امروز: چهارشنبه 19 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

پایان نامه اعتصابات کارگری

پایان نامه اعتصابات کارگریدسته: حقوق
بازدید: 54 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 25 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 24

پایان نامه اعتصابات کارگری در 24صفحه در قالب فایل ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

 پایان نامه اعتصابات کارگری

مقدمه :

اعتصابات كارگری به عنوان پدیده ای اقتصادی و اجتماعی حاصل تحول صنعتی و ایجاد كارخانجات جدید در یك جامعه می باشد.و بوسیله مطالعه آن می توان به درك كل تغییرات ایجاد شده در روابط اجتماعی و انسانی در مراكز صنعتی پی برد . اعتصاب محصول تعارض بین عناصر و كنش گران موجود در كارخانه می باشد و برای برسی آن لازم است ضمن توجه به نیات ، افكار و ذهنیات كارگران ، كارفرمایان دیگر به شرایط اقتصادی و اجتماعی موثر بر كل صنعت توجه نمود. مطالعه عینی و تجربی اعتصاب همچنین امكان بررسی رابطه پدیده ها و مسائل اجتماعی با مسائل اقتصادی بصورت وضوح ممكن می سازد . صنعتی شدن جوامع و ایجاد پیچیدگی در سازمانهای اقتصادی و اجتماعی از اثرات عام توسعه می باشد صنعتی شدن ضمن طرح كنش و واكنشهای جدید اجتماعی حوادث ، وقایع و بر هم كنشی های جدیدی را در كارخانجات پدید می آورد و اعتصاب به عنوان یكی از این پدیده ها از جهات مختلف جامعه شناختی اقتصادی ، حقوقی ، مدیریتی – سیاسی اجتماعی قابل بررسی جدی می باشد .

این تحقیق از نوع عملی ( در مقابل نظری ) می باشد و دارای جنبه های كاربردی می باشد 

سوالات اصلی تحقیق : عوامل اجتماعی و اقتصادی موثر در وقوع اعتصابات (strikes) كارگری محیطهای صنعتی كدامند؟ عوامل اجتماعی و ساختاری موثر بر نرخ و شدت اعتصاب در طی 5 سال گذشته ( سال –تا كدمند)

طرح مسئله : صنعتی شدن جوامع و پیچسدگی سازمانهای اقتصادی و اجتماعی یكی از فرایندهای عام در تمامی جوامع بشمار می رود. صنعتی شدن به عنوان یكی از عناصر اصلی در تكامل اجتماعی هم اكنون بشكل جدی طرح شده و به جرات می توان گفت كه یكی از عناصر همیشگی و غیر قابل تفكیك كثیری از تئوریهای توسعه همانا مفهوم بسط تولید و صنعتی شدن است . در پی وقوع این جریان قوی مباحثی پیرامون روابط اجتماعی نوین انسانها در شرایط صنعتی مطرح شد كه خود موضوع رشته های تخصصی همچون جامعه شناسی صنعتی و با جامعه شناسی كارو شغل گردید . طرح مسائل اجتماعی در خصوص صنعت دارای چند بعد اساسی جمله روابط صنعتی روابط با صنعت و نیز روابط صنعتی است . صنعتی شدن ضمن طرح كنش و واكنشهای اجتماعی جدید مشكلات و مسائل فزاینده ای را ایجاد كرد تا حدی كه بسیاری این مساله را خصلت ذاتی و نهادی شرایط جدید صنعتی داشته اند. روابط اجتماعی جدید در یك جامعه صنعتی یا در حال

تعریف مفهومی : اعتصاب یكی از معمول ترین روشهای بیان تعارض است . تعارض با كارفرما با مدیریت كارخانه ، ممكن است از طریق مذاكره صلح آمیز و حل شكایت پایان یابد. ویا بصورت تحریم كار ، كم كاری ، خرابكاری ، غیبت و یا ترك خدمت متجلی شود . اعتصاب تنها یكی از حالات خاص تعارض است كه ممكن است در كارخانه اتفاق بیفتد. این پدیده بقول وایمهد(Whitehead)نوعی تزلزل در احترام به قراردادها و هنجارهای حاكم بوده و شاخه واضحی از وجود اشكال در سیستم روابط صنعتی است . وقوع اعتصاب اكثر هنگامی رخ می دهد كه كارگران از هنجارها – قالب ها و الگوهای حل مخاصمه ناامید شوند وتنها راه رسیدن به هدف خود را تعطیل كردن كار و دست از كار كشیدن بجویند.

اعتصاب اساسا نوعی تعارض (conflict) است . تعارض را می توان هر رفتاری كه از جانب اعضای سازمان منظور مخالفت با سایر اعضا سر بزند دانست . نتیجه تخاصم یا تعارض بین كارگران و كارفرما ( یا مدیریت ) وقوع بحران یا عدم تعادل در سیستم است درباره تعریف بحران هم گفته شد كه بحران (crisis) بطور كلی عبارتست از عدم تناسب و هم راستایی اجزا اصلی هر سیستم . در یك نظام صنعتی یا سیستم مانند كارخانه طیف وسیعی از تعرضات و انواع مختلفی از بحرانها را می توان مشاهده كرد . اهم انواع این بحرانها در روابط صنعتی عبارتند از : بیكاری – كم كاری – تجمع – تحسن – تعطیل  كارگاه ( از سوی كارفرما ) و اعتصاب از نظر مفهومی موضوع این رساله نوع خاصی از این روابط انسانی موجود در محیطهای صنعتی می باشد بعبارت دیگر در روابط صنعتی با انواع ناآرامیهای صنعتی روبرو هستیم كه خود بحث اعتصاب نیز در چارچوب آنها قابل بحث است .

انواع نا آرامیهای صنعتیindustrial unrest)

كم كاری slow-down تظاهرات demonstration خرابكاری sabotage اعتصاب strike بسته شدن كارخانه loke out

ویژگیهای اساسی اعتصاب :

خصلت دسته جمعی دارد یعنی كثیری از كاركنان در آن مشاركت دارند . یمزان در این افراد مشخص اند كارگرانی نیست كه حركت دسته جمعی آنان مورد توجه است حال هر فرد تعداد كارگران زیادتر باشد شدن اعتصاب نیز در كارخانه بیشتر است . اعتصاب بایستی منجر به موفت كارگاه شود این تعطیلی گاهش متفاوت و یا متصل در اینجا نیز نقش زمان مهم نیست بلكه تغییر روش كارگاه د رهنگام كار معیار است بایستی از حداقل حفاظتی تعارش خود راباشد یعنی دارای سطوحی به تضاد از درگیری – تضاد – رو دروئی باشد به عبارتی دگه هایی هر چند صنعت از اعمالی خشونت و رود برای تحمیل اداره بر طرف مقابل در آن سؤالات مشاهده كرد . زیرا اعتصاب معمولاً آخرین راه كارگرا برای حل مشكلات . اعتصا بین بایستی دارای اهداف مشخص و معین باشند و بدنبال هدف خاصی دست به اعتصاب بزنند .

اقدام به تعطیل كارگاه بایستی جنبه عمویمی داشته باشد و كارگران به عمده تصمیم خو ( حتی با تحرك عوامل بیرونی ) و بشكل اداری كار را تعطیل كنند  . ( در مقابل تعطیل كارگاه كه هنگام حوادث حتی و با طبیعی و یا توسط سكارفرما رخ می دهد . )

تغییر كارگاه در زمان كارگران صورت  گیرد یا اینكه حداقل در طول مدت خود به ساعات كاری نیز اطم وارد سازد .

تحدید مسئله ‚  از نظر موضوعی : موضوع این مطالعه فقط اعتصاب سكارگری است بنابراین اعتصابات كارمندان ادامه مورد مطالعه و توجه نیستند منظور ما بطور خاص اعتصاب كارگری مورد است .  این اعتصابات در شرایط دی رخ می دهد علیرضا اهمیت انبار مختلف مطروحه در حصوی بحث اعتصاب با صرفاً به پاره ای از متغیرها ومفاهیمساختاری ( كه در چارچوب نظری خود مشخص ساخته ایم ) توجه میكنیم .

از نظرزما نی : منظور بررسی اعتصابات كارگری طی 5 سال اخیر می باشد . از نظر مكانی بررسی اعتصابات كارگری طی  در كارخانجات محدود و در مقطع رخ داده اند .

ضرورت و اهمیت تحقیق : توسعه صنعتی كشور و گسترش كارخانجات تولیدی وو صنعتی كه خود موجب گسترش و فزایندگی طبقه كارگر درجامعه می شود ایجاب می كند تا به مسایل خاص ناشی از این فرایند توجه شود .  زیرا كارگران صنعتی بعنو یكی از اقشار یاطبقات اجتماعی نقش فعالی در جامعه ما بعهده دارند و در كنار نكات مثبت قابلیت تنش زائی و بحرانی زائی فراوانی دارند .

از نظر زمانی فهم میزان تاثیر متغیر مستقل در ساختار صنعتی كشور و روابط ناشی از آن بسیار مهم است . زیرا این  رساله در حقیقت بطور حتمی به بررسی یكی از سیاستهای مهم طی سالهای اخیر توسط دولت نیز می پردازد . با توجه به شدت اثرات اقتصادی اعتصاب ضروری است نا آن رابعنوان یك پدیده اقتصادی اجتماعی بنحوی ضمایم تا موجب كاهش نتایج منفی آن شویم .  اهم اثرات منفی اقتصادی اعتصاب بشرح ذیل است  .

1-    كاهش تولید

2-    افزایش هزینه های تولید

3-    خسارت مالی مادی به كارخانه

4-    افزایش فشار به مصرف كننده

5-    كاهش در آمدها

6-    كندی روند توسعه

7-    كاهش كارآئی وبهره وری و نهایتاً تأثیر منفی در رشد صنعتی كه با در نظر گرفتن شرایط دیگر صنعتی دیگر ركود صنعتی industrial slangnation را تسهیل می كنند .

خسارات مهم اجتماعی فرهنگی اعتصاب .در نظام اجتماعی - توجه به موضوع رفاه كارگران به عنوان یك ارزش یا پاداش معنوی تعمق جدی درباره یك مسئله اجتماعی در حیث تبیین علل اجتماعی مؤثر و در نوع آن بطوریكه منجر به رد تئوریهای تك متغیر می شود .

اهداف تحقیق :

 الف : اهداف كلی

 1-بررسی پدیده های مهم تعارضی و تجزیه  و تحلیل آن در روابط صنعتی گذركمك  به مدیریت ها و مسئولان بخش صنعت در جهت آشنایی كیفی تر آنهابا مسائل اجتماعی كارخانه ها بیان اثرات اعمال سیاستهای اقتصادی كلان در جامعه و در بخش صنعت توجه به برخی عمل بروز نارضایتی های كارگران كمك  به برقراری روابط صحیح صنعتی بین كارگر وكارفرما، بین دولت و صنعت و بین دولت وكارگران شناسایی راههای تثبیت نظم و انظباط یا بعبارتی آرامش صنعتی در كشور ب: اهداف عمیلیاتی : 1- توصیف و مطالعة تجربی برخی پراكندگیها و متغیرهای مهم در خصوص اعتصابات كارگری - دریافت علل بروز اعتصابات وكیفیت تأثیرات متقابل متغیرمستقل و متغیرهای واسطه ای و نهایتاً نحوة بوجود آمدن اعتراض - بررسی دقیق تغییر و تحولات در نرخ  و شدت اعتصابات طی سالهای ............- بررسی میزان همبستگی بین متغیرهای الگوی مالكیت ‏، نرخ ارزش  افزوده ،نرخ تورم . علت اعتصاب، سیاستهای اقتصادی جدید، نوع رشته صنعتی، یا شدت اعتصاب 

این متن فقط قسمتی از  پایان نامه اعتصابات کارگری می باشد

جهت دریافت کل متن ، لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

برچسب ها : پایان نامه اعتصابات کارگری , پایان نامه , اعتصابات کارگری , دانلود پایان نامه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر