امروز: شنبه 15 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش كارآموزی اصول و روشهای احداث ساختمانهای مسکونی

گزارش كارآموزی اصول و روشهای احداث ساختمانهای مسکونیدسته: گزارش کارآموزی
بازدید: 75 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 2040 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 25

گزارش كارآموزی اصول و روشهای احداث ساختمانهای مسکونی در 25 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

گزارش كارآموزی اصول و روشهای احداث ساختمانهای مسکونی در 25 صفحه ورد قابل ویرایش


پی كنی  :

اصولا پی كنی به دو دلیل انجام می شود .1-دسترسی به زمین بكروبرای محافظت                          ازپی ساختمان .

با توجه به اینكه كلیه بار ساختمان به وسیله دیوارها یاستونها به زمین منتقل می  شود در نتیجه ساختمان باید روی زمینی كه قابل اعتماد بوده و قابلیت  تحمل بار ساختمان داشته باشد بنا گردد. برای برای دسترسی به چنین زمینی ناچار به ایجاد پی برای ساختمان می باشیم . برای محافظت پایه ساختمان وجلوگیری از تاثیر عوامل جوی در پایه ساختمان باید پی سازی كنیم در این صورت حتما در  بهترین زمینها باید حداقل پی هایی به عمق 40تا50 سانتیمترحفر كنیم.

 طول وعرض وعمق پی ها كاملا بستگی به وزن ساختمان وقدرت تحمل خاك محل ساختمان دارد.

 در ساختمانهای بزرگ قبل از شروع كاربوسیله ازمایشهای مكانیك خاك  قدرت مجاز تحملی زمین را تعیین نموده وازروی ان مهندس محاسب ابعاد پی را تعیین میكند. ولی در ساختمانهای كوچك كه ازمایشات مكانیك خاك در دسترس نیست باید از مقاومت زمین در مقابل بار ساختمان مطمئن شویم.

 اغلب مواقع قدرت مجازتحملی زمین برای ساختمانهای كوچك با مشاهده خاك  پی ودیدن طبقات ان وطرز قرار گرفتن دانه ها به روی همدیگرو با ضربه  زدن بوسیله كلنگ به محل پی قابل تشخیص است.

  البته قبل از ان باید مهندس محاسب وزن ساختمان و میزان باری كه ازطرف ساختمان به زمین وارد میشود اگاه باشد.

باید متذكر شد كه نوع پی استفاده شده در این ساختمان پی نواری میباشد. با توجه به تشخیص مهندس محاسب ساختمان وبررسی نوع خاك محل   حداقل عمق پی در این پروژه 50 سانتیمتردر نظر گرفته واجرا شد.

  البته باید در نظر داشت كه اگر در این عمق به زمین بكرنرسیدیم باید عمق  پی را تا زمین بكر ادامه داده ویا از روشهایی دیگراز جمله شمع كوبی ویا  تسطیع اقدام به اصلاح مقاومت زمین كرد

        كرسی چینی:

   معمولا در طبقه همكف ساختمانها سطح اتاقها را چند سانتیمتراز كف حیاط  یا كوچه بلندتر میسازند كه به این اختلاف ارتفاع كرسی چینی .

  معمولا كرسی چینی به سرعت انجام میشود.هدف از ساخت كرسی در ساختمان  این است كه درابتدا از قدیم بشر تمایل بیشتر داشت قدری بلندتر از كف زمین  سكونت كند وبدین ترتیب احساس امنیت بیشتری میكرد درثانی ارتفاع طبقه  همكف با سطح زمین مانع ورود برف وباران وغیره به داخل اطاقها میگردد.  وسوم اینكه چون اغلب زمینهایی كه ما برای ساختمان انتخاب میكنیم كاملا   مسطح نبوده ودارای شیب میباشند واز طرفی اتاقها وسالنهای ساختمان باید   كاملا در یك سطح ساخته شوند لذا برای مسطح كردن اطاقها قسمتهای پایین  را بوسیله كرسی چینی با قسمتهای دیگرهم سطح میكنند.  عرض كرسی چینی باید قدری از دیوار اصلی وقدری كمتر از پی زیر ان باشد اگر ارتفاع كرسی چینی فقط در حدود 10الی 15 سانتیمتر باشد میتواند پهنای

  ان مساوی دیوار روی ان باشد اماهمیشه بایددر نظر داشت برای كلیه دیوارهای  اعم از حمال ویا تیغه ای و پارتیشنها پی سازی و كرسی چینی انجام شود.

       نحوه كرسی چینی یا ساخت پی سنگی:

       روز قبل از اجرای كرسی چینی چند كمپرسی سنگ معدنی(لاشه) و چند  كمپرسی ماسه شسته به دستور مهندس گارگاه به محل آورده شد. پس از اماده شدن ملات سیمان انرا بوسیله فرغون در كنار پی برای شروع   اجرای پی میاوردند. ملات ماسه وسیمان را به نسبت 1به4 با پیمانه مخلوط  وبه ان اب دادند.اب دادن به این طریق بود كه مخلوط ماسه وسیمان رابصورت

  دپو در اوردند سپس شروع به ساختن حوضچه كوچكی با این دپو كردند.   بعد از ان اب را به اندازه كافی وبا نظر مهندس كارگاه درون این حوضچه  ریختن به این كاردر اصطلاح آبخور كردن میگویند.  سپس دو كارگر شروع   به مخلوط كردن ان شدند.

   پس از ساخت ملات ماسه سیمان برای حمل كردن ان به محل از فرغون  استفاده شد وبعد ازاوردن ملات به محل ایجاد پی یك نفر كارگر با بیل ملات  را در پی میریخت و استاد كار بوسیله كمچه ملات را درون پی پخش میكرد

   وسنگهای لاشه را روی ان میچید. از این ملات هم به عنوان بتن مگر وهم  به عنوان ماده چسباننده بین سنگها استفاده میشد در موقع چیدن سنگها اگر سنگی وجود داشت كه نسبتا بزرگ بود یكی از  كارگرهابوسیله پتك اقدام به شكستن انها میكرد واز قطعات كوچكترمعمولااستفاده میشد. این كاررادر سرتاسرپی انجام میدادند تااینكه كار بعد از3 روز به پایان رسید.

    استاد كارساختمان با وسیله ای بنام شیلنگ ترازسطح پی ها راترازنمود و ریسمان كشی كرد وملات صافی را روی ان كشید. بعد از خشك شدن پی ها تا چند روز سطح پی ها را اب میدادند تا ملات  سیراب شود وبه مقاومت خوبی برسد ودر این مدت زمان كه سطح پی ها   را اب میدادند كار تعطیل بود.                                

برش در شناژ :

هنگامی كه در بتن ریزی پی نمی توانیم بتن ریزی را طی یك روز انجام دهیم و بتن ریزی به روز بعد كشیده می شود باید در جایی كه بتن ریزی قطع می شود را تخته ای به صورت عمود بگذاریم . دلیل اینكه به صورت عمود می گذاریم و به صورت مایل یا 45 درجه نمی گذاریم این است كه ترك بتن یا برش در بتن به صورت 45 درجه صورت می گیرد و اگر ما بتن را به صورت 45 درجه رها كنیم و بتن ریزی را در روز بعد انجام دهیم ، هنگامی كه بتن تحت تأثیر بار قرار گیرد راحت برش می خورد ولی اگر به صورت عمود باشد مقاومتر در برابر برش می باشد .

روش نصب سنگهای نما :

نصب سنگ پلاك  بر سطح دیوار : وسیله متداول برای نگهداری سنگ بر روی دیوار،‌فقط ملات ماسه سیمان است . این روش با وجود اینكه بسیار متداول است ، اما مطلوب نیست . نحوة كار به این صورت است كه پس از چیدن و اتمام دیوار ساختمان دیوار ، سنگهای پلاك را به فاصله 2 تا 3 سانتیمتر از دیوار به طور موقت نگهداری می كنند . ( بوسیله گچ )  و سپس فاصله بین دیوار و سنگ را تا نیمه از ملات ماسه سیمان به صورت دوغاب پر می كنند ملات كه كمی خود را گرفت . ردیف دوم سنگ را ( با بند یا بدون بند ) بر روی ردیف اول قرار میدهند و پس از نگهداری موقت ، ملات ماسه سیمان پشت سنگها می ریزند به طوری كه نیمه رج اول پر نمایند و این عمل را در هر رج تكرار می كنند تا سطح پو شیده شوند  ملات ماسه سیمانی كه بین دیوار و سنگ می ریزند ، معمولاً با دیوار خوب درگیر می شو د اما با سنگ در گیر ی خوبی نخواهد داشت زیرا اكثراً پشت سنگها هم مانند روی آنها صاف هستند . بنابراین چسبندگی بین ملات و سنگ به اندازه كافی نخواهد بود . با وارد شدن  اندكی تنش به سنگ ، ملات و سنگ  از هم جدا می شو ند چون سنگها با یكدیگر  در گیر نیستند ، خط سقوط سنگ پیش می آیند و معمولاً اگر یك قطعه سنگ  پلاك از ملات جدا شوند بقیه سنگها هم كم كم جدا شده و می افتند  ، راههای مختلفی برای نصب صحیح سنگ وجود دارد كه سه روش آن را  تو ضیح می دهیم .

روش اول : استفاده از تكه  سنگهایی به شكل هرم ناقص و چسب .

در این روش ، تكه سنگی را به صورت هرم ناقص برش می دهند  سطح قائده كوچك را با چسب مخصوص به پشت سنگ پلاك ( محل دو غاب ریزی ) می چسبانند . پس از خشك شدن و اتصال كامل دو سنگ به یكدیگر سنگ پلاك را بر روی دیوار نصب می كنند و پشت آن دوغاب سیمان می ریزند ( قبل از دو غاب ریزی ،هم سنگ و هم دیوا ر بر آب خیس شوند .) ملات سیمانی با دیوار در گیری كافی پیدا می كند  ، دور تا دور تكه سنگ متصل به سنگ پلاك را می پو شاند و اتصال خوبی را بوجود می آور د

روش دوم :  استفاده از مفتول در پشت سنگ است به این طریق دو سر سنگ پلاك ، شیاری به وجود می آو رند و مفتول آهنی به قطر 2میلیمتر را از دو شیار عبور می دهند . پس دو سر آزاد را به هم گره می زنند . به این ترتیب نصب سنگ بر روی دیوار  ، دوغاب ماسه سیمان دور تا دور مفتول را می گیرند و در نتیجه اتصال خوبی بوجود می آیند این روش موقعی مناسب است كه امكان بوجود آوردن شیار در قطر سنگ باشد . روش دیگر استفاده از نوعی  قلاب به نام  (اسكوپ) است . استفاده از اسكوپ  فقط برای  سنگهای با قطر زیاد ( 3سانتیمتر به بالا ) امكان پذیر است  چون در موقع  سوراخ كاری ، لبة سنگ می شكند . در این نوع روش كار به این صورت است كه دو سوراخ در  ضخامت سنگ بوجود می آورند و یك سر اسكوپ بر روی دیوار و سر دیگر آن روی سنگ قرا رمی دهند ، به طوری كه سوراخ اسكوپ در امتداد  سوراخ سنگ باشد به وسیلة یك اشپیل ، اسكوپ به سنگ ثابت می شود . هر سنگ را به  وسیلة دو اسكو پ به دیوار متصل می كنند فاصله سنگ از دیوار  2سانتیمتر و ماسه سیمان است  . در این روش آجر كاری و نصب سنگ هم زمان انجام می شود.

چرا باید از بتن های سبك سیپوركس و اتیونگ به جای مصالح ساختمانی وسنتی در دیوارها و سقفها استفاده نمود ؟

این سوالی است كه در اكثر موارد ، در مواجه شدن با دست اندركاران امور ساختمانی مطر ح می گردد، و در  پاسخ همانطور كه مستحضرید ، تمام تلاش بشر در جهت پائین آوردن هزینه ها و اقتصادی نمودن فعالیتهای خود به خصوص در امور تولیدی می باشند و با عنایت به اینكه فعالیتهای عمرانی و ساختمانی یكی از شاخصهای مهم تولید است ، صرفه جویی اقتصادی در این صنعت حائز اهمیت و برای شكوفایی صنعت ساختمان كشور بایستی  به دنبال روشهای نوید ساختمان سازی بود . یكی از این طریق بكار گیری مصالح سبك می باشدكه ضمن كاهش  بار مرده  ساختمان مصرف فولاد وبتن را كاهش داده و سرعت بسیار زیادی را در اجرا ایجاد می نماید و یكی از این مصالح سبك ، به تنهایی سبك می باشد كه قدمت  تاریخی استفاد ه از آن در كشور های اروپایی به بعد  از جنگ جهانی اول می رسد و در حقیقت به جرات می توان گفت كه قسمت اعظم اروپا  بعد از دو جنگ  جهانی  با استفاده از بتنهای سبك ساخته شده است  یك مقایسه ریالی مقطعی  و سپس یك مقایسه  اقتصادی  كلان در یك ساختمان را مطرح می نمائیم .

 از آغاز سال 74 قیمت آجر وسفال تیغه افزایش یافته است و قیمتهای متفاوت و بالایی  را مشاهده می كنیم ضمن اینكه این قطعات دارای جرم حجمی بالایی هستند در نتیجه در اینجا با توجه به استعلامهای و گزارشهای جمع آوری شده قیمتهای به شرح ذیل به عنوان مثال اعلام می گرد و لیكن خواننده محترم می تواند بر اساس قیمتهای خود آنالیز قیمت را مجدداً  انجام دهد .

آجر :‌هر عدد از -/80 تا -/100ریال

سفال تیغه : هر عدد  ا ز-/270 تا -/280 ریال

بتن : هر متر مكعب -/60000 ریال

دستمزد یك بنا با دو كارگر در روز : -/65000 ریال

حمل 5/13 متر مكعب بتن سبك ا زدرب كارخانه تا تهرا ن : -/125000 ریال

 هر متر مربع بتن سبك به ضخامت 10 سانتیمتر : -/5480 ریال

 هر متر مر بع بتن  سبك به ضخامت 20 سانتیمتر : -/10440 ریال

در دیوار آجری 10 سانتیمتر  :‌

70 عدد آجر و 4%متر مكعب ملات به كار می رود و بیش ا ز195كیلو گرم وزن و روزانه امكان  m^225  اجرا وجود دارد .

 در دیوار آجری 20 سانتینمتر: 144 عدد آجر و 8% متر مكعب ملات بكار میرود وبیش از 405كیلو گرم وزن  و روزانه 15  متر مربع اجرا وجود دارد  .

 در دیوار سفالی 10 سانتیمتر :

7/6 عدد بلوك و 4 00% متر مكعب ملات و 65كیلو گرم وزن  و روزانه 65  متر مربع اجرا انجام می شود .

با توجه به اعداد و ارقام فوق موارد به شرح ذیل را می توان نتیجه گیری نمود :

دیوار آجری 10 سانتیمتری : -/10600 تا -/12000 ریال و

دیوار آجری 20 سانتیمتری : -/20649 تا -/23529 ریال و

 دیوار سفال 10 سانتیمتری  : -/7625 تا -/7825 و

دیوار 10 سانتیمتری بتن سبك : -/7645 ریال و

دیوار 20 سانتیمتر یبتن سبك : -/13771 ریال

در مقایسه محاسبات فوق به راحتی در می یابیم كه از نظر ریالی قطعات بتن سبك بسیا ر ارزان تر است .

قیمت فایل فقط 4,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی اصول و روشهای احداث ساختمانهای مسکونی , کاراموزی اصول و روشهای احداث ساختمانهای مسکونی , کارورزی اصول و روشهای احداث ساختمانهای مسکونی , دانلود گزارش کارآموزی اصول و روشهای احداث ساختمانهای مسکونی , اصول و روشهای احداث ساختمانهای مسکونی , اصول و روشهای احداث , ساختمانهای مسکونی

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر