روابط عمومی و تبلیغات اگر چه با یكدیگر تفاوت دارند اما چنان به هم نزدیك اند كه برخی فاصله میان آن ها را به باریكی تار مویی توصیف كرده اند و برخی هم معتقدند اگر تعریفی جامع از روابط عمومیداشته باشیم تبلیغات را هم در بر میگیرد البته باید در نظر داشته باشیم كه در تبلیغات ،هسته اصلی پیام نیست ،بلكه هسته اصلی معنی است و معنی هم چیزی است كه به
قیمت فایل فقط 1,900 تومان
روش تحقیق تاثیر تبلیغات بر میزان فروش محصولات
فصل اول: كلیات
مقدمه :
مطالعات گوناگون در زمینه تبلیغات نشان میدهد كه مكانیسم های روانی در زمینه تبلیغات تجاری و سیاسی-عقیدتی و روابط عمومی متفاوت اند، زیرا تبلیغ یك كالا به مراتب ساده تر از تبلیغ یك فكر یا یك اندیشه است و به همان نسبت روشهای مورد استفاده از آن ها نیز با یكدیگر تفاوت دارند. تبلیغات میلیون ها انسان را كه به شیوههای مختلف زندگی میكنند از طریق وسایل ارتباطی مخاطب قرار میدهد، هدف اصلی تبلیغات نفوذ در رفتار افراد بشر نیست ،برای دست یابی به چنین هدفی مبلغی باید به عوامل موثر در طراز رفتن، افراد را بشناسد. این امر ممكن نمیشود مگر این كه از دانشهایی مانند مردم شناسی و جامعه شانسی و به ویژه روان شناسی ،روان شناسی اجتماعی كه در شناخت علل و چونگی رفتار افراد در جامعه هم نقش به سزایی دارند ، بهره بگیرد.
وقتی از تبلیغات سخن به میان می آید، بیشتر جنبهی سیاسی آن مطرح است ،زیرا تبلیغات یعنی تحت تاثیر قرار دادن افكار و حالات بسیاری از مردم در مورد مسائل جدلی وابسته به یك گروه یا جامعه در این جا تبلیغات از آموزش و پرورش كه با مسائل غیر جدلی سروكار دارد، جدا میگردد ،افزون بر این باید یادآورد شد كه همه فعالیت های مربوط به مسائل جدلی نیز در این تعریف نمیگنجد زیرا چنانچه هدف از این گونه فعالیت ها بیشتر روش ساختن بعضی مسائل باشد تا تغییر حالات و افكار نمی توان آن ها را تبلیغات نامید.
فلاحی، كیومرث ،اسكویی، عبدالله و همكاران (1384).
بیان مسئله :
چگونه از سلیقه و تنوع آن در میان كشورهای هدف مطلع شویم ؟
اطلاعات آماری از نقش تبلیغات با روشهای مختلف آن و تاثیر آن بر میزان فروش در آن كشورها بدست آورده جمع بندی و نتیجه گیری نمائیم.
چگونگی جلب اعتماد و نظر مردم كشورهای مختلف، اقوام و نژادهای مختلف را در كشورهای هدف بررسی نمائیم.
وضعیت اقتصادی و ملی چه تاثیری در نحوه خرید و میزان خرید مردم كشورهاش مختلف دارد ؟
چگونه از عواملی مانند شناخت مناسب از عوامل سیاسی، اجتماعی ،فرهنگی در افزایش میزان خرید و تاثیر گذاری تبلیغاتی در راستای این افزایش استفاده كنیم.
فرضیه :
بین میزان قیمت و فروش همبستگی مثبت وجود دارد.
بین رنگ و علاقه همبستگی وجود دارد.
بین میزان قیمت به كیفیت همبستگی وجود دارد.
بین میزان كیفیت به قیمت همبستگی وجود دارد.
بین میزان فروش و قیمت ارتباط وجود دارد.
بین میزان فروش و كیفیت ارتباط وجود دارد.
تعاریف عملیاتی :
تبلیغات : ارائه راهكارهای مناسب و اجرایی برای بیان خصوصیات، كیفیت و سایر موارد موضوع برای معرفی هر چه بهتر آن در سطح جامعه .
میزان فروش : بالا رفتن تاثیر درآمد از جانب ارائه ی بیشتر محصول در میان مصرف كنندگان یا بازار مصرف .
مفاهیم :
تعاریف نظری :
تبلیغات : از كلمه بلاغت می آید به معنای شیوایی كلام و بیان و یا انتخاب روشی برای مناسب ترین نوع بیان
( تبلیغات و بازاریابی فروش ).
تبلیغات راهی برای رساندن پیام به دیگران از طریق ایجاد روابطی به منظور تغییر و دگرگونی در بینش، تفكر، خواسته ها و رفتار میباشد كه برای رسیدن به این منظور باید مراحلی را پیمود زیرا نمی توان بدون طی كردن مراحل تكاملی ،اثرات تبلیغ را مشاهده كرد.
( از تبلیغات تجاری چه میدانیم ؟ ).
عبارت است از كوشش كم و بیش سیستماتیك كه هدف نهایی آن شكل و دادن فرم به عقاید، نگرش ها و رفتار مردم در جهت خاصی كه مورد نظر مبلغ است.
میزان فروش : مقدار كالایی كه به فروش می رسد.
( مدیریت خودشناسی ).
( تبلیغات و بازاریابی فروش ).
فروش مثل پرت كردن توپ به عده زادی از اشخاص متفاوت است و ادامه دادن بازی با آن كسانی كه توپ را پس می اندازند خواهد بود.
( فروش به خودی خود رخ نمیدهد ) .
محصول : آن چیز كه حاصل و نتیجه انجام فرایندی تولیدی یا مولد باشد.
( تبلیغات و بازاریابی فروش ) .
هرچیز كه بتوان به بازار جهت جلب توجه ،خرید، استفاده یا مصرف ارائه نمود و ممكن است خواسته یا نیازی را بتواند برآورده كند.
متغیرها :
محصول :كالایی كه به ازاء فعالیت ها و عملیات تولیدی هر موسسه یا كارخانه یا شركت و یا تفكری تولید شود محصول عملیاتی همان موجود میباشد.
(اثر تبلیغات بر میزان فروش محصولات )
متغیر مستقل :تبلیغات ( تلویزیونی )
متغیر وابسته : به میزان فروش ( ریال ،دلار )
تعدیل كننده :كیفیت محصولات و فرهنگ مردم – رنگ محصولات
هدف كلی :
هدف جزئی :
اهمیت و ضررت تحقیق :
تبلیغ راهی برای رساندن پیام به دیگران از طریق ایجاد روابطی به منظور تغییر و دگرگونی در بینش، تفكر، خواسته ها و رفتار میباشد. برای رسیدن به این منظور باید مراحلی را پیمود زیرا نمی توان بدون طی كردن مراحل تكاملی، اثرات تبلیغ را مشاهده كرد. مثل آگاهی دادن و اینكه مخاطب باید آگاهی را درك كند و آزمایش و ... كه باید به نحو مطلوب از آن ها استفاده كرد.
فصل دوم: پیشینة تحقیق
تاریخچه :
پانزده سال پس از پایان جنگ جهانی دوم ،تبلیغات آمریكایی، مسائل مربوط به خودروها، بزرگراه ها، الگوهای جدید مصرف شهری و انفجار رسانه های تبلیغاتی را به مرحله ای سوق دادند كه موفق ترین نقطه تاریخ آمریكا از سال های دهه بیست به بعد بود. با پشت سر گذاشتن قحطی دوران ركود اقتصادی و تنگناهای زمان جنگ ،سود حاصل از تبلیغات دو برابر شد و فقط در پنج سال ( از 1945 تا 1950 ) از 9/2 میلیارد دلار به 7/5 میلیارد دلار رسید.
خیلی از خاطره انگیزترین آگهیهای دهه پنجاه به طریقه متحرك سازی یا نقاشیهای ثابت بود.
معروف ترین آنها، نقاشی متحرك ژل –ا بود كه كار مشترك موریس سنداك و سائول استینبرگ به حساب می آمد. برخی از شخصیت های خلاق شده در آن زمان هنوز به كار گرفته میشود مثل پریان در حال غرق پاك كننده آژاكس ،طوطی تیغ ژیلت، پنگوئن سیگار كول و اسپیدی آلكا- سلتزر.
زنان صرفاً در خدمت فروش نبودند بلكه به خرید اجناس كمك میكردند. به تبع امروز نهی هایی كه در استفاده از زنان به عنوان معرف اجناس پیش آمد در نظام تبلیغات ردپایی آشكار از توصیف مردانه به چشم می خورد.
برای اینكه بخواهیم به موج تازه ای كه در تبلیغات پدید آمده بود اشاره كرد باید از آگهی آلكا-سلتزر یاد كرد كه در 1964 ساخته شد. این آگهی درباره معده و اشتها بود. سال ها بود كه كودك كارتونی به نام اسپیدی آلكا –سلتزر مردم را زیر سلطه خود داشت. این كودك كلاهی قرصی شكل به سر داشت و با جیغ و داد و صدای حاصل از باز كردن شیشه نوشیدنی ها ،مردم را سرگرم میكرد. آژانس جك تینكر با بررسی این كارتون تصمیم گرفت كه به آن كمی طنز و واقع گرایی اضافه كند. فیلمیكه آن آژانس ساخت چیز زیادی برای نمایش نداشت اما خیلی سریع موفق شد كه مردم را به وجد در آورد و در آنها ایجاد هیجان كند. پیام آگهی این بود :هیچ اهمیت ندارد كه معده شما چه شكلی دارد ،اما اگر دوست ندارید معده تان از شكل بیفتد ،از آلكا –سلتزر استفاده كنید. پس از مدتی ،این فیلم به یك نمونه كلاسیك تبدیل شد.
برنامه های تلویزیونی مرسوم در اواسط دهه شصت، كمدی های دیوانه وار بودند كه موقعیت های خیالی داشتند. آن موقع بهترین دوست اسبی سخنگو، بهترین همسر زنی ساحره ،بهترین عمو موجودی اهل مریخ و بهترین مادر خودرو بود. با در نظر گرفتن آن زمان كمی عجیب به نظر می آید كه یكی از مهم ترین شخصیت های عامه پسند، شوالیه ای سفید به نام آژاكس باشد.
یكی دیگر از آگهی های جنجال برانگیز كه تاثیر بزرگتری به جای گذاشت ،گزارش سازمان جراحی عمومیبود كه در 1964 پخش شد. این گزارش مربوط به سیگار، سرطان و خطر سلامتی بود.
ممنوعیت آگهی های سیگار در تلویزیون در 1971 بود.
آگهی های دهه هفتاد به لحاظ سبك ساخت و روشهای مدیریتی ،شباهت كامل با آگهی های دهه پنجاه داشت. در شروع این دهه شرایط كساد اقتصادی ،فروش سخت را موجب شد.
در اواخر دهه شصت و اوایل دهه هفتاد، جنبش آزادی زنان به فعالیت هایی در ارتباط با تصویر عرضه شده از زنان در آگهی ها پرداخت.
با خارج شدن از روشهای طنز آمیز سدل مه یر ،صمیمیت رینی و رئالیسم پیتكا ،و ندیوهانی فوسیتی راك ام تی وی تصاویر درخشانی را پایه ریزی كردند كه به وسیله گرافیك های رایانه ای و تمهیدات ویدویی و الكترونیكی به دست آمده بودند. این آگهیها با استفاده از تصاویر مهیج مونتاژ شده و موسیقی های تند به چشم بیننده حمله میبردند. شورولت به عنوان " ضربان قلب آمریكا " خود را به این روشن مرسوم واگذار كرد.
بالدین، هانتلی (2001).
فرق روابط عمومی و تبلیغات :
تبلیغات، یكی از وظایف روابط عمومی است ،اما آیا روابط عمومیبا تبلیغات یكی است ؟
روابط عمومی و تبلیغات اگر چه با یكدیگر تفاوت دارند اما چنان به هم نزدیك اند كه برخی فاصله میان آن ها را به باریكی تار مویی توصیف كرده اند و برخی هم معتقدند اگر تعریفی جامع از روابط عمومیداشته باشیم تبلیغات را هم در بر میگیرد.
البته باید در نظر داشته باشیم كه در تبلیغات ،هسته اصلی " پیام " نیست ،بلكه هسته اصلی معنی است و معنی هم چیزی است كه به شدت تابع عوامل فرهنگی ،تربیتی و اجتماعی میباشد. در تبلیغ مخاطب ،میباید به سرعت معنی را درك كند و عكسالعمل نشان دهد.
تبلیغ یكی از كارهای روابط عمومی است اما مهم این است كه این كار چگونه و با چه روشی به انجام می رسد. تبلیغ در روابط عمومیبایستی ( امتناعی ) باشد و امتناع كامل زمانی صورت میگیرد كه با رعایت اصول ارتباط و صداقت و شهامت انجام پذیرد. تبلیغات مستقیم ،تبلیغات زیاد و تبلیغاتی كه مبتنی بر اصول علمی نیست ،ره به جایی نمیبرد، در دانش روابط عمومی این گونه روشها كارآمد نیست.
تبلیغ دروغ مخاطب را امتناع نمیكند. یكی از كلیه های ارتباط در روابط عمومیدرست و منطقی صداقت و روراستی است.
تبلیغات هنگامی موفق میشود كه ضمن استفاده از وسایل گوناگون تبلیغ و انتخاب نوع آن و تناسب پیام ،با شرایط موجود، محیط تبلیغ نیز از نظر روانی با آن موافق و مساعد باشد هر چند كه تبلیغات هم به نوبه خود در تجهیز این روند و راهكارهایی كه در پیش خواهد گرفت بسیار موثر است.
فلاحی، كیومرث، اسكویی ،عبدالله و همكاران ( 1384).
فروش به خودی خود رخ نمیدهد:
مسلماً سفارش گرفتن خود به خود صورت می پذیرد. كسی تلفن می زند و میگوید ،آیا این محصول را دارید ؟ چقدر عالی. این مقدار لازم دارم. مشخصات را میگیریم و فرم سفارش را پر میكنیم. ولی این فروش نیست. سفارش گرفتن است.
برای این كه فروش انجام پذیرد، باید كاری عمومیكه نادیده گرفتن آن امكان پذیر نیست انجام دهیم – كاری كه طرف مقابل را وادار كند تا به ما جواب دهد. آن كسانی كه بعد از این كار به ما جواب میدهند از روی تعریفی كه از ما شده مشتریان احتمالی ما خواهند بود و باید توجه خود را كلاً به آن معطوف سازیم.
شیفمن ،استنض، ترجمه پروانه ،كامران (1384).
قیمت فایل فقط 1,900 تومان
برچسب ها : تبلیغات , فروش محصولات , طرح توجیهی روش تحقیق تاثیر تبلیغات بر میزان فروش محصولات , روانشناسی , تاثیر تبلیغات بر میزان فروش محصولات , روش تحقیق تاثیر تبلیغات بر میزان فروش محصولات , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه