امروز: شنبه 15 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

دانلود مقاله سبك معماری در مجموعه سرای گلشن و تیمچه پوستی

دانلود مقاله سبك معماری در مجموعه سرای گلشن و تیمچه پوستیدسته: معماری
بازدید: 78 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 17 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 28

مقاله سبك معماری در مجموعه سرای گلشن و تیمچه پوستی در 28 صفحه word قابل ویرایش با فرمت doc

قیمت فایل فقط 4,600 تومان

خرید

مقاله سبك معماری در مجموعه سرای گلشن و تیمچه پوستی در 28 صفحه word  قابل ویرایش با فرمت doc


سرفصل ها

مصرفی واژه ها:

سرا

تیمچه

بازانداز

دالان

بازشوی چوب

تركیب بندی كلی فضاها
مصرفی كلی مجموعه سرای گلشن و تیمچه پوستی
حیاط
نور در حیاط
تناسبات حیاط
محورهای حیاط
محورها
نماهای حیاط
نماها
حركت در حیاط
تأثیر آب و گیاهان در حیاط
دالان ها
نور در دالانها

شكست و پرسپكتیو در دالانها

تغییر ارتفاعات در دالانها

مقایسه حجره های بالا و پایین دالانها

فرم سقف در دالانها

فرم بازشوهای حجره‌های دالانها

معرفی تیمچة پوستی

سقف تیمچه

نور در تیمچه


تركیب بندی كلی فضاها:

به طور كلی می توان گفت سرا، با مطرح ترین واحد تشكیل دهنده و خود یعنی حیاط، هیت گرفته و در اطراف حیاط، واحدهای تجاری شروع به شكل گیری و فعالیت كرده اند. این واحدها از كوچكترین خود، یعنی حجره گرفته تا حیاطهای كوچكی كه مصرفی شدند همه رو به مركز مجموعه یعنی حیاط دارند.

این ارتباطیا كاملاً مستقیم است با مثل حجره های داخل حیا.

و یا غیر مستقیم؛ مثل حجره های دالانها و حیاط های كوچك كه توسط دالانها به سم حیاط كشیده شده اند.

در هر صورت تركیب بندی كل فضا به وحدت و یكپارچگی و از همه مهمتر ارتباط در مركز سرا یعنی حیاط می انجامد.

با وجود این همه در ارتباط تیمچة پوستی گلشن استقلال هر كدام از واحدها، خصوصاً تیمچه به خوبی حفظ شده است. این ارتباط شدید در بطن هنجارهای بازار و تعاریف تیمچه و سرا نهفته باشد. اما آنچه از ظاهر پیداست دو واحد تجاری مستقل است كه حتی در نگاه اول نمی توان فهمید تا چه حد از حیث معماری درهم فرو رفته اند.

در تركیب كلی تر، یعنی اتصال و ارتباط تیمچه و سرا با راستة اصلی بازار هم این دو واحد مانند شاخ و برگ درخت به تنه اصلی متصل هستند و از سژیان و جنبش راسته بازار تغذیه می كنند.

بنابراین سراها و تیمچه ها در كنار رشد ارگانیك راسته بازار، در هر فضا و مساحت مناسبی به این شاهرگ چسبیده اند، اما پس از این تولد با نظم و ترتیب خاص معماری خویش بزرگ شود شخصیت یافته اند.

آنچه كه مسلم است با واحدهای نزدیكتر به تنه اصلی در این جنبش و تغذیه سهیم تر هستند. دالانهای قسمت غربی حجره های فعالتری نسبت به دو دالان دیگر سرا دارند. در خود این دالانها هم حجره های نزدیك به در ورودی فعالتر هستند. البته تغییر كاربری اغلب حجره های سرا از عمده فروشی به خرده فروشی مانند حجره های راسته بازار در این ارتباط موثر است.

با وجود اینكه از گذشته كاركرد این فضاها تصویر دقیقی نداریم، ولی به خوبی حس می شود كه حجره های قسمت شرقی كه از راسته بازار دورتر هستند، استعداد بیشتری برای تبدیل شدن به انبار را دارا می باشند. به طور كلی قسمت شرقی از سكون و یكنواختی بیشتری برخوردار است.

در بحث دالانها به این نكته اشاره می شود كه دالانهای غربی به علت دارا بودن امتیاز ذكر شود از تزئینات بیشتری برخوردار هستند و كلاً با دو دالان شرقی متفاوت هستند. خوب بود این مطالب با تصویر همراه می شد.

مصرفی كلی مجموعه سرای گلشن و تیمچه پوستی:

مجموعه سرای گلشن از بناهای بزرگ و به گفته بازاریها، مهم بازار اصفهان است  كه توسط ط حاجی آقا محمد زمانی » در زمان كریم خان زند نمایندة والی محلی اصفهان تأسیس شده است. سرای گلشن طبق وقفنامه، وقف روشنایی حرم مطهر امام علی (ع)  می باشد. تاریخ تأسیس حدوداً 1782م. می باشد.

تیمچه پوستی یا همزمان با سرا ساخته شده، چون به حد برای سرا چسبیده است و یا یك بنای قاجاری است.

این مجموعه تقریباً وسط بازار اصفهان قرار دارد. دو ورودی غربی سرا و تنها ورودی تیمچة پوستی در راسته معروف به گلشن قرار دارند. فعالیت عمده این راسته، سرای گلشن و تیمچه پوستی پارچه فروشی می باشد.

جنوب سرای گلشن محوطه بازی وجود دارد كه محلیان به آن بارانداز می گویند. اجناس تجار و حجره در آن تخلیه می شود. ورودی سوم سرا به این بارانداز گشوده می‌شود. بارانداز گلشن در قدیم بنایی فعال بوده كه از قسمتهای مختلفی تشكیل می شده است. ولی متأسفانه این بنا حدود 30 سال پیش تخریب شده است.

در پلانی كه از كتاب Der Bazar von Istahan  در باده سرای گلشن اخذ شده است، پلان وضعیت قبلی بارانداز مشخص است.

بنای سرای گلشن تشكیل شده از یك حیاط در میانه با حوض و باغچه و یك طبقه حجره در اطراف. در امتداد ورودیهای سرا دالانهایی قرار دارند كه به چهار گوشه حیط منتهی می شود. دالان سمت شمال شرقی به حیاط بسته كوچكی می رسد كه تعدادی حجره دارد و هم اكنون انبار می باشند. این حیاط بازسازی شده است.

در قسمت شمال شرقی سرا حیاط كوچك كشكولی وجود دارد كه از تزئینات دیوار ها و حجره هایش پیداست كه زمانی فعال و با اهمیت بوده است.

ولی اكنون حجره ها به انبار تبدیل شده است.



جهت دریافت فایل کامل مقاله سبك معماری در مجموعه سرای گلشن و تیمچه پوستی لطفا آن را خریداری نمایید


قیمت فایل فقط 4,600 تومان

خرید

برچسب ها : دانلود مقاله سبك معماری در مجموعه سرای گلشن و تیمچه پوستی , دانلود تحقیق سبك معماری در مجموعه سرای گلشن و تیمچه پوستی , سبك معماری در مجموعه سرای گلشن و تیمچه پوستی , مجموعه سرای گلشن و تیمچه پوستی , سبك معماری در مجموعه سرای گلشن , سبك معماری در تیمچه پوستی , مجموعه سرای گلشن , تیمچه پوستی , دانلود پایان نامه , دانلود مقاله , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر