امروز: سه شنبه 15 آبان 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

گزارش کارآموزی ترویج و زراعت،جهاد كشاورزی شهرستان تربت حیدریه

گزارش کارآموزی ترویج و زراعت،جهاد كشاورزی شهرستان تربت حیدریهدسته: گزارش کارآموزی
بازدید: 62 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 74 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 19

گزارش کارآموزی ترویج و زراعتجهاد كشاورزی شهرستان تربت حیدریه در 19 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

گزارش کارآموزی ترویج و زراعت-جهاد كشاورزی شهرستان تربت حیدریه در 19 صفحه ورد قابل ویرایش



فهرست مطالب


تاریخچه سازمان.. 4

نمودار سازمانی و تشكیلات... 4

محصولات تولیدی یا خدمات: 5

محصولات زراعی.. 5

فصل دوم. 7

بازدید 1) 8





تاریخچه سازمان

اداره كشاورزی شهرستان تربت حیدریه در سال 1380 با جهاد كشاورزی ادغام شد و از محل سابق خود در خیابان سنتو به خیابان شهید رجایی منتقل شد و تحت عنوان جهاد كشاورزی شروع بكار كرد. این اداره 5 زیرمجموعه در بخش‌های كدكن، رخ، جلگه زاوه، بایك و دشتخوار دارد كه هر یك مستقلاً به كشاورزان خدمات كشاورزی ارائه می‌دهند.
نمودار سازمانی و تشكیلات

اداره مركزی شامل دو طبقه ساختمان كه در طبقه اول: واحدهای آب و خاك، بهره‌برداری، زراعت، مركزی، آبخیزداری، امور دام، باغبانی، صنایع دستی روستایی، امور پشتیبانی و در طبقه دوم: مدیریت، عقیدتی، اداره امور عمومی، خدمات، روابط عمومی، امور اداری، مالی، حقوقی، دبیرخانه و حراست قرار دارد و یك ساختمان مجزا جهت واحد حفظ نباتات كه در پشت هسته مركزی قرار دارد.

این اداره، 11 دهستان و 246 روستا با جمعیتی حدود 175155 نفر را تحت پوشش دارد. منابع آبی آن شامل 961 حلقه چاه عمیق، 932 حلقه نیمه‌عمیق و تعداد 642 رشته قنات و 311 رشته چشمه است. تعداد 8 رودخانه دائمی، 46 رودخانه فصلی، 47 آب‌بند خاكی است. مساحت حوزه آبخیز 14777 كیلومتر مربع است.
محصولات تولیدی یا خدمات:

محصولات دائمی (باغی):  به دلیل وجود تنوع آب و هوایی، ارقام مختلف محصولات دائمی (باغی) كشت می‌شود كه سطح زیر كشت 30 رقم محصول باغی بالغ بر 28930 هكتار تولید 46819 تن در سال می‌باشد.

در محصولات آلو و بادام دیم، رتبه سوم استان در سطح زیر كشت و در پسته، بادام آبی و انار، مقام اول سطح زیر كشت را داراست. باغات پسته با سطحی معادل 5148 هكتار و میزان تولید بالغ بر 5294 تن مقام اول استان را داراست كه گسترش این محصول تحول عظیمی در بخش نیمه‌خشك فیض‌آباد رخ داده است.

سطح زیر كشت انار در شهرستان، 1722 هكتار با تولید 24878 تن و متوسط عملكرد 14591 كیلوگرم در هكتار است. همچنین وسعت باغات آلو به 397 هكتار و ارقام جدید مالینگ سیب به میزان 15 هكتار می‌رسد.
محصولات زراعی

سطح زیر كشت محصولات زراعی در 40 نوع محصول زراعی آبی و دیم بالغ بر 108613 هكتار و میزان 610912 تن محصول در سال برآورد می‌گردد. در محصولات، گندم، كلزا، نخود آبی، یونجه آبی، خربزه دیم، هندوانه بذری آبی، زیره دیم و شبدر، مقام اول سطح زیر كشت و میزان تولید استان را به خود اختصاص داده است.

زعفران: این شهرستان را می‌توان سرزمین طلای سرخ نامید. اولین تولید كننده زعفران ایران با بیش از 02/51 تن در سال و بیشترین سطح زیر كشت آن 13452 هكتار كه میزان درآمد بالغ بر 132 میلیادرد ریال در سال را به خود اختصاص داده است. سطح زیر كشت گندم آبی 34560 هكتار با تولید 111244 تن گندم آبی و متوسط عملكرد 3219 كیلوگرم در هكتار با مقام دوم سطح زیر كشت در استان ارقام مختلف گندم همچون گاسكوژن، گاسپارد، سایونز، الوند، الموت، امید، قدس، روشن و فلات در این منطقه كشت می‌شود.

سطح زیر كشت پنبه، 5120 هكتار و تولید 11714 تن و عملكرد 2288 كیلو در هكتار سطح زیر كشت چغندرقند 9750 هكتار و میزان تولید 327649 تن و متوسط عملكرد 33605 كیلوگرم در هكتار.

این شهرستان دارای 94 واحد صنعتی فعال و 9 واحد ترمینال ضبط پسته و دارای 1300 كارگاه ابریشم‌كشی با تولید معادل 560 تن ابریشم در سال، همچنین دارای 15 تعاونی تولید كشاورزی، 55 واحد تامین نهاده‌ها، 26 شركت تعاون روستایی و 47 واحد ارائه خدمات مكانیزاسیون.

دام و دامپروری: دارای 35 واحد پرورش آبزیان و یك واحد تولید و تكثیر بچه ماهی با تولید 118000 كیلوگرم ماهی در سال، دارای 1825 كلنی زنبور عسل با تولید 17500 كیلوگرم عسل بهاره، دارای 117 واحد گاوداری صنعتی و نیمه‌صنعتی دارای 268 واحد پرورش گوسفند، دارای 125 واحد مرغداری گوشتی و 3 واحد مرغداری تخمگذار و تولید گوشت سفید 12136000 كیلوگرم در سال.

خدمات ارائه شده شامل انجام 250 هكتار آبیاری سنترپیوت و 150 هكتار تی‌تیپ، 3500 هكتار آبیاری قطره‌ای، كلاسیك و بارانی، 344 كیلوگرم كانال و لوله‌گذاری، احداث سد خاكی آبجر در بخش با یك تشكیل شبكه‌های (N.G.O) در خصوص بسته‌بندی حبوبات، نان سنتی، تابلوفرش، كشت مزارع، الگویی از ارقام اصلاح شده در خصوص گندم، ذرت علوفه‌ای، سیب‌زمینی، احداث آبشخور دام در منطقه رخ و بكارگیری از نیروی باد جهت پمپاژ آب كشت مزراع، الگوی گیاهان دارویی در مناطق مختلف شامل گیاهان اسفرزه، مریم گلی آبی، زوفا، گل مغربی، احداث سد خاكی روستای ساقی، احداث شركت تعاونی تولیدكنندگان فرش دستباف با تعداد 860 نفر اعضاء و میزان فروش 1300 مترمربع در سال. احداث شبكه تولید فرش تابلویی، رهاسازی زنبور براكن جهت كنترل كرم غوز، مدیریت تلفیقی مبارزه با مگس خربزه.


مقدار آب هدر رفته:       753 U 75-648

تعداد نهالی كه می‌توان با این آب، آبیاری كرد:

430 U 150(درخت) ÷ 648000(آب مصرفی در هكتار نشتی)

ü     اگر در یك مزرعه گوجه‌فرنگی، فاصله هر ردیف 2 متر و به طور كلی 50 ردیف به طول 100 متر خواهیم داشت. فاصله روی ردیف 20 سانتیمتر كه لوله در بین ردیف‌ها قرار می‌گیرد. یعنی هر ردیف 400 بوته بالای ردیف و 500 بوته زیر ردیف خواهند بود. در هكتار 50000 روته داریم و هر بوته 4 كیلو محصول خواهد داد. پس در هكتار 20 هزار كیلو خواهیم داشت. اگر قراری 100 توامن درنظر بگیریم، 20 میلیون تومان خواهیم داشت.

در كشت گندم با آبیاری نشتی، 3/1 زمین به جوبچه‌ها اختصاص می‌یابد كه در آبیاری بارانی، بذر به وسیله بذرپاش ابتدا پاشیده می‌شود و نیازی به ایجاد شیار و ردیف‌كار نیست و كل زمین كشت خواهد شد. در آبیاری یك مزرعه گندم، اگر دبی هر آبپاش 5/0 لیتر در ثانیه باشد و فاصله هر آبپاش روی ردیف 12 متر باشد،در طول 372 متر، 30 آبپاش خواهیم داشت. فاصله بین دو ردیف آبپاش، 18 متر و دو موتور آبپاش همزمان كار می‌كنند، یعنی حدود 60 آبپاش در مساحتی حدود 744 مترمربع آبیاری می‌شود. اگر هر دستگاه روزی 3 بار جابجا شود، در حدود 54 متر در عرض حركت می‌كند. هر بار 744 متر و در 54 متر جابجایی حدود 40176 مترمربع حدود 4 هكتار آبیاری خواهد شد در روز، یعنی باید در حدود 2 برابر افزایش حاصل گردد.

در ارائه تسهیلات جهت آبیاری قطره‌ای در باغ‌های جدید‌الاحداث به مدت 5 سال بازپرداخت وام لازم نیست و در باغ‌های قدیمی تا 3 سال بازپرداخت لازم نیست. میزان وام و هزینه‌های جاری بستگی به فاصله چاه و میزان مساحت زمین خواهد داشت، چون مثلاً برای 5/0 و 1 هكتار یك استخر لازم است.

سیستم دیگر مشابه آبیاری قطره‌ای – است كه در این سیستم آب مستقیم به پای درخت ریخته نمی‌شود. بدین صورت كه پای هر درخت دو حوضچه ایجاد می‌كند كه مركز آنها درخت است. آب به وسیله قطره چكان‌هایی با دبی بالا به حوضچه بیرونی می‌ریزد. هر قطره چكان دبی 25 لیتر در ثانیه است. در بهار به خاطر نیاز كم گیاه 12 دقیقه لازم است تا آبیاری صورت گیرد. سیستم به این صورت است كه هر درخت دارای قطره‌‌چكان‌هایی است كه قسمتی همچون منبع دارد كه در زمین فرو می‌رود. طول هر قطره‌چكان 16 میلی‌لیتر است. فاصل هر قطره چكان 1 متری است و در هر درخت 4 تا 5 قطره‌چكان درنظر گرفته می‌شود. برای خروجی هر آبپاش 10 متر ارتفاع آب لازم است. برای شروع بكار جهت اجرای این سیستم، جهاد كشاورزی در حدود 30 شركت به كشاورز معرفی می‌كند و كشاورز یكی را برمی‌گیزیند. برای مرحله اول، قسط اول به شركت پرداخته می‌شود تا پس از تهیه وسایل مرحله اول كارشناس جهاد از آن بازدید و آنها را تایید كند (سایر وام‌ها نیز به همین صورت واگذار می‌گردد. اگر قیمت‌های پیشنهادی مناسب باشد، با اجرای پروژه موافقت می‌گردد.

ایستگاه تحقیقات جلگه رخ تربیت حیدریه در سال 1369 در مساحت 5/16 در بخش رباط‌سنگ احداث گردید. این ایستگاه در زمینه محصولاتی همچون جو، سیب‌زمینی و گندم تحقیقاتی انجام می‌دهد. در زمینه گندم و جو، ارقامی از مراكز اصلاحی CIAMMIT در تركیه و ICARDO در سوریه وارد این مركز می‌گردد و پس از 8 الی 10 سال تحقیق در اختیار كشاورزان عمده‌كار قرار می‌گیرد. در این مركز بذوری همچون كاسگوژل، الوند، طوس و امیدبخش با عملكردهای بالای 8 تن عرضه می‌شود. در زمینه كار سیب‌زمینی نیز دو مركز عمده در كشور وجود دارد كه اولی در همدان و دومی در جلگه رخ تربت‌حیدریه قرار دارد.

بذرهایی كه در این مركز در حال تحقیق هستند، شامل سوپرالیت و ---- است. درضمن این تحقیقات، این مركز بذری را از طریق كشت Techeinco وارد كشور نموده است. این بذر در یك محیط استثنایی و حالت ائورپونیك پرورش یافته است كه از نظر آلودگی و بیماری در حد صفر است. اندازه غده این سیب‌زمینی در حدود یك فندق و 2 الی 3 گرم است و تحت نظر مستقیم دو كارشناس هندی و هلندی است. این بذر تحت نام G1 و در ارقامی چون Desiree, Hermes, Agria‌ به این مركز وارد گردید. مقدار بذری كه به صورت سورت شده می‌توان از هكتار محصول این بذرگرفت، در حدود 5 تن است كه هزینه نگهداری و ضدعفونی بالایی دارد. عمق كاشت در این سیستم 5 سانتیمتر است كه به دلیلی حساسیت بالا فقط به وسیله دستگاه كشت می‌شود و در كف جویچه، هزینه تهیه بذر در سوپرالیت، هكتاری 6 میلیون تومان است كه در این بذر Lady R‌ به حدود 5/9 میلیون تومان می‌رسد، ولی این عملكرد بالاست كه جبران هزینه‌ها را خواهد كرد.

رشد این غده‌ها در شروع ضعیف، ولی پیشرفت بسیار قوی و سریعی دارد و حتی برخی اوقات بیشتر از سوپرالیت دارد. بهترین شرایط آبیاری این مزارع، آبیاری قطره‌ای است، چون سیستم ریشه‌ای ضعیف برای جبران كمبود آب دارد. آقای Ager، یكی از نوابغ علم سیب‌زمینی در جهان در طی بازدیدی، دستگاه‌های كشت این مزرعه را در ابعاد مشخص تنظیم و همچنین دستگاه‌های ردیف‌كار سیب‌زمینی به بهترین نحو تنظیم گشته است. تراكم بوته در مزرعه در حدود 60 هزار بوته در هكتار است. فاصله روی ردیف در حدود 22 سانتیمتر و بین ردیف 75 سانتیمتری گرفته شده است. برخلاف سایر كشت‌های سیب‌زمینی كه در حدود 6 هزاركیلوگرم بذر می‌گردد، در این كشت حدود 100 كیلوگرم مصرف می‌گردد.

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : گزارش کاراموزی ترویج و زراعتجهاد كشاورزی شهرستان تربت حیدریه , کاراموزی ترویج و زراعتجهاد كشاورزی شهرستان تربت حیدریه , کارورزی ترویج و زراعتجهاد كشاورزی شهرستان تربت حیدریه , دانلود گزارش کارآموزی ترویج و زراعتجهاد كشاورزی شهرستان تربت حیدریه , ترویج و زراعتجهاد كشاورزی شهرستان تربت حیدریه , ترویج و زراعت , جهاد كشاورزی , شهرستان تربت حیدریه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر