امروز: چهارشنبه 19 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

آزمایشگاه سنگ و فسیل شناسی

آزمایشگاه سنگ و فسیل شناسیدسته: زمین شناسی
بازدید: 62 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 26 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 16

مهمترین كاری كه نقشه های زمین شناسی انجام می دهند مشخص كردن جنس لایه ها و نوع سنگها است و سن سنگها را نیز نشان می دهد

قیمت فایل فقط 2,500 تومان

خرید

آزمایشگاه سنگ و فسیل شناسی

نقشه های زمین شناسی:
مهمترین كاری كه نقشه های زمین شناسی انجام می دهند مشخص كردن جنس لایه ها و نوع سنگها است و سن سنگها را نیز نشان می دهد كه مربوط به كدام دوران، دوره و كدام دور است و یك سری از عوارض زمین ساختی مانند گسل، تاقدیس، ناودیس و چین و درز را نشان می دهد.
دوران های زمین شناسی به ترتیب عبارتند از: پركامبرین 2) پالئوزوئیك
3) مزوزوئیك 4) سنوزوئیك 5) عهد حاضر كه به كواترنر نیز معروف است كه هركدام دارای دوره هایی هستند:
دوران پالئوزوئیك: 1) كامبرین 2) اردوویسین 3) سیلورین 4) كربونیفر
5) پرمین
دوران مزوزوئیك: 1) تریاس 2) ژوراسیك 3) كرتاسه
دوران سنوزوئیك: 1) پالئوسن 2) ائوسن 3) اولیگوسن 4) میوسن 5) پلیوسن
6) پلیئوستوسن 7) هولوستن
مقیاس نقشه:
ضریب كوچك شدگی زمین را مقیاس نقشه می گویند كه به صورت كسری آن را می نویسند.
محدوده ای كه از تهران به طرف جاده چالوس حركت كردیم دو نقشه با مقیاس آنها را می پوشاند اولین نقشه تهران و دومین نقشه مرزن آباد مقیاس یعنی اگر بین دو نقطه در روی نقشه 1 سانتیمتر باشد معادل
Cm100000 روی زمین است یا 1 كیلومتر روی زمین است.
نقشه دارای رنگهای متنوعی است كه این رنگها مربوط به جنس و سن خاصی هستند همچنین نقشه ها دارای راهنما هستند كه در كنار نقشه درج شدند. برروی رنگهای نقشه حروفی لاتین مشخص است و فسیل ها را با علامت ستاره مشخص می كنند و تمام خطوطی كه قرمز رنگ هستند مشخص كنندة گسل ها می باشند.
از محدوده ای كه از سمت دانشگاه حركت كردیم و تا این منطقة پوركان رسیدیم مجموعاً آبرفیتی هستند آبرفتی كه حاصل قطعات خرد شده كوه های شمالی است و به خاطر شیبی كه داشتند آبرفتها را تشكیل دادند آبرفتها جوانترین حالت ممكنة آن منطقه است.
گسل ها یك سری شكستگی ها هستند كه در پوستة زمین ایجاد شدند و اگر انرژی (نیرو) به این پوسته ها وارد شود شكستگی كه ایجاد می شود در امتداد این گسل ها خواهد بود این نیروها باعث می شوند در امتداد محور گسل ها حركت كنند.
تهران در عهد كواترنر است یكی از طویل ترین گسل ها كه سراسری و بسیار خطرآفرین است از اتصال دشت تهران با شمال تهران است و از كوه های البرز و لواسانات تا كرج كشیده شده است و به نام گسل مشافشم معروف شدند كه از نظر فعالیت معروف می باشد هر گسلی وقتی حركت می كند یك نیرویی به آن وارد می شود كه می توان آن را محاسبه كرد این گسل باید هر 160 سال یك فعالیت كند كه شدت آن در حد معمولی 5 تا 6 ریشتر است وقتی از 160 سال بگذرد باید گسل فعال شود اما چند سال است كه از آخرین فعالیت آن گذشته و این امر باعث می شود فعالیت آن از 7 ریشتر هم قویتر شود.
گسل های دیگری مانند آرژانتین، تجریش، داودیه، فرحزاد هستند كه خرده گسل های درون شهرند و از گسل قبلی كمترند.
گسل دیگری در جنوب تهران به نام گسل ری وجود دارد كه در پائین كوه بی بی شهربانو قرار گرفته و دارای سابقة خیلی خطرناك است كه آخرین فعالیت این گسل بعد از مغولها انجام شده است.
توقف اول: منطقة پوركان
این منطقه تماماً از نظر سن زمین شناسی مربوط به دوران سنوزوئیك و دورة ائوسن است در دورة ائوسن از نظر سنگ شناسی منطقه زیر آب بوده و یك حوضة رسوبی بوده و ذرات رسوبی در آن رسوب می كردند مثل سنگ رسوبی تخریبی از جمله كنگلومرا، ماسه سنگ، سیلتستون (سیلت استن) و شیل قسمت اعظم را تشكیل داده است و توفیتهای سبز كه مانند ماسه سنگ و سیلتستون می باشد و تنها فرق آنها جنس سنگهای سازنده از سنگ آتشفشانی تخریب شده است و معمولاً سبزرنگ هستند تركیب سنگ شناسی و سن آن با چیزی كه در كوهستان تهران می بینیم هیچ فرقی نمی كند و تمام همان تشكیلات و سن هستند و همگی مربوط به همان دوران بالا یعنی سنوزوئیك هستند. تركیب سنگ شناسی دربند و فرحزاد و دركه و كلك چال و ... مثل همین جاست و مربوط به دوران سنوزوئیك و دوره ائوسن میباشد. معمولاً سنگهایی كه از نظر جنس و سن و شرایط تشكیل یكسان هستند تشكیلات یا سارند نام دارند و نامی در ادامه می آورند كه نام همان روستای اطراف است مثلاً تشكیلاتی كه در این منطقه وجود دارد به نام تشكیلات كرج معروف است.
در این منطقه سنگی با خمیرة قرمز رنگ یا جگری وجود دارد خمیرة آن به قدری ریزبلورند كه آنها را نمی بینیم این سنگ فاقد كوارتز بوده، رنگ متوسط دارد (رنگ حد واسط) بافت آن ریزبلور می باشد و از جمله سنگ آذرین بیرونی بنام آندزیت است.
سنگ دیگری با بلورهای روشن و تیره در كنار هم مشاهده می شود كه از سنگهای آذرین درونی است، بدون كوارتز بوده و رنگ آن حد واسط است و نام آن دیوریت می باشد.
سنگ گابرو نیز در این ناحیه دیده می شود كه تیره تر از دیوریت هستند.
تشكیلات بیثشتر رسوبی هستند سنگ آذرین هم در بین سنگهای رسوبی می باشد. در واقع محدوده كوچكی از سنگهای آذرین در بین محدودة بزرگی از سنگهای رسوبی قرار گرفته اند. بعد از تشكیل شدن سنگهای رسوبی یك سری فعالیتها كه در سن جوانتر ایجاد شده زیر سنگهای رسوبی رفته و سپس طبق پدیده فرسایش به سطح زمین رسیدند كه به این تكه های آذرین سیل گفته می شود (سنگ آذرین جوانتر است سنگ رسوبی پیر شده و فرسایش یافته و به صورتهای سیل، دایك، باتولیت دیده می شوند)
گاهی وقتها، سنگ آذرین دارد از ماگما شكل می گیرد و سخت می شود گاهی اوقات سنگهایی كه جزو سنگهای دیوارة ماگما هستند این قطعات در داخل ماگما قرار می گیرد كه به آنها سنگ بیگانه یا گزنولیت یا زینولیت هستند كه در این ناحیه آدرین در آذرین دیده می شود. این سنگهای بیگانه هم رنگ و هم شرایط ساخته شدنشان فرق می كند.


فهرست:
نقشه های زمین شناسی 1
مقیاس نقشه 1
توقف اول: منطقة پوركان 3
توقف دوم: منطقة پایین سد 6
توقف سوم: منطقة سد كرج یا سد امیركبیر 7
توقف چهارم: منطقة بالای سد 8
توقف پنجم: منطقة سرخاب دره یا سرخدره 9
توقف ششم: منطقة پائین تونل كندوان 11
توقف هفتم: منطقة سیاه بیشه 12

جهت دریافت فایل کامل تحقیق در مورد آزمایشگاه سنگ و فسیل شناسی لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 2,500 تومان

خرید

برچسب ها : آزمایشگاه سنگ شناسی , آزمایشگاه فسیل شناسی , سنگ شناسی , فسیل شناسی , آزمایشگاه سنگ و فسیل شناسی , تحقیق , پژوهش , مقاله , پایان نامه , پروژه , دانلود تحقیق , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر