امروز: چهارشنبه 12 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

پارامتر های موثر در طراحی تونل قطعه شماره 2 آزاد راه قزوین- رشت

پارامتر های موثر در طراحی تونل قطعه شماره 2 آزاد راه قزوین- رشتدسته: عمران
بازدید: 86 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 3385 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 55

هر چند حفر این تونل 51 كیلومتری حدود 18 سال طول كشید با گسترش شهرها، اختراع ترنها، افزایش جمعیت، پیشرفت صنایع و نیاز مبرم به معادن گسترش شبكه های زیرزمینی هم به منظور انتقال آب و فاضلاب و نیز در پیشروی معادن و غیره ضرورت یافت و با سرعت روزافزون از اواخر قرن 19 تا كنون پیشرفتهای چشمگیری حاصل گردیده است

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

پارامتر های موثر در طراحی تونل قطعه شماره 2 آزاد راه قزوین- رشت

مقدمه:

اگر حفر قنوات بخشی از عرضه تونلسازی محسوب شود آنگاه قدمت این فن به 2800 سال قبل از میلاد بر می گردد. زیرا باستان شناسان معتقدند كه حفر قنوات در مصر و ایران از آن زمانها معمول بوده است. تذكر این نكته در اینجا در خور توجه است كه در سال 1962 طول كل قنوات در ایران را 160000 كیلومتر تخمین زده اند. اگر از این مورد كه ذكر شد صرفنظر شود اولین تونل زیرآبی در 2170 سال قبل از میلاد در زمان بابلیها در زیر رودخانه فرات و بطول یك كیلومتر ساخته شد كه هر چند بصورت حفاری تونل اجرا نشده است ولی همین، كار حداقل تجربه و تبحر معماران آن عصر را نشان می دهد. از این نوع كار دیگر اجرا نشده است تا 4000 سال بعد كه در 1825 تونل تیمز زیر رودخانة تیمزندن ساخته شد. تونل زنی درون سنگها به علت شكل حفاری و عدم امكانات و عدم نیاز به جزء موارد بسیار محدود – فقط در دو قرن اخیر توسعه یافت. هر چند اختراع باروت به قرنها قبل برمی گردد و بعضی آنرا حتی به قرن دوم میلادی نسبت می دهند ولی كاربرد آن در شكستن سنگها احتمالاً در قرن 16 بوده است و اختراع دینامیت در قرن 19 موجب تحولات تدریجی و اساسی در سهولت ایجاد تونل در سنگها شد گرچه ایجاد تونل در سنگها به علت سختی سنگ به مواد منفجره و یا وسایل بسیار سخت و برنده دارد ولی در سنگهای خیلی نرم و در رسوبات سخت نشده، مشكل تونل زنی به لحاظ نگهداری تونل است. بطوریكه تا قبل از اختراع شیلد در سال 1812 ، ایجاد تونلهای بزرگ مقطع در رسوبات سست فوق العاده مشكل می نمود. اولین كاربرد شیلد در 1825 در حفر تونل زیر رودخانه تیمز بود. هر چند حفر این تونل 5/1 كیلومتری حدود 18 سال طول كشید. با گسترش شهرها، اختراع ترنها، افزایش جمعیت، پیشرفت صنایع و نیاز مبرم به معادن گسترش شبكه های زیرزمینی هم به منظور انتقال آب و فاضلاب و نیز در پیشروی معادن و غیره ضرورت یافت و با سرعت روزافزون از اواخر قرن 19 تا كنون پیشرفتهای چشمگیری حاصل گردیده است. بگونه ای كه در سالهای اخیر استفاده از ماشینهای حفر تمام مقطع تونل رشد سریعی داشته است. ایده استفاده از این ماشینها از زمانهای دور است. اولین ثبت شده در امریكا توسط جان ویلسون در سال 1856 برای تونل هوساك در ماساچوست بوده است ولی تنها توانسته 3 متر از تونل 7600 متری را حفر نماید در دهه های اخیر توسعه بسیار زیادی پیدا كرده بطوری كه در بسیاری از موارد بعنوان اولین گزینه برای حفر تونل می باشد.

فصل اول

مطالعات زمین شناسی مهندسی مسیر

1-1- وضعیت توپوگرافی

تونل شماره 2 ، یك تونل قوسی است كه فاصله كیلومتر 417+24 الی 702+24 به طول 285 متر در یك توده سنگهای آتشفشانی حفاری می گردد تردد سنگهای آتشفشانی دارای یك پوشش از نهشته های سیلابی متشكل از مخلوط شن و ماسه است كه توپوگرافی نسبتاً ملایم بوجود آورده است. و قسمت هائی كه بصورت پرتگاه در نقشه توپوگرافی نشان داده شده است بعلت دست كاری هائی است كه برای بهره برداری از مخلوط شن و ماسه صورت گرفته است.

همانطور كه در نقشه توپوگرافی و فتوكپی عكس هوائی مشهود است: پیشرفتگی ارتفاعات بصورت دماغه بطرف دره رودخانه سفیدرود باعث شده است كه جاده آسفالته فعلی كه بموازات رودخانه كشیده شده است در فاصله كیلومتر 24 الی 25 با یك انحنا تند اجرا گردد. در مورد آزادراه امامزاده هاشم – منجیل برای احتراز از چنین پیچ و خم تند ناچار یك تونل قوسی بطول 285 متر طراحی گردیده است.

خط الرأس دماغه ای كه تونل در آن حفر می گردد بر فراز محور تونل 274 متر از سطح دریا ارتفاع دارد – و این در حالیست كه ارتفاع كف تونل در دهانه های شمالی و جنوبی به ترتیب 173 و 179 متر از سطح دریا می باشد.

شیب طولی سطح زمین در مجاورت دهانه شمالی 20 درجه و شیب عرضی آن 25 درجه می باشد. در مجاور دهانه جنوبی تونل شیب طولی سطح زمین تند بوده به حدود 65 درجه می رسد و بطور كلی توپوگرافی در محدوده دهانه جنوبی ناهنجار می باشد.

با توجه به موقعیت لایه بندی سنگ ها و توپوگرافی زمین دهانه های تونل در كیلومترهای 417+24 و 702+24 مشخص گردیده اند.

2-1- چینه شناسی

تونل در سنگ های آذرین از نوع آتشفشانی متعلق به دوره ائوسن مربوط به سازند كرج حفاری می گردد. بجز آن در محدوده مجاور تونل نهشته های سیلابی مربوط به كواترنر از نوع مخلوط شن و ماسه با گسترش زیاد به چشم می خورد. در زیر این نهشته های آبرفتی رسوبات دانه ریز متشكل از رس و سیلت بطور موضعی دیده می شود كه یك نمونه آن مجاور دهانه شمالی تونل در دیواره ترانشه قابل رؤیت می باشد.

3-1- سنگهای تشكیل دهنده

با توجه به پروفیل طولی زمین شناسی ملاحظه می گردد كه تونل شماره 2 به طول 285 متر از كیلومتر 417+24 تا كیلومتر 702+24 تماماً در لایه های سخت سنگ آتشفشانی قرار خواهد گرفت. ضخامت لایه های تشكیل دهنده متغیر بوده و امتداد آنها معمولاً شمال غربی – جنوبغربی و شیب لایه ها 26 درجه به طرف شمال شرق می باشد. سنگهای مذكور توسط رسوبات آبرفتی از نوع مخلوط شن و ماسه بصورت دگرشیب پوشیده شده است.

سنگهای تشكیل دهنده تونل از دهانه ورودی (جنوبی) تا دهانه خروجی (شمالی) به شرح زیر می باشد.

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

برچسب ها : پارامتر های موثر در طراحی تونل قطعه شماره 2 آزاد راه قزوین رشت , طرح توجیهی پارامتر های موثر در طراحی تونل قطعه شماره 2 آزاد راه قزوین رشت , دانلود پارامتر های موثر در طراحی تونل قطعه شماره 2 آزاد راه قزوین رشت , عمران , طراحی تونل , مطالعات زمین شناسی مهندسی مسیر , پارامتر های موثر در طراحی تونل , سنگهای تشكیل دهنده , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , د

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر