امروز: دوشنبه 17 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تلفیق الگوهای برایسون و استیسی و آنسوف در مورد مدیریت موضوعات و مسایل استراتژیک

تلفیق الگوهای برایسون و استیسی و آنسوف در مورد مدیریت موضوعات و مسایل استراتژیکدسته: مدیریت
بازدید: 86 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 35 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 21

مقصود از این نوشتار، ارایه یک روش کاربردی برای انجام پروژه های مشاوره مدیریت استراتژیک مبتنی بر یکی از آموزه های آقایان اسیتسی و آنسوف و برایسون تحت مدیریت موضوعات استراتژیک یا مدیریت مسایل می‌باشد لازم به ذکر است که تبدیل نظرات ایشان به یک متدولوژی کاربردی بر اساس برداشت آزاد و با کمک از تجربیات نویسنده در زمینه پروژه های مشاوره مدیریت استراتژیک

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

تلفیق الگوهای برایسون و استیسی و آنسوف در مورد مدیریت موضوعات و مسایل استراتژیک

فهرست مطالب:

هدف: 3

جایگاه موضوعات استراتژیک: 3

متدولوژی برنامه­ریزی استراتژیک پیشنهادی.. 5

فاز 1: برنامه‏ریزی برای برنامه‏ریزی.. 6

فاز 2: تدوین بیانیه راهبردی سازمان (منشور سازمانی): 6

فاز 3: تجزیه و تحلیل محیط سازمان: 9

فاز 4: تعیین موضوعات استراتژیک سازمان: 12

فاز 5: تعیین اهداف و استراتژی ها 15

هدف:

مقصود از این نوشتار، ارایه یک روش کاربردی برای انجام پروژه های مشاوره مدیریت استراتژیک مبتنی بر یکی از آموزه های آقایان اسیتسی و آنسوف و برایسون تحت مدیریت موضوعات استراتژیک یا مدیریت مسایل می‌باشد. لازم به ذکر است که تبدیل نظرات ایشان به یک متدولوژی کاربردی بر اساس برداشت آزاد و با کمک از تجربیات نویسنده در زمینه پروژه های مشاوره مدیریت استراتژیک می باشد.

جایگاه موضوعات استراتژیک:

هدف بررسی محیط بیرونی، محیط دورنی و بررسی ذینفعان شناخت، کشف و فرموله­بندی موضوعات استراتژیک است. چرا که جانمایه برنامه ریزی استراتژیک موفق، تشخیص موضوعات استراتژیک است. معمولاً در دنیای واقع با موضوعات استراتژیک برخورد درستی نمی­شود، واکنش های معمولی در قبال موضوعات استراتژیک چنین است:

                          ندانستن و عدم تشخیص موضوعات استراتژیک

                          عدم تشخیص بین موضوعات مهم و غیر استراتژیک (یا عملیاتی)

                          طفره رفتن از باز گویی موضوعات

                          تعویق  در پرداختن به موضوعات (امروز و فردا کردن)

                          اتخاذ رویکرد عدم شفافیت یا پاک کردن صورت مساله

                          ارایه راهکارهای سرسری، زودگذر و غیر عمیق

                          عدم جرأت  در ابراز موضوعات استراتژیک

موضوعات استراتژیک به دو قسمت تقسیم می شوند. یک دسته گزینه­های استراتژیک نام دارد که به ایده ها و روش­های جایگزین و متفاوت حرکت سازمان در آینده هستند. مثلاً سازمان می­تواند دامنه­های فعالیت (مشتریان جدید– بازارهای جدید) را تغییر دهد، یا به حوزه­های دیگر بپردازد؟ (محصولات و ماموریت متفاوت) معمولاً گزینه­ها راجع به مواردی است که اکنون وجود ندارد و می­تواند بالقوه مطرح و ممکن باشد به عبارتی دیگر راجع به مواردی است که با ورود سازمان به دنیاهای جدید سر وکار دارد. این بخش از موضوعات استراتژیک به دنبال فرصت ها و امکانات (منفعت های بالقوه) است.

اما دسته دوم، سوالات یا مسایل استراتژیک هستند که راجع به چالش­ها،  مشکلات و موانع موجود هستند و در مورد آن­ها سوال یا ابهام وجود دارد. برخلاف گزینه­های استراتژیک این دسته از موضوعات استراتژیک، معمولاً راجع به مواردی صحبت می کنند که اکنون وجود دارد یا در آینده مستتر در وضعیت موجود قابل پیش بینی است.

بدین ترتیب در نوع اول موضوعات بیشتر به سراغ نظرها، ایده­ها و خلق راهکارهای ممکن و متصور برای آینده می­رویم. در این قسمت بیشتر ابتکار، خلاقیت، شهود و قضاوت مدیریتی و تجربه نقش دارد. در صورتی که نوع دوم موضوعات، یعنی سوالات بیشتر با آمار، اطلاعات، اعداد و ارقام و وضعیت جاری سر وکار داریم. در این حالت بررسی­های تحلیلی، کارشناسی و تخصصی نسبت به روشهای پیشگفته بیشتر مطرح است.

موضوعات استراتژیک هستند که پیش برنده مسیر تفکر استراتژیک مدیران هستند و نه انبوهی از داده های خام و بی ربط و .....

متدولوژی برنامه­ریزی استراتژیک پیشنهادی

بر اساس مبانی نظری پیش گفته، فازهای اصلی متدولوژی برنامه ریزی استراتژیک عبارتند از:

1-             برنامه‏ریزی برای برنامه‏ریزی

2-             تعیین بیانیه جهت‏گیری (منشور راهبردی سازمان)

3-             تجزیه و تحلیل محیط داخلی و خارجی سازمان و تجزیه و تحلیل ذینفعان

4-             تعیین موضوعات، و مسایل استراتژیک سازمان

5-             تعیین اهداف استراتژیک و استراتژی‏های سازمان و سایر تصمیمات استراتژیک

در ادامه به شرح مختصر هر یک از فازهای برنامه‏ریزی استراتژیک می‏پردازیم.

7فاز 1: برنامه‏ریزی برای برنامه‏ریزی

اولین مرحله از فرآیند پروژه عبارت است از: آماده سازی جهت انجام پروژه قبل از شروع، یعنی برنامه­ریزی برای برنامه‌ریزی که قدم اول می­نامیم، تشکیل سازمان انجام پروژه، تشكیل كمیته راهبری و كمیته كارشناسی پروژه، آموزش و سازماندهی اجرای پروژه برنامه­ریزی و ..... از جمله مواردی است كه در برنامه ریزی برای برنامه ریزی اتفاق می­افتد و موفقیت برنامه­ریزی استراتژیک را حتی پیش از اقدام به تهیه برنامه­ریزی استراتژیك تضمین می­کند. دو فعالیت كلیدی این مرحله در ادامه توضیح داده می­شود.

1- تهیه رهنمودهای برنامه‌ریزی: مصاحبه با صاحبنظران داخل  برای دریافت نظرات اصلی و کلیدی در مورد مسایل کلیدی که باید روی آنها توجه خاص شود و مواردی که تمرکز فرآیند برنامه‌ریزی باید بدانها معطوف گردد. که این مهم با شناخت افراد صاحبنظر و با تجربه در این زمینه و برگزاری جلسات معارفه و مصاحبه و پر کردن پرسشنامه­ها امکان پذیر است.

2- تدوین منشور‏ پروژه برنامه‏ریزی استراتژیك: دو قدم قبلی مقدمه ای است بر تدوین طرح (منشور) پروژه برنامه‌ریزی استراتژیک ، بر طبق رهنمودهای دریافت شده از صاحبنظران و همچنین بررسی و ارزیابی عملکرد گذشته و دیگر مطالب باید طرح پروژه برنامه‌ریزی استراتژیک نوشته شود که شامل موارد زیر می‌شود:

  • محدوده پروژه
  • مكانیزم های مدیریت كیفیت پروژه برنامه ریزی استراتژیك

جهت دریافت فایل تلفیق الگوهای برایسون و استیسی و آنسوف در مورد مدیریت موضوعات و مسایل استراتژیک لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 2,900 تومان

خرید

برچسب ها : تلفیق الگوهای برایسون و استیسی و آنسوف در مورد مدیریت موضوعات و مسایل استراتژیک , دانلود تلفیق الگوهای برایسون و استیسی و آنسوف در مورد مدیریت موضوعات و مسایل استراتژیک , مسایل استراتژیک , مدیریت , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر