ما در عصری آکنده از بحران و پریشانی به سر میبریم آنچه در حال تجربهی آنیم، نه فقط زنجیرهای از دگرگونیهای ژرف که برآشفتگیهایی است که علوم و تکنولوژی، امور اقتصادی و مناسبات بین المللی را در خود فروگرفته است بحرانهای بیشماری که در بسیاری از مناطق جهان پدید آمده، خود بهترین گواه این دگرگونیهای بنیادی است؛ در عین حال، اگر واگذاریم که واژه وس
قیمت فایل فقط 4,900 تومان
موانع مهرورزی و عوامل خشونت
مقدمه تحقیق
ما در عصری آکنده از بحران و پریشانی به سر میبریم. آنچه در حال تجربهی آنیم، نه فقط زنجیرهای از دگرگونیهای ژرف که برآشفتگیهایی است که علوم و تکنولوژی، امور اقتصادی و مناسبات بین المللی را در خود فروگرفته است.
بحرانهای بیشماری که در بسیاری از مناطق جهان پدید آمده، خود بهترین گواه این دگرگونیهای بنیادی است؛ در عین حال، اگر واگذاریم که واژه وسوسه انگیز «بحران» ما را از خود بیخود کند، کار بس نادرستی انجام دادهایم. البته امیدی نیست که کارها به سادگی به وضع عادی و مالوف خود بازگرداند. ما هم چنان شاهد دگرگونیهای بنیادی خواهیم بود و باید برای هر یک از آنها راه حلهای مناسب پیدا کنیم.
امروز شاید بزرگترین و خطیرترین مسئلهی بحرانی که بشریت را متوجه خود کرده، پیدا کردن نظمی برای جهان به هم ریختهی امروز و در حقیقت دستیابی به صلح و آرامش عمومی است.
در جهان ما از زمانهای بسیار دور و از پدیدآمدن نخستین انسانها، پدیدهای به نام «جنگ» نیز در بین انسانها آفریده شد.
رقابت و ستیزهی انسانها در مراحل ابتدایی همانند رقابت و ستیزهی حیوانی است، به طوری که حتا کودکان نیز زور بدنی را وسیلهای برای موفقیت خود میدانند، ولی جنگ و خشونت در جامعهی متمدن امروزی به صورتی متفاوت صورت میگیرد و معمولاً متکی به قدرت بدنی نیست، بلکه امروزه خشونت و در مراحل تکامل یافته، «جنگ» به صورتی سازمان یافته و به صورتی تصاعدی در حال گسترش است و بازی سیاست ابرقدرتها نیز به این روند صعودی سرعت میبخشد. اگر در گذشته و در جوامع ابتدایی گروهی برای ربودن خوراک و ابزارهای دیگر به جنگهای گروهی و وسایل خشن متوسل میشوند، امروزه این اهداف رشد کرده ولی با همان عنوان کلی «غنیمت و غارت» دولتها را برآن میدارد که به وسایل خشونتباری مثل: سلاحهای هستهای روی بیاورند و در برابر دولتهای کوچک قد علم کنند. بنابراین امروزه، «صلح جهانی» به شدت در خطر نابودی قرار گرفته است و مسلماً جوامع بشری و انسانهایی که به دور از سیاست و نیرنگ خواستار یکپارچگی و صلح عمومی هستند در برابر این روند صعودی خشونت می ایستند، همچنانکه اعترافات گستردهی مردم جهان در برابر حملهی آمریکا به عراق نشانگر این واقعیت است.
برای دستیابی به صلح جهانی باید عوامل خشونت را شناخت و برای مبارزه با هر کدام راه کارهای مناسبی را ارائه داد که مسلماً این راه کارها اگر مورد بررسی قرار گیرند، میتوانند از تنشهای جهانی تا حد زیادی بکاهند.
ما در این تحقیق سعی کردهایم که در حد توان و دانش سیاسی خودمان این مسئله را مورد بحث و بررسی قرار دهیم. برای این منظور عنوان کلی مطلب را به صورت زیر مجموعههایی طبقهبندی کرده و با توجه به امکانات و زمان کمی که در اختیار داشتیم، هر یک از این زیرمجموعهها را مورد ارزیابی کلی قرار دادهایم و ما این کار تحقیقی که حاصل مطالعات گروهی ما است، را با این شعار انجام داده ایم که: «همهی ما خواستار دوستی و یکپارچگی و رسیدن به صلح جهانی در کنار هم هستیم.»
ضرورت مسئله
- عوامل خشونت و موانع مهرورزی در جهان امروز تا حد زیادی انسان را از پیشرفت واقعی و نوگرائی دور میكند و سدی عظیم در برابر اتحاد ملتها جهت رسیدن به جهانی زیبا، امن و پرمهر میباشد و از زندگی مسالمتآمیز انسانها در كنار یكدیگر بدون دغدغه جنگ جلوگیری میكند.
پس انسانها میبایست جهت از بین بردن این موانع در یك راستا با یكدیگر هم پیمان شوند و موانع مهرورزی و عوامل خشونت را از بین ببرند. در واقع این موانع میباشند كه جهان سومها و مستعمرههایی را كه از لحاظ صنعتی، اقتصادی، سیاسی و ... عقب مانده محسوب میشوند، را به طور غیرمستقیم ایجاد میكند.
- جنگ در یك سرزمین و مالكیت بیگانه بر آن سرزمین سبب ایجاد مرزی مجازی بین حاكم بیگانه و مردم تحت حكومت او میباشد. كه این مردم بالاجبار این حكومت غیرخودی را پذیرفتهاند، پس تمایلی به پیشرفت سرزمین خود ندارند، چرا كه حاكمی بیگانه در آن حكومت میكند و نتیجه این عدم تمایل، عقبماندگی و عدم پیشرفت است.
واژگان سیاست
امنیت: در لغت، حالت فراغت از هر گونه تهدید یا حمله یا آمادگی برای رویاروئی با هر تهدید و حمله را گویند.
امنیت بینالمللی: حالتی است كه در آن قدرتها در حال تعادل و بدون دستیازی به قلمرو یكدیگر به سر برند و وضع موجود به خطر بیافتد.
امنیت ملی: به مصونیت - نسبی یا مطلق - كشوری در برابر یك حمله مسلحانه احتمالی و یا خرابكاری سیاسی و اقتصادی همراه با توانائیاش برای وارد آوردن ضربه متقابل مهلك را امنیت میگویند.
جنگ: كشاكش و برخورد مسلحانه میان دو یا چند سو و در سیاست كشاكش و برخورد مسلحانه میان دو یا چند دولت (جنگ خارجی) یا درون قلمرو و یك دولت میان قدرت حاكم و قدرتهای مدعی (جنگ داخلی).
جنگ سرد: جنگی كه در آن برای دستیابی به هدفهای ملی از همهی وسایل به جز خشونت نظامی استفاده میشود.
ترور: ترور در لغت در زبان فرانسه، به معنای هراس و هراسانگیز است و در سیاست به كارهای خشونتآمیز و غیرقانونی حكومتها برای سركوبی مخالفان خود و ترساندن آنها ترور میگویند و نیز كردار گروههای مبارزی كه برای رسیدن به هدفهای سیاسی خود دست به كارهای خشونتآمیز و هراسانگیز میزنند، ترور نامیده میشود.
تروریسم (Terrorism): به شكلی از اقدامات خشونتبار دولتی و یا غیردولتی كه با هدف دستیابی به یك منظور سیاسی صورت میگیرد، تروریسم میگویند.
حقوق بینالملل: به اصول و رویههای كلی كه از دیدگاه كشورهای مستقل در روابط بینالدولی الزامآورند، حقوق بینالمللی گویند.
صلح: به حالتی كه در آن جنگ و یا هیچ منازعهای وجود ندارد، صلح گویند.
دیپلماسی: راه و روش تمشیت روابط میان كشورها را از طریق نمایندگان رسمی دیپلماسی نام نهادهاند.
قدرت: به توانائی كشوری برای تاثیرگذاری و یا كنترل رفتار دیگران قدرت گویند.
بمب اتمی: بمبی است كه انرژی آن از شكاف هستهای اتم پلوتونیوم و یا اورانیوم به دست میآید.
ابرقدرت: قدرتی كه از دیگر قدرتها قویتر باشد. در اصطلاح سیاسی «ابرقدرتها» كشورهایی هستند كه از نظر قدرت صنعتی و نظامی از كشورهای دیگر قویترند و بر صحنهی سیاست بین المللی فرمانروایی دارند.
دیپلوماسی: در زبان فرانسه از «دیپلومات» - به معنای نمایندهی سیاسی كشوری در كشور دیگر - گرفته شده و دیپلومات نیز از دیپلومای یونانی و لاتینی، به معنای سند و گواهینامه.
دیپلوماسی در اصطلاح عام و در «علم سیاست» به معنی اصلی به كار میرود:
1- وسیعترین معنای آن روابط میان دولتهاست.
2- دیپلوماسی مترادف با مذاكره است. دیپلوماسی را میتوان چنین تعرف كرد: فن همسایهسازی در سیاست بینالمللی كه به جای به خطر افكندن منافع ملی و امنیت ملی برآن میافزاید.
3- دیپلوماسی نامی است برای كاركرد و روش دستگاه اداره كنندهی روابط بینالمللی و شیوههای مشخص كسانی كه مامور ایجاد این روابطاند.
امپریالیسم: به طور كلی عنوانی است برای قدرتی «و یا دولتی» كه بیرون از حوزهی ملی خود به تصرف سرزمینهای دیگر میپردازد و مردم آن سرزمینها را به زور وادار به فرمانبرداری از خود كند و از منابع اقتصادی و مالی و انسانی آنها به سود خود بهرهبرداری كند.
جهت دریافت فایل موانع مهرورزی و عوامل خشونت لطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 4,900 تومان
برچسب ها : موانع مهرورزی و عوامل خشونت , مهرورزی , عوامل خشونت , خشونت , علوم سیاسی , دانلود موانع مهرورزی و عوامل خشونت , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , امنیت , امنیت بین المللی , جنگ , جنگ سرد , امنیت ملی , ترور , بمب اتمی , قدرت , دیپلماسی , ابر قدرت , حقوق صلح , صلح , پایان نامه , دانلود پروژه