ( هیدراتاسیون ) به خوبی انجام شود . این کار در مراحل اولیه سخت شدن بتن نه تنها بر مقاومت ، بلکه بر دوام و پایایی بتن هم می افزاید .

اجرای سقف

پس از اجرای پی نوبت به اجرای سقف می رسد . لازم به توضیح است که اجرای یک سقف ، شامل ستون ها و پله مربوط به آن نیز می باشد . در این ساختمان اجرای سقف به یک گروه کارگر به صورت  پیمانکاری داده شد و مدت تحویل هر سقف 20 روز درنظر گرفته شد .نوع سقف تیرچه بلوک است.

اولین گام در اجرای سقف اجرای ستون ها است . ابتدا باید میلگردهای مربوط به ستون ها را برش داد . میلگردهای ستون بایستی با توجه به ارتفاع طبقه ، عرض تیر و اورلپ ستون طبقه بعد برش داده شود .  ارتفاع سقف اول در ساختمان ها متغیر بوده و معمولا بین 2.70 تا 3 متر است، عرض تیر 40 سانتی متر و اورلپ ستون بعد حدود یک متر است . بنابراین طول میلگرد برای برش معمولا حدوداً چهار متر است . خاموت هم باید به اندازه مورد نیاز وطول مناسب بریده شوند و سپس خم بخورند . نحوه بستن خاموت ها به میلگردهای طولی ستون به این صورت است که ابتدا خاموت ها به اندازه مورد نیاز در چهار میلگرد طولی قرار داده می شوند ، بعد خاموت ها به دو میلگرد طولی بافته می شوند و  در نهایت به دو میلگرد دیگر بافته می شوند . در بستن خاموت ها باید دقت که اولاً خاموت ها در فواصل مشخص شده از طرف نقشه بسته شوند ، ثانیاً گوشه ای از خاموت ها که در آن میلگرد خم شده نباید در یک راستای طولی قرار گیرند ، بلکه باید به صورت متناوب در میلگردهای طولی بافته شوند . در ادامه سایر میلگردهای طولی در داخل ستون قرار داده می شوند و به خاموت ها بافته می شوند .

حال ستون های آماده که بر روی زمین به صورت افقی قرار دارند را بایستی برروی ریشه ستون ها که از پی بیرون آمده ند سوار کرد قرار دادن ریشه پله در این مرحله انجام می شود . ریشه پله در واقع میلگردهای پاگرد پله هستند که در بین دو ستون قرار گرفته اند و حکم  تکیه گاه را برای شبکه پله  که بعداً بافته خواهند شد، بازی می کنند . بعد از طی مراحل ذکر شده ، نوبت قالب بندی  ستون ها است . قالب ها در انواع متفاوت و برای کاربردهای متفاوت ساخته می شوند . از انواع قالب ها می توان قالب چوبی و قالب پین گوه ای را نام برد . همچنین قالب ستون های متصل به دیوار با قالب ستون های وسط متفاوت است .

 در این ساختمان از قالب پین گوه ای برای سقف اول استفاده شد . این قالب، نوعی قالب فلزی است که درآن هر ضلع  از گوشه قالب جدا بوده و اتصال آنها به وسیله پین و گوه انجام می شود .

 قرار دادن قالب ها در یک تراز توسط میلگردهایی به طول 40 سانتی متر ( عرض ستون )  که به داخل شبکه ستون بافته می شود انجام می شود . به یک سر این میلگردها در ستون اول ریسمان بسته می شود و تا میلگرد ستون انتهایی کشیده می شود . میلگرد  ستون های میانی به این وسیله در یک راستا قرار       می گیرند.

 قبل از سوار کردن قالب به ستون باید سطوح آن کاملاً روغنکاری شود تا هنگام  بتن ریزی  ، بتن به سطوح قالب نچسبد . برای روغن کاری می توان از روغن سوخته ماشین استفاده  کرد .  برای ستون های کنار دیوار آن قسمت از ستون که در طرف دیوار است باید کاملاً با پلاستیک پوشانیده  شود و درسه طرف دیگر قالب به صورت عادی بسته می شود . در ستون هایی که ریشه پله در آنها قرار دارد ، قسمتی که ریشه پله از آن بیرون آمده است با استفاده از تخته قالب بندی         می شود .





بتن ریزی  ستون هم مانند بتن ریزی  پی با عیار 350 انجام شد .بتن ستون با استفاده از دستگاه مخلوط کن ( بتونیر ) ساخته و سپس با فرغون تا محل ستون انتقال می یافت و از آنجا با بیل به داخل قالب ریخته می شد . با تکان دادن میلگردها یک ویبره مقدماتی انجام می شد . بعد از این که بتن به ارتفاعی حدود دوسوم ارتفاع ستون رسید با دستگاه ویبراتور ، ویبره می شد.ویبره بتن در یک سوم آخر ارتفاع با تکان منظم میلگردها صورت گرفت . بعد از بتن ریزی عمود بودن قالب باید توسط شاقول امتحان شود .   بتن ریزی  ستون به هیچ وجه نباید در دو مرحله انجام شود . در این ساختمان  بتن ریزی 16 ستون در سه روز پایان یافت .

بعد از بتن ریزی  ستون ها ، نوبت اجرای تیرهای سقف است . برای  بتن ریزی  تیرها باید زیر وکناره آن توسط قالب های چوبی احاطه شود . ساختن قالب ها در کارگاه انجام می شود بنابراین تهیه چوب مورد نیاز ضروری است.  این قالب ها ازتخته هایی به عرض 10تا 15 سانتی متر ساخته  می شوند . بعد از کنار هم گذاشتن تخته ها تا جایی که به اندازه عرض تیر باشند ، آنها را با چوب هایی که چهار طرف آن تراش داده شده به هم وصل می کنیم .این  چوب ها که به آن چهار تراش گفته می شود باید در هر 1تا 1.5 متر طول تخته ها قرار داده شوند .

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی نحوه ساخت پی و اسکلت بتنی تا پایان سقف اول , کاراموزی نحوه ساخت پی و اسکلت بتنی تا پایان سقف اول , کارورزی نحوه ساخت پی و اسکلت بتنی تا پایان سقف اول , دانلود گزارش کارآموزی نحوه ساخت پی و اسکلت بتنی تا پایان سقف اول , نحوه ساخت پی , اسکلت بتنی تا سقف

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر