امروز: چهارشنبه 19 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

پروژه کارآفرینی راه اندازی كارگاه حلقوی پودی

پروژه کارآفرینی راه اندازی كارگاه حلقوی پودیدسته: کارآفرینی
بازدید: 63 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 949 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 38

پروژه کارآفرینی راه اندازی كارگاه حلقوی پودی در 38 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

پروژه کارآفرینی راه اندازی كارگاه حلقوی پودی در 38 صفحه ورد قابل ویرایش



مقدمه

بافندگی حلقوی روشی از تهیه‎ی پارچه است. كه در این روش، با خمیده كردن طولی از نخ به شكل حلقه، و عبور حلقه‎ها از داخل یكدیگر با شیوه‎های مختلف، پارچه  تولید می‎شود. هنر بافتنی دستی و اتصال و درگیری نخ‎ها با یكدیگر از هنرهای بسیار قدیمی است كه به قرن‎ها قبل از میلاد مسیح باز می‎گردد. آثار به دست آمده در مصر كه متعلق به قرن پنجم قبل از میلاد می‎باشد، پیشرفته بودن این هنر دستی را، در آن زمان، نشان می‎دهد.

اولین دستگاه بافندگی حلقوی پودی را در سال  1589، شخصی به نام ویلیام‎لی  در انگلستان اختراع كرد. سرعت این دستگاه ده برابر بیش‎تر از سرعت تولید بافت با روش بافتنی دستی بود.  اختراع این دستگاه باعث پیشرفت و تكامل بافندگی حلقوی شد. ساخت اولین دستگاه بافندگی حلقوی تاری نیز در سال 1775 انجام گرفت.

صنعت بافندگی حلقوی به دو قسمت مجزای بافندگی حلقوی تاری و بافندگی حلقوی پودی تقسیم شده است. سازندگان ماشین‎آلات نیز هر یك، فناوری خاص خود را دارند و غالباً خصوصیات بافت‎ها و موارد مصرف تولیدات آن‎ها نیز با هم متفاوت است.

در بخش بافندگی حلقوی پودی، در این كتاب، سعی شده است هنرجویان عزیز با اصول اولیه‎ی بافندگی حلقوی پودی آشنا شوند. لذا در مورد هر یك،‌ توضیحات مختصری به شرح زیر داده شده است.

 در فصل اول: تعاریف بافندگی حلقوی پودی و تاری، تفاوت و مصارف هر یك، تعاریف اصطلاحات متداول، انواع سوزن، انواع حلقه و چگونگی تشكیل هر یك توسط سوزن‎ زبانه‎دار در ماشین‎های حلقوی ارائه شده است.

و فصل دوم به معرفی انواع ماشین‎های بافندگی حلقوی پودی و توضیح مختصری راجع به هر یك، عوامل اصلی بافت، عملیات بافندگی، بافت‎های پایه و محاسبه‎ی تولید و وزن اختصاص یافته است.



بافندگی حلقوی پودی

در بافندگی حلقوی پودی  حلقه‎ها در جهت افقی (یك رج) تشكیل می‎شوند به طوری كه اتصال یك حلقه به حلقه‎ی بعدی  در یك سطر افقی انجام می‎شود (شكل 9-1). همچنین امكان تولید پارچه با استفاده از یك بسته نخ وجود دارد، اگرچه روی پاره‎ای از ماشین‎ها امروزه تا 192 بسته نخ، برای تولید پارچه، به كار می‎رود. صنعت بافندگی حلقوی پودی در ایران به نام‎های «كش‎بافی» و «تریكوبافی» مصطلح است.

















شكل (9-1)‎- ساختمان بافت ساده‎ی حلقوی پودی

بافندگی حلقوی تاری

به روشی از تولید پارچه كه اتصال یك حلقه به حلقه‎ی بعدی در دو رج متفاوت و در جهت طولی انجام می‎شود، بافندگی حلقوی تاری می‎گویند.

















شكل (9-2) ‎- ساختمان بافت ساده‎ی حلقوی تاری

مقایسه‎ی بافندگی حلقوی پودی و تاری و مصارف هر یك

در بافندگی حلقوی پودی امكان تولید پارچه حتی با یك بسته نخ وجود دارد، بنابراین روش ساده‎تری برای تبدیل نخ به پارچه است.

1- در بافندگی حلقوی تاری، برای هر سوزن حداقل یك نخ در هر رج وجود دارد. بنابراین به دلیل وجود تعداد سوزن بسیار روی ماشین‎ها، به چله پیچی نخ‎ها بر روی قرقره‎ها نیاز است كه این باعث افزایش عملیات مقدماتی برای تولید پارچه، در مقایسه با بافندگی حلقوی پودی، می‎شود.

2- در بافندگی حلقوی، پودی، امكان تولید بافت‎های متنوع‎تر و استفاده از انواع نخ‎ها، نسبت به حلقوی تاری، بیش‎تر است.

3- سرعت تولید بافت در بافندگی حلقوی تاری در مقایسه با حلقوی پودی و بافندگی تار و پودی بیش‎تر است. اگرچه در حال حاضر عملیات بافت و سرعت تولید در بسیاری از ماشین‎های جدید حلقوی پودی به گونه‎ای است كه اختلاف بسیار كمی بین بافندگی حلقوی پودی و تاری وجود دارد.

4- سرعت تغییر نقشه در حلقوی پودی بیش‎تر و هزینه‎های تولید در این شیوه بسیار پایین‎تر است.

5- در شرایط معمول بافندگی، پارچه‎های تولیدی حلقوی تاری، ثبات ابعادی بیشتری نسبت به حلقوی پودی دارند، زیرا در صورت پاره شدن نخ یك حلقه و تحت كشش قرار گرفتن ساختمان بافت حلقوی پودی، یك خط معیوب در رفتگی عمودی در پارچه ایجاد می‎گردد، در حالی كه ساختمان بافت حلقوی تاری به گونه‎ای است كه دررفتگی طولی به راحتی به وجود نمی‎آید.

6- بافت‎های حلقوی پودی غالباً دارای قابلیت كشش بیش‎تری نسبت به بافت حلقوی تاری می‎باشند.

7- منسوجات حلقوی پودی معمولاً به مصرف تهیه‎ی لباس زیر، بلوز، ژاكت، كت و دامن، كت و شلوار، لباس‎های ورزشی و دریا، گرم‎كن، جوراب، دستكش، شال گردن، كلاه، پتو، رومبلی، پرده، منسوجات صنعتی،‌ پزشكی، خانگی و تزئینات می‎رسند.

اما تولیدات حلقوی تاری دارای مصارفی چون تهیه‎ی لباس رو، لباس زیر، لباس ورزشی، تورپرده‎ای، تور ورزشی، تور ماهیگیری، رومیزی، ملحفه، رومبلی، و روكش صندلی اتومبیل، پتو، پارچه‎های صنعتی، پزشكی، تزئینی و مصارف خاص می‎باشند.



سوزن و انواع آن

سوزن كه قطعه‎ای فلزی و قلابدار است یكی از مهم‎ترین عناصر اصلی بافت در ماشین‎های بافندگی حلقوی به شمار می‎رود. سوزن‎ها به مرور زمان تكامل یافته و انواع مختلف آن، به شرح زیر، ساخته شده است.

- سوزن فنری (كتن)

- سوزن زبانه‎دار (ماهك‎دار) یك سر و دوسر

- سوزن مركب

- سوزن نواربافی



1- سوزن فنری

اولین سوزنی كه اختراع شد،‌ سوزن فنری بود كه امروزه ارزان‎ترین و ساده‎ترین نوع سوزن به شمار می‎رود و با ظرافت‎های متفاوت ساخته می‎شود. شكل (9-3 نشان‎دهنده‎ی سوزن فنری با قسمت‎های مختلف است. این قسمت‎ها عبارتند از: سر (2)، قلاب فنری (3) كه در هنگام عملیات بافندگی توسط قطعه‎ی فشاردهنده، باز و بسته می‎شود، فرورفتگی بر روی ساق سوزن (4) كه نوك قلاب فنری، در هنگام بسته شدن سر سوزن، در آن قرار می‎گیرد. ساق (میله) سوزن (1) كه برای قرار گرفتن حلقه و نخ بر روی آن می‎باشد و پایه (5) كه برای استقرار یافتن سوزن در محل تعبیه شده بر روی ماشین است.








اصطلاحات متداول در بافندگی حلقوی پودی

به منظور توضیح در مورد ساختمان بافت‎های متفاوت دانستن اصطلاحات رایج ضروری است.

1- رج

حلقه‎هایی را كه در جهت عرض پارچه توسط سوزن‎های مجاور یكدیگر در یك دوره از عملیات بافندگی بافته شده‎اند، رج می‎نامند. برای به دست آوردن ابعاد پارچه،  تعداد رج‎های بافته شده روی یكدیگر، طول یك پارچه را تعیین می‎كند. خط ‎(b) در شكل 9-11 مشخص كننده‎ی یك رج از ساده‎ترین ساختمان بافت حلقوی پودی است.

2- ردیف

یك ردیف تشكیل شده است از حلقه‎هایی كه روی یكدیگر در یك خط طولی بافته شده‎اند. تعداد ردیف‎ها، تعیین كننده‎ی عرض پارچه است و در صورت لزوم (به منظور محاسبات تولید و ابعاد پارچه) تعداد ردیف در یك سانتی‎متر اندازه‎گیری و به صورت ‎«W.P.C.» نشان داده می‎شوند. خط ‎a در شكل 9-11 یك ردیف از ساختمان بافت ساده را مشخص می‎كند.

- طول حلقه

طول نخی كه در یك حلقه‎ی بافته شده به كار رفته است طول حلقه نام دارد و به میلی‎متر اندازه‎گیری می‎شود. طول حلقه از مهم‎ترین عوامل كنترل خصوصیات پارچه‎های بافته شده است. اندازه‎ی طول یك حلقه به وسیله‎ی شكافتن نخ یك رج از بافت و تقسیم نمودن طول آن به تعداد سوزن‎هایی كه حلقه‎ی آن‎ها شكافته شده است، به دست می‎آید و غالباً با حروف ‎(1) نمایش داده می‎شود. معمولاً بزرگ‎تر بودن طول حلقه باعث ایجاد بافت بازتر و پارچه‎ی سبك‎تر می‎شود در حالی كه حلقه‎ی كوچك‎تر موجب متراكم‎تر و سنگین‎تر شدن پارچه خواهد شد.

5- حلقه‎ی فنی‎رو

هنگامی كه حلقه‎ی بافت جدید از میان و از روی سر حلقه‎ی قبلی عبور كند به اسم حلقه‎ی فنی‎رو نامیده می‎شود (شكل 9-12). این نوع حلقه در روی فنی پارچه به شكل ‎(V) نمایان می‎شود. علامت مشخص‎كننده‎ی حلقه‎ی فنی رو را در نمایش سوزنی به شكل (  ) و در نمایش شطرنجی به شكل (X) نشان می‎دهند. (این دو علامت در شكل 9-12 مشاهده می‎گردد).

6- حلقه‎ی فنی پشت

در صورتی كه حلقه‎ی بافت جدید از میان حلقه‎ی قبلی و از پشت سر آن كشیده شده باشد به اسم حلقه‎ی فنی پشت نامیده می‎شود (شكل 9-13). این حلقه در پشت پارچه (یك‎رو سیلندر) به شكل نیم‎دایره است و علامت آن در نمایش سوزنی به شكل ‎(  ) و شطرنجی به شكل ‎ (O) می‎باشد.



ماشین‎های گردباف یك سیلندر مجهز به سوزن زبانه‎دار

ماشین‎های گردباف غالباً دارای سیلندر چرخان و ابزارهای ثابت هستند (كلیدی

قطعاتی كه بتواند یك دوره از عملیات بافندگی را  توسط سوزن‎ها ایجاد كند ابزار نامیده می‎شود.) و تعداد كمی از آن‎ها ابزارهای چرخان و سیلندر ثابت دارند (تعداد از ماشین‎های گردباف قدیمی).

سوزن‎های زبانه‎دار در ماشین‎های گردباف، در درون شیارهای سیلندر و یا صفحه، دارای حركت مجزا و بالا و پایین و یا جلو و عقب هستند. انجام این حركات توسط شیاری میسر می‎شود كه بادامك‎ها، به منظور عبور پایه‎ی سوزن، ایجاد نموده‎اند. بیشتر بادامك‎های بالا برنده‎ی سوزن از یك یا چند قطعه تشكیل شده‎اند و برای ایجاد حلقه‎ی بافت، نبافت و یا نیم‎بافت قابل تنظیم‎اند.



1- عوامل اصلی بافت در ماشین‎های گردباف یك سیلندر مجهز به سوزن زبانه‎دار

شكل (10-9) عوامل اصلی بافت در این نوع ماشین‎ها را نشان می‎دهد. این عوامل عبارتند از:

1- سوزن زبانه‎دار، گرفتن نخ و تشكیل حلقه توسط سوزن انجام می‎شود

2- سنیكر، در هنگام تشكیل حلقه، پارچه توسط مكانیزم كشش دهنده، به سمت پایین تحت كشش قرار دارد. در ماشین‎های قدیمی كشیدن پارچه تنها به وسیله‎ی مكانیزم كشش خود پارچه انجام می‎گرفت، اما بسیاری از ماشین‎های جدیدتر مجهز به قطعه‎ای به نام سنیكر (لبه‎گیر) می‎باشند كه پارچه را تحت كشش قرار می‎دهد. این ماشین‎ها دارای یك سری سوزن بر روی سیلندر به طور عمودی هستند و سنیكرها به صورت افقی بین سوزن‎ها قرار گرفته‎اند (در نوعی از ماشین‎های جدید گردباف، سنیكرها به طور عمودی در كنار سوزن درون شیارهای سیلندر قرار گرفته‎اند) بنابراین سنیكرها نسبت به سوزن، زاویه‎ی تقریباً 90 درجه دارند. در چنین ماشین‎هایی سنیكر دو وظیفه‎ی به عهده دارد، كه نگه داشتن حلقه‎های آخرین رجه پارچه در هنگام بالا رفتن سوزن و ایجاد سطح مناسب برای كشیدن نخ جدید از داخل حلقه‎ی قبلی می‎باشد.

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : پروژه کارافرینی راه اندازی كارگاه حلقوی پودی , طرح توجیهی راه اندازی كارگاه حلقوی پودی , کارآفرینی راه اندازی كارگاه حلقوی پودی , دانلود پروژه راه اندازی كارگاه حلقوی پودی , دانلود کارآفرینی راه اندازی كارگاه حلقوی پودی , طرح توجیه فنی راه اندازی كارگاه حلقوی پودی , توجیه اقتصادی راه اندازی كارگاه حلقوی پودی , راه اندازی كارگاه حلقوی پودی , راه اندازی , ك

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر