فرش دستبافایران اگر نگوئیم در طول قرنها، حداقل دریك قرن اخیر، پس از نفت، بزرگترین سرمایة ملی منبع درآمد ارزی صادراتی ما به شمار میرفته است و گزافه نیست اگر بگوئیم گذشته از ارزش صادراتی، هنر قالیبافی مشخص ترین وسیلة شناسائی فرهنگی ما به دنیا بوده است
قیمت فایل فقط 5,900 تومان
فرش دستبافایران اگر نگوئیم در طول قرنها، حداقل دریك قرن اخیر، پس از نفت، بزرگترین سرمایة ملی منبع درآمد ارزی صادراتی ما به شمار میرفته است و گزافه نیست اگر بگوئیم گذشته از ارزش صادراتی، هنر قالیبافی مشخص ترین وسیلة شناسائی فرهنگی ما به دنیا بوده است. هر كشور اگر صاحب چنین سرمایة بالقوهای بود نه تنها در حفظ آن می كوشید بلكه سعی می كرد هر روز آن را نسبت به روز قبل وسعت ببخشد و توسعه بدهد ولی ما نه تنها چنین نكردیم بلكه با بی توجهیها وایجاد موانع شرایط را روز به روز بدتر كرده و مانع گسترشاین صنعت عظیمایرانی نمی شدیم و اكنون كار به جائی رسیده است كه همه آنانی كه به نحوی دسترسی در كار تولید و فروش و صادرات فرشایران را دارند دراین نگرانی عمیق به سر می برند كهایا فردایی برای آن وجود خواهد داشت؟
هرچه زندگی به سوی ترقی و تعالی ره می سپرد ارزش هنر آشكارتر می شود واین هنر به طور كلی چیزی است كه احساسات ما را بر می انگیزد. پس هنر به طور عام عبارتست از خصوصیات اشیاء و پدیدههای طبیعی و مصنوعی و ساخته دست انسان كه احساسات ما را نسبت به خود بر می انگیزد و چون در تمام هستی نمی توان چیزی رایافت كه در ما احساسی بر نیانگیزد، پس در همه چیز رگههای هنر وجود دارد و به جرأت می توان گفت جهان سرشار از هنر است. هنر را به طور كلی به دو گروه متمایز تقسیم می كنیم:
1-هنر طبیعت 2-هنری كه زائیده دست بشری است.
صنعت و هنر فرش بافی درایران،یكی از همین هنرهای ساختة بشر است كه در آن ظرافت و زیبایی فراوانی به كار رفته و نشانهها و سمبلها و وقایع بسیاری را در دل خود دارد، اما تولیدشان به محدودة زمان و مكان مربوط می شود. اعتقاد به سمبل در فرشهای امروزه اغلب فاقد منابع علمی ست، چون سمبلها از طریق اعتقادات . خرافات بوجود آمده اند و دگرگونی در اعتقادات ناگزیر دگرگونی در سمبلها و نشانههاست. مثلاً اگر امروز نقش درخت سرو در فرش به كار می رود دارای همان مفهومی نیست كه در فرشهای آنتیك و قدیمی به كار می رفته است.
نقش سرو امروزی حامل سمبلها و پیامهای قدیمی سرد نبوده بلكه الهام گرفته از تصویر زیبای آن است.این تصویرهایا به صورت واقعیت عینی ویا به صورت تجرید و بر اساس مهارت و استادی استادكار ترسیم می شوند.
استادكاران اغلب نقوش و رنگها را بر اساس زیبایی شناسی هنری و آنچه كه به سلیقة آنها بیشتر خوشایند است بر می گزینند و نه به خاطر سمبل بودن آن.
جهت دریافت فایل کامل كاربرد نقوش گبه و دستبافتههایایرانی در دكوراسیون داخلی لطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 5,900 تومان
برچسب ها : كاربرد نقوش گبه و دستبافتههایایرانی در دكوراسیون داخلی , نقوش گبه , دستبافتههایایرانی , دكوراسیون داخلی