امروز: پنجشنبه 8 آذر 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

صیغه تحقیری نسبت به زنان

صیغه تحقیری نسبت به زناندسته: علوم اجتماعی
بازدید: 84 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 97 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 37

مقدمه صیغه گذشته از تحقیری که نسبت به زنان روا می دارد، شکلی از خشونت علیه زنان است (ماده اول اعلامیه خشونت علیه زنان،خشونت را اینگونه تعریف می کند «هر عملی برپایه جنسیت که قطعا یا محتملا باعث آسیب جسمانی،جنسی یا روانی،همچنین رنج برای زنان – با برگرفتن بسیاری از رفتارها – خشونت محسوب می شود همچنین خشونت محروم کردن از آزادی، به اختیار و یا به اج

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

صیغه تحقیری نسبت به زنان

مقدمه

صیغه گذشته از تحقیری که نسبت به زنان روا می دارد، شکلی از خشونت علیه زنان است (ماده اول اعلامیه خشونت علیه زنان،خشونت را اینگونه تعریف می کند: «هر عملی برپایه جنسیت که قطعا یا محتملا باعث آسیب جسمانی،جنسی یا روانی،همچنین رنج برای زنان – با برگرفتن بسیاری از رفتارها – خشونت محسوب می شود. همچنین خشونت محروم کردن از آزادی، به اختیار و یا به اجبار است چه در زندگی عمومی و چه در زندگی خصوصی»

● صیغه: تحقیری نسبت به زنان

صیغه گذشته از تحقیری که نسبت به زنان روا می دارد، شکلی از خشونت علیه زنان است (ماده اول اعلامیه خشونت علیه زنان،خشونت را اینگونه تعریف می کند: «هر عملی برپایه جنسیت که قطعا یا محتملا باعث آسیب جسمانی،جنسی یا روانی،همچنین رنج برای زنان – با برگرفتن بسیاری از رفتارها – خشونت محسوب می شود. همچنین خشونت محروم کردن از آزادی، به اختیار و یا به اجبار است چه در زندگی عمومی و چه در زندگی خصوصی»

کامنت بالا، فردرا به یاد بازار برده فروشان بابل می اندازد که هر کنیز بسته به میزان زیبایی و لطافت و خوشبویی دهانش قیمتی داشت. به راستی ، جواب کامنت گذار را چگونه باید داد؟ به مانند خودش که بازتولید کننده نظام و ادبیات مردسالار است؟ یا بهتر است زمینه های بروز چنین کامنتهایی را جستجو کنیم؟

«متعه» در لغت به معنای برخورداری و اسم مصدر از تمتع است (دهخدا). متعه یا صیغه که امروزه با عنوان ازدواج موقت نیز از آن یاد می شود یکی از انواع ازدواج است . تفاوت ازدواج موقت با ازدواج دائم در پرداختن مهر و ذکر مدت معین است. قانون مدنی در ماده ۱۰۷۵بیان می‌دارد که: «نکاح وقتی منقطع است که برای مدت معینی واقع شده باشد». بنابراین در نکاح منقطع ذکر مدت از شرایط صحت نکاح است. برخلاف ازدواج دائم که می‌تواند بدون مهر منعقد شود و حتی می‌توان در آن شرط عدم مهر را ذکر کرد، در متعه ذکر مهر از شرایط صحت نکاح است و عدم ذکر آن یا بطلان مهر موجب بطلان عقد نکاح می‌شود .البته در این نوع نکاح از تعداد زنانی که مرد به عقد موقت خود درآورد سخنی به میان نیامده و با توجه به فتاوی فقها محدودیتی برای تعداد زوجه ذکر نشده است. از آنجایی که در این نوع ازدواج مرد ملزم به پرداخت نفقه به زن نیست، (ماده ۱۱۱۳ قانون مدنی در این مورد مقرر می‌دارد که: «در عقد انقطاع زن حق نفقه ندارد مگر اینکه شرط شده باشد یا آنکه عقد مبنی بر آن جاری شده باشد») دست مرد برای هوسرانی بسیار باز است.

● بررسی متعه با استناد به قران و سنت

اکثر محدثان و بزرگان تفسیر از صحابه و تابعین تصریح کرده اند که آیه ۲۴ سوره ی نساء (فما استمتعتم به منهن فاتوهن اجورهن فریضة و لا جناح علیکم فیما تراضیت / زنانی را که متعه می کنید، واجب است مهر آنها را بپردازید. و گناهی بر شما نیست در آنچه بعد از تعیین مهر، با یکدیگر توافق کرده اید) در مورد ازدواج موقت نازل شده است.

● احادیثی که بر معتبر بودن متعه دلالت دارد

علامه طباطبایی در تفسیر المیزان۱ آورده اند که: عبداللّه بن عمیر لیثی به حضور امام ابی جعفر باقر آمد، و عرضه داشت: درباره متعه زنان چه می گوئی؟ امام فرمود، خداوند هم در کتابش آن را حلال کرده، و هم بر زبان پیغمبرش، پس متعه تا روز قیامت حلال است، عبداللّه عرضه داشت: ای ابی جعفر آیا مثل تو کسی چنین فتوا می دهد، با اینکه عمر آن را حرام کرد و از آن نهی نمود؟ حضرت فرمود: هر چند که عمر تحریم کرده باشد، عرضه داشت: من تو را به خدا پناه می دهم از اینکه حلال کنی چیزی را که عمر آن را حرام کرده؛ عبداللّه عمیر رو به آن حضرت کرد و گفت آیا دوست می داری زنان و دختران و خواهران و دختر عمه های تو متعه شوند؟ حضرت وقتی شنید که او نام زنان و دختر عموهای آن جناب را برد روی از او برگردانید(تفسیر المیزان).

● احادیثی که بر نسخ شدن حکم متعه دلالت می کنند

در صحیح ترمذی از محمد بن کعب از ابن عباس روایت آورده که گفت: متعه در اول اسلام مشروع بود شخصی که از دیاری به شهری وارد می شد که به آنجا آشنائی نداشت، زنی می گرفت به مدتی که می دانست در آن شهر می ماند، تا متاع او را حفظ نموده، کارهایش را اصلاح کند، این حکم همچنان بود تا آن که آیه «الا علی ازواجهم او ما ملکت ایمانهم» نازل شد، ابن عباس اضافه کرده که به حکم این آیه هر فرجی که غیر این دو باشد حرام است(تفسیر المیزان) .

در الدرالمنثور است که ابو داود در کتاب ناسخ خود و ابن منذر و نحاس از طریق عطا از ابن عباس روایت کرده که: درباره آیه شریفه «فما استمتعتم به منهنّ فاتوهنّ اجورهنّ فریضة» گفته است: این آیه به وسیله آیه شریفه «یا ایها النبی اذا طلقتم النساء فطلقوهنّ لعدتهن» و آیه «و المطلقات یتربّصن بانفسهنّ ثلاثه قروء»، و آیه «و اللاتی یئسن من المحیض من نساء کم ان ارتبتم فعدّتهنّ ثلاثة اشهر» نسخ شده است(همان).

و در همان کتاب است که ابو داود در کتاب ناسخ خود و ابن منذر و نحاس و بیهقی از سعید بن مسیب روایت کرده اند که گفت :آیه میراث آیه متعه را نسخ کرده و در همان کتاب است که عبدالرزاق و ابن منذر و بیهقی از ابن مسعود روایت کرده اند که گفت: حکم متعه نسخ شده، و ناسخ آن آیه طلاق و آیه صدقه و آیه عده و آیه میراث است. و باز در همان کتاب است که عبدالرزاق و احمد و مسلم از سیره جهنی روایت کرده اند که گفت: رسول خدا در سال فتح مکه به ما اجازه داد زنان را متعه کنیم ولی از مکه بیرون نشدیم مگر آن که رسول خدا متعه را تحریم کرد (همان).

از قرن اول هجری مذهب باعث مشروعیت قدرت سیاسی شده است و نیروهای سیاسی و قدرتهای اقتصادی همواره در ایجاد احادیث جعلی اصرار ورزیده اند.چرا که از این راه موفق شده اند به گفته ها و اعمال خود صحه گذاشته و به آن مشروعیت بخشند.بنابراین تاکید زیاد بر احادیث عقلایی به نظر نمی رسد.

یکی از موضوعاتی که در بین اهل سنت و شیعه بحث هایی را برانگیخته است، متعه است. این نوع ازدواج از نظر اهل سنت ملغی شده است. مرنیسی در کتاب زنان پرده نشین و نخبگان جوشن پوش می نویسد:« این نوع ازدواج که بین چادرنشینان و بازرگانانی که به سفرهای طولانی مدت می رفتند رواج داشت در بین اهل سنت ممنوع شده است زیرا آنها آن را با اصول خانواده در اسلام و با قاعده پدرسویگی در تضاد آشکار می دانند»(مرنیسی،فاطمه،زنان پرده نشین و نخبگان جوشن پوش).

در حال حاضر فقهای شیعه متعه را معتبر و اهل سنت با نهی خلیفه دوم متعه را منسوخ می دانند.اما در بین فقهای شیعه نیز نظرات مختلفی در این خصوص وجود دارد آیت الله صانعی۲ در پاسخ به استفتا در مورد ازدواج موقت فرمودند: «اساساً عقد موقّت در اسلام، برای رفع ضرورت است، نه عیّاشی مشروع و یا عِدل ازدواج دایم قرار گرفتن. بنابراین، برای کسانی که همسرشان در اختیار آنهاست و می توانند غریزه جنسی را به وسیله همسر اطفا نمایند، عقد موقت، ولو نسبت به زن مسلمان، به نظر این جانب، محلّ اشکال، بلکه محکوم به منع و عدم جواز است، و وسیله خراب شدن و از بین رفتن کانون زندگی و محیط سکن و آرامش و صدها ضرر دیگر است; و برای رفع مشکل جوانان، باید به دنبال راه های دیگر بود که مشکل ازدواج دایم آنان را مرتفع سازد.»

در مورد ازدواج موقت نیز مانند هر موضوع دیگری دیدگاه های مختلف وجود دارد، برخی آن را در شرایط فعلی مفید و موثر می دانند، برخی کاملا مخالفند و برخی آن را تحت شرایط خاص می پذیرند. در ادامه به بررسی این سه نظر می پردازیم.

۱) نظرات موافقان:

بحث ازدواج موقت با سخنرانی وزیر کشور در همایش هم‌اندیشی حجاب در قم در ۱۰ خرداد ۱۳۸۶موج جدیدی از چرا‌ها و چالش‌ها را در افکار عمومی پدید آورد. تقریباَ دو دهه پیش نیز در یکی از نمازهای جمعه تهران آیت‌ا...هاشمی رفسنجانی به این مقوله وارد شد که در آن زمان هم سخنرانی رئیس جمهور وقت با چالش هایی مواجه شد.

"مرتضی مطهری" در موافقت با ازدواج موقت، معتقد است از آنجائیکه امکان ازدواج دائم برای جوانان فراهم نیست، برای برطرف نمودن نیاز جنسی جوانان می توان از «سنت متروک» ازدواج موقت که در شیعه جعفری ریشه دارد، استفاده کرد. در واقع، وی معتقد است که به دلیل مشکلات اقتصادی و برخی تغییرات اجتماعی در جامعه معاصر جوانان نمی توانند از طریق ازدواج دائم در زمانی که نیازهای جنسی آنها افزایش یافته است استفاده کنند، و این مسئله ممکن است انحرافاتی به دنبال داشته باشد. یا باید از طریق ریاضت کشیدن نیاز جنسی خود را سرکوب کنند، یا اینکه ممکن است به ورطه هرج و مرج جنسی بیافتند.

به بیان دیگر، مطهری چنین استدلال می کند که: «آیا جوانان حاضرند یک دوره‏ رهبانیت موقت را طی کنند و خود را سخت تحت فشار و ریاضت قرار دهند، تا زمانی که امکانات ازدواج دائم پیدا شود؟ فرضاً جوانی حاضر گردد رهبانیت موقت را بپذیرد، آیا طبیعت ‏حاضر است از ایجاد عوارض روانی سهمگین و خطرناکی که در اثر ممانعت از اعمال غریزه جنسی پیدا می‏شود و روانکاوی امروز از روی آنها پرده برداشته است صرف نظر کند؟ [راه دیگر آن است که] جوانان را به حال خود رها کنیم و به روی خود نیاوریم؛ به یک پسر اجازه دهیم از صدها دختر کام برگیرد، و به یک دختر اجازه دهیم با دهها پسر رابطه نامشروع داشته باشد، و چندین بار سقط جنین کند، یعنی عملاً کمونیسم جنسی را بپذیریم». در مقابل این وضعیت، وی ازدواج موقت را راه حلی شرعی و عملی می داند(شماره ۸۷ مجله زن روز - قبل از انقلاب)

"هادی قابل" یکی دیگر از مدافعان ترویج ازدواج موقت می گوید: با توجه به فرهنگ «ضد شرعی» موجود در جامعه امروز ایران، که ازدواج مجدد «زنان بیوه» را ناممکن ساخته یا به‌ شدت تقلیل داده است، عملاً بخش عمده‌ای از زنان جامعه، در اوج جوانی از بهره‌مندی‌های طبیعی جنسی محروم مانده و می‌مانند. اگر زنان مطلقه یا شوهر از دست داده (خواه دارای فرزند باشند یا نباشند) که درصد عمده آنان را زن‌های جوان (کمتر از ۵۰ سال) تشکیل می‌دهند و اکثر آنان امکان ازدواج دائم مجدد را نمی‌یابند، در فرهنگ اجتماعی خود با تحقیر و تهدید و سرزنش مواجه نشوند و مبتنی بر «توصیه‌های شریعت محمدی» رفتار کنند و به بهره‌گیری از «ازدواج موقت» برای رفع نیاز طبیعی جنسی خود اقدام کنند، نیاز جنسی گروه عمده‌ای از پسران در جامعه‌ای مثل ایران، نیز به راحتی و از طریقی مشروع برطرف می‌شود و میزان جرائم جنسی، به‌شدت پایین می‌آید

جهت دریافت فایل صیغه تحقیری نسبت به زنان لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

برچسب ها : صیغه تحقیری نسبت به زنان , دانلود صیغه تحقیری نسبت به زنان , صیغه تحقیری , گذری بر ازدواج موقت , صیغه , ازدواج با زن مطلقه , علوم اجتماعی , كودكان‌ ازدواج‌ موقت , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر