امروز: پنجشنبه 13 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

تونل امامزاده هاشم

تونل امامزاده هاشمدسته: عمران
بازدید: 86 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 13460 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 68

پیمانكار این طرح ابتدا در زمستان 1379 شروع به تجهیز كارگاه نمود و در بهار 1380 عملیات حفاری را در دو جبهه ورودی و خروجی با مبلغ ریالی 120میلیارد ریال آغاز كرد

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

تونل امامزاده هاشم 

مشخصات كلی پروژه :

پیمانكار این طرح ابتدا در زمستان 1379 شروع به تجهیز كارگاه نمود و در بهار 1380 عملیات حفاری را در دو جبهه ورودی و خروجی با مبلغ ریالی 120میلیارد ریال آغاز كرد.

قطعه یك واریانت گردنه امامزاده هاشم به طول 4/5 كیلومتر شامل یك قطعه تونل 3189 متری با سطح مقطع تقریبی 85 متر مربع، شیب 5/2 درصد و عرض مقطع 9/11 متر كه پس از لاینینگ به 5/8 متر خواهد رسید، به همراه گالریها ی ورودی و خروجی آن، پنج دهانه پل و عملیات راهسازی به طول 22/2 كیلومتر می باشد.

گردنه امامزاده هاشم كه در حدود 25 كیلومتر طول داشته و بخش مهم و صعب العبور جاده هراز را تشكیل می دهد، دارای شیبهای صعودی و نزولی (حتی تا 9 درصد) و شعاع قوسهای كوچك و بزرگ تا 35 متر می باشد، لذا این قسمت از محور هراز جدا از مسائل ایمنی و مشكلات سرما، یخبندان و نزول بهمن از مشخصات هندسی بسیار پائینی برخوردار بوده و حدود 40 درصد مشكلات كلی جاده آمل- رودهن و بیش از 70 درصد مشكلات زمستانی محور فوق مربوط به این بخش از جاده هراز می باشد.

با ارائه مطالب فوق اهمیت احداث تونل قطعه یك و پس از آن قطعه دوم در ایمن سازی مسیر و جلوگیری از تلفات انسانی مشخص می شود، لذا تسریع در اجرای پروژه و در پی آن بهره برداری از پروژه اهمیت بسزایی در این امر خواهد داشت.

موقعیت جغرافیایی مسیر پروژه :

از لحاظ موقعیت جغرافیایی این تونل در حدواسط بین استان تهران و مازندران در كیلومتر 95 جاده تهران- آمل نرسیده به آبشار پلور واقع شده است.

این واریانت از كیلومتر 100+107 جاده هراز از سمت آمل و در حدود 5/4 كیلومتری جنوب پلور آغاز و در كیلومتر 448+1 وارد تونل شده و پس از خروج از تونل، مسیر تا كیلومتر 400+5 در دره مشاء امتداد می یابد. از نظر تقسیمات كشوری شروع واریانت در محدوده استان مازندران (پلور) و انتهای واریانت در محدوده استان تهران (مشاء- دماوند) واقع می باشد.

هدف از اجرای پروژه :

در فصل زمستان به دلیل ریزشی بودن ترانشه های منطقه آبعلی و نیز بهمن گیر بودن گردنه امامزاده هاشم و شیبهای  طولانی جاده موجود مشكلات ترافیكی شدیدی بوجود می آید، لذا برای جلوگیری از ترافیك و كاهش خسارات مالی و جانی و نیز كاهش مسافت راه از 25 كیلومتر به 9 كیلومتر، تصمیم به احداث تونل در این منطقه گرفته شد.

وضعیت رشد ترافیكی محور هراز در مقاطع مختلفی از سال و متعاقب با آن روند افزایش هزینه سوخت تلف شده، در ادامه بحث آورده شده است كه تجزیه و تحلیل آن، لزوم اجرای این پروژه را بیشتر نمایان می سازد.


وضعیت ترافیك(عبور ومرور) محورهراز :

باتوجه به مدل انتخابی برای تعیین روند و جریان ترافیكی محور هراز، وضعیت ترافیك در سالهای ذكر شده در جدول زیر آورده شده است.

وضعیت ترافیك در مقاطع مختلف سال(شاخص ترافیك)

كل ترافیك روزانه

ترافیك سنگین

ترافیك سبك

سال

27160

7876

19284

اوایل سال85

30875

12865

21858

اوایل سال88

معادل سواری در مقاطع مختلف سال :

باتوجه به جدول فوق و معادل سازی اتومبیل های عبوری خواهیم داشت:

تعداد اتومبیل های سواری عبوری ( معادل سواری ) سال 1382 (محاسبه شده توسط مشاور)                   67000



نمودار شماره1

هزینه سوخت اضافه ای كه در هر سال مصرف می شود

باتوجه به معادل سواری عبوری روزانه در سال 85 ، هزینه سوخت اضافه مصرفی در هر سال با احتساب قیمت بنزین به مبلغ ثابت 1000 ریال و یك لیتر اضافه سوخت برای هر اتومبیل بدین شرح می باشد:

اطلاعات مربوط به هزینه سالیانه در نمودار ذیل  ارائه شده است.

نمودار شماره  2

لازم به ذكر است برآورد ارائه شده در این گزارش بر اساس گزارش مشاور و بررسی های صورت گرفته بر روی ترافیك عبوری از این جاده می باشد كه نشان دهنده میزان    صرفه جوئی در هزینه تأمین سوخت توسط دستگاه های اجرائی كشور می باشد.

زمین شناسی منطقه

موقعیت زمین شناسی منطقه

نگاهی كلی

این تونل با طولی نزدیك به 3200 متروبه قطر11متروباراستای شمال شرق- جنوب غرب در بخش غربی بارگاه امامزاده هاشم در دست احداث است.

از لحاظ زمین شناسی این تونل در زون البرز مركزی واقع شده و بدلیل آنكه این زون بیشترین مراحل تكتونیزه را در البرز تحمل نموده است، لذا سنگهای دربرگیرنده تونل تحت تأثیر عملكرد تكتونیك منطقه قرار گرفته بطوریكه در قسمت جنوبی این تونل گسل معروف مشا- فشم كه خود جزء گسلهای اصلی و معروف درایران می باشد، واقع شده است.

در قسمت شمالی تونل، گسلهای اصلی مانند گسل پلور و نیاك در فاصله چند كیلومتری آن قرار گرفته اند. با توجه به عملكرد این گسلها و نیروهای اصلی بوجود آورنده آنها، گسلهای موضعی نیز در منطقه زیاد بوده كه بعضی از آنها در طول تونل سبب خرد شدگی و در نتیجه پائین آمدن مقاومت و كیفیت سنگ در مسیر حفاری تونل می شود.

- سازندهای منطقه :

به لحاظ سازندهای تشكیل دهنده منطقه حفاری تونل، 5 سازند اصلی مشاهده می گردد كه به ترتیب از سمت دهانه ورودی به خروجی عبارتند از:

1)                      سازند شمشك (ژوراسیك)

2)                      سازند الیكا (تریاس)

3)                      سازند مبارك (كربونیفر)

4)                      سازند جیرود (دونین)

5)                      سازند لالون (كامبرین فوقانی)

ü  سازند شمشك :

دارای لیتولوژی متفاوتی بوده كه شامل شیلهای سیلتی و رس دار، لایه های شیلی ذغالدار و ماسه سنگهای كوارتزی، ماسه سنگهای خاكستری و هوازده است. ماسه سنگها دارای 4 سیستم درزه می باشند كه حالتی كاملاً بلوكه را به سنگ داده و به لحاظ مقاومت فشاری بسته به دارا بودن درصد سیلیس و یا هوازدگی آنها، مقاومتی در حدود 120 مگاپاسكال تا 150 مگاپاسكال را دارا می باشند.

طولی معادل 1400 متر رز این تونل در این تشكیلات واقع می گردد. مقاومت فشاری در شیلها بسته به نوع آنها در حالت طبیعی حدود 27 تا 55 مگاپاسكال ودر حالت اشباع حدود 60 تا 75 مگاپاسكال می باشند. درشیلها  3 سیستم درزه مشاهده شده كه دارای خصوصیات زیر می باشند:

الف)        پرشدگی (Filling) آنها بیشتر از رس (Clay) می باشند.

ب) باز شدگی دهانه آنها حداگثر به یك سانتیمتر رسیده و سطح درزه ها بیشتر دارای حالت مواج است كه این مورد در ماسه سنگها بصورت زبر و پله كانی دیده می شوند.

یادآور می گردد كه زونهای گسله (موضعی) كیفیت سنگ را بسیار پائین آورده ودر تمامی موارد با اضافه شدن دبی آب همراه می باشند.

ü  سازند الیكا :

این سازند شامل تناوب سنگهای آهكی دولومیتی و ماسه سنگ دانه ریز كوارتزیتی و  لایه های رس دار آهكی می باشند. در این سنگها به دلیل انحلال آهكها، حفره های كارستیك مشاهده شده و احتمالاً دارای آب زیرزمینی قابل توجهی می باشند. به لحاظ مقاومت فشاری بسته به نوع سنگ، در حالت طبیعی مقاومتی در حدود 40 تا70 مگاپاسكال دارند.

ü  سازند مبارك :

این سازند شامل تناوبی از سنگهای آهكی دولومیتی با رگه هایی از شیل و شیست      می باشند وبعد از سازند شمشك، بیشترین طول حفاری تونل در این تشكیلات می باشد. سنگهای این سازند دارای حالت كارستیك بوده و به لحاظ مقاومت فشاری دارای مقاومتی درحدود 50 تا90 مگاپاسكال با توجه به جنس سنگ درحالت طبیعی می باشند.

ü  سازندهای جیرود و لالون :

این سازندها شامل تناوبی از سنگهای آهكی، دولومیتی، سنگ آهك مارنی، ماسه سنگ كوارتزی، شیل ومارن می باشند. مارنها زمانیكه تحت تأثیرهوازدگی قرار می گیرند شدیداً هوازده شده كه موجب ریزشها و اضافه حفاری می شوند. سنگهای آهكی وماسه سنگ ها نیز دراثر عملكرد گسلهای موضعی  و نیز گسلهای مشا – فشم كاملاً بلوكه شده می باشند. به لحاظ مقاومت فشاری، متناسب با جنس سنگهای این سازند در حدود 5 تا10 مگاپاسكال برای مارنها ودر حدود 40 تا85  مگاپاسكال برای سنگهای آهكی و در مورد ماسه سنگها نیز بسته به میزان سیلیس موجود در حدود 90 تا150 مگاپاسكال در حالت طبیعی می باشند.

وضعیت زمین شناسی منطقه ای كه تونل در آن احداث می شود بطور خلاصه شامل موارد ذیل می باشد:

گسله جنوبی(مشا)

باجهتی تقریباً شرقی _غربی از 5/2  كیلومتری جنوب دهانه جنوبی       (SOUTH PORTAL) تونل عبور می كند . این گسله نیز با ساز و كاری تراستی به سوی شمال اثر بسیار مهمی را در واحدهای سنگچینه ای نواحی درگیر بجا نهاده است . گسله تراستی مشا در راستای خود در محل پروژه واحدهای سبز توفی ائوسن (E2t) را بر روی آهكهای كربنیفر و مبارك رانده است .

سازوكار تراستی هر دو گسله، شرایط پیچیده ای را بر بلوك بین آنها كه محل اجرای پروژه است، وارد نموده كه نتیجه آن درهم ریختگی واحدهای سنگچینه ای، خرد شدگی زاویه داری بالای قطعات خرد شده برشی و نیز تشكیل دسته درزه های مختلف در متن توده های سنگی است كه در مناطق پرتگاهی باعث بالا رفتن استعداد ریزشی این قطعات از ترازهای بالاتر به ترازهای پائین تر شده است .

هردو گسله تراستی در دسته گسله های جنبی طبقه بندی شده و دارای پیشینه لرزه زایی و كانونهای زمین لرزه در راستای خود هستند . حضور 12 گسله فرعی بین این دوتراست، نتیجه عملكرد این دو گسله می باشد كه باعث جابجایی  بلوكهای سنگی در مسیر تونل شده اند . مطالعه دقیق عملكرد لرزه زمینساختی گسله های مزبور امری الزامی است .

مطالعات ژئوفیزیكی

(روش TSP و ژئوالكتریك)


مطالعات ژئوفیزیكی انجام شده توسط پیمانكار تونل:

به منظور مطالعه ویژگیهای تكتونیكی، زمین شناسی سازندها، بررسی لایه ها و تعیین موقعیت سفره های آب زیر زمینی یك سری مطالعات توسط پیمانكار تونل امامزاده هاشم صورت گرفته است كه این كار به دو روش ژئو الكتریك و TSP یا پیش گویی لرزه ای تونل (Tunnel Seismic prediction) انجام شده تا قبل از شروع عملیات حفاری تونل، تا حدودی از وضعیت عوارض پیش روی تونل آگاهی حاصل شود و از بروز پیشامدهای ناگهانی در حین انجام عملیات جلوگیری شود؛ كه در ادامه بحث طریقه اجرای این دو روش به صورت مشروح آورده شده است.

1-          مقدمه ای در مورد روش  TSP :

اجرای عملیات حفاری در پروژه های زیر زمینی دارای خطراتی از قبیل برخورد با جریانهای آبی با حجم زیاد، وجود حفره ها، غارهای زیرزمینی، گسلها و ناپیوستگی ها بوده كه در بسیاری از موارد علیرغم از بین رفتن امكانات، ماشین آلات و هزینه های ناشی از توقف فعالیت ها، باعث به خطر افتادن جان نیروهای انسانی نیز می شود.

یكی از روش های شناسایی چنین پدیده هایی كه در سال 2000 میلادی پس از سالها تحقیقات علمی و عملی از سوی كارشناسان شركت آمبرگ سوئیس ارائه گردیده، سیستم TSP 203 می باشد.

بنا به اظهارات كارشناسان، با توجه به شرایط توده سنگ پیرامونتونل، سیستم پیش بینی لرزه ای TSP 203 توانایی آشكار ساختن عوارض مختلف در جلوی جبهه كار از 100 تا 1000 متر را دارا می باشد.

نتایج بدست آمده از آزمایش های این سیستم بصورت جداول پارامترهای مكانیك سنگی (شامل 9 پارامتر) و نمودارهای دو بعدی و سه بعدی خواهد بود.

2-        روش اجرای آزمایش TSP 203 :

در این روش، حداقل تعداد 18 چال انفجاری در یك طرف دیواره تونل حفاری می شود (با توجه به حساسیت های مورد نظر تعداد چالها می توانند تا 40 عدد نیز افزایش یابد). قطر چالهای انفجاری 51 میلیمتر بوده و برای اینكه از شیب مناسب برخوردار بوده ودر ضمن سرعت عملیات چالزنی نیزافزایش یابد، استفاده ازدستگاه چالزنی جامبودریل توصیه می شود. عمق چالها بین 1.50 تا 2.0 متر متغیر بوده و تمامی چالهای انفجاری  می بایست در یك راستای طولی با فاصله حدود 1.0 تا1.50 متر از كف موجود تونل حفاری شوند.

شیب تمام چالهای انفجاری 5 تا10 درجه منفی (رو به پائین) بوده و فاصله ردیفی آنها نیز با توجه به شرایط 0.9 تا1.20 متر خواهد بود.

جهت دریافت امواج برگشتی از لایه های مختلف توده سنگی در جلوی جبهه كار، از دو گیرنده اكتشافی كه دارای حساسیت بسیار بالا با سنسور های سه محوره می باشند، در دو طرف دیواره تونل و دقیقاً روبروی یكدیگر استفاده می شوند.

قطر چالهایی كه گیرنده ها در آنها قرار می گیرند 45 میلیمتر و شیب آنها در حدود 10 درجه مثبت ( رو به بالا ) می باشد. عمق چالهای گیرنده نیز معمولاً 2 متر در نظر گرفته می شود.

پس از اجرای عملیات چالزنی، در هر چال گیرنده ، سه بسته چسب مخصوص    (Resin Cartridge) قرار گرفته و سپس یك پوشش استیل بسیار دقیق به قطر 42 تا حداكثر 45 میلیمتر با طول دو متر در چال قرار گرفته و محكم می شوند (با توجه به اینكه چسبها از قدرت گیرش قوی برخوردار می باشند، زمان قرارگیری پوشش استیل و توجیه آن به سمت جبهه كار نباید بیش از 2 دقیقه بطول انجامد).

فاصله آخرین چال انفجاری تا چالهای گیرنده 15 تا20 متر می باشد. جهت ایجاد لرزه نگاری برای هر یك از چالها از 50 الی 150 گرم ماده منفجره پتن (PETN) به همراه یك چاشنی مخصوص لرزه نگاری با سیم 5 متری و بدون تأخیر (آنی مطلق) و با حداكثر یكنواختی جرقه و حداقل زمان ارسال برق به مواد منفجره و انفجار پوسته آن كه باید كمتر از یك هزارم ثانه باشد، استفاده می شود. در زمان خرجگذاری پس از قرار دادن مقدار مورد نیاز پتن و یك چاشنی مخصوص، چالهای انفجاری با توجه به شیب منفی 10 درجه از آب پر می شوند. سرعت انفجار ماده پتن نباید از 6000 متر در ثانیه كمتر باشد.

نقاط انفجاری در طی اندازه گیری، یكی پس از دیگری منفجر خواهند شد. انفجار و ثبت نقاط انفجاری حدود 90 تا 120 دقیقه (بسته به تعداد چال) بطول می انجامد و در این مدت هیچگونه فعالیتی كه منبع ارتعاش (Noise) در تونل باشد، نباید صورت پذیرد.

لازم به ذكر است كه كاربرد این روش در مواقعی قابل تضمین است كه :

ü     كنتراست كافی در مشخصه های فیزیكی سنگ (كنتراست امپدانس امواج اكوستیك Pwave و دانسیته سنگ) در حد فاصل زون های گسلی یا تغییر در تشكیلات سنگی وجود داشته باشد. در این حالت سیستم TSP قادر به ضبط اطلاعات مربوط به پدیده های اطراف تونل خواهد شد.

ü     معمولاً نمای ایجاد شده از طرف TSP برای توجیه مرزهای سنگی دقت بیشتری دارد. در صورتیكه این امتدادها محور تونل را با زاویه ای بالا قطع كنند،در نتیجه در یك لایه با زاویه برخورد بیشتر از 25 درجه چه از لحاظ افقی و چه از لحاظ عمودی می توان انتظار داشت كه با روش TSP قابل شناسایی باشد.

  • از محدودیت های این روش اینكه سیستم TSP قادر به تعیین حضور آب، مسیر و توزیع آن نبوده و تنها با كاهش سرعت امواج عرضی و اطلاع از وضعیت زمین شناسی و حفاری های انجام گرفته می توان آن را پیش بینی نمود.

سیكل عملیات اجرایی تونل

(حفاری و لاینینگ)


مقدمه :

عملیات اجرائی در تونل امامزاده هاشم شامل حفاری و لاینینگ تونل می باشد كه روزانه در دو شیفت كاری 10 ساعته این عملیات صورت می گیرد و شرح مراحل هر كدام در ادامه توضیح داده خواهد شد. به طور كلی حفاری در این تونل بسته به نوع سنگ به دو روش انجام می شود. روش اول انجام عمل حفاری ماشینی و توسط رودهدر صورت    می گیرد كه طبق نرم های گرفته شده به طور متوسط 45 متر در ماه پیشروی داشته است؛ و روش دیگر حفاری، آتشباری با استفاده از دینامیت و چاشنی های الكتریكی است كه به طور متوسط 35 متر در ماه پیشروی داشته است.

محاسن حفاری با دستگاه رودهدر :

1-   سرعت حفاری بالا

2-   سطح كاملاً صاف حفاری می گردد كه در زمان انجام تحكیمات موقت باعث بالا رفتن سرعت فعالیت و كیفیت مطلوب می گردد.

3-   Over Breck در حفاری به حداقل می رسد.

معایب استفاده از دستگاه رودهدر :

1-   از معایب حفاری با این دستگاه گردوخاك بسیار زیادی است كه در تونل ایجاد  می كند و تهویه آن را دچار مشكل می سازد.

2-   با توجه به شیب معكوس در دهانه ورودی و آب به مقدار زیاد، زمان حفاری با رودهدر لجن زیادی تولید می شودكه باعث گیركردن دستگاه درگل ولجن می شود.

از همر نیز معمولاً برای لق گیری سنگهای سقف و دیواره پس از هر بار آتشباری و نیز برای حفاری پی كانال و گاهی اوقات برای برداشتن كسر حفاری استفاده می شود.

عملیات تحكیم نیز به صورت موقت و دائم همراه با عملیات حفاری صورت می گیرد.

نكته قابل توجه در این تونل خردشدگی شدید سنگها و وقوع ریزشهای متوالی است كه موجب كندی و سختی عملیات حفاری می شود. از جمله كارهای صورت گرفته برای مهار ریزش، انجام قاب گذاری، لتیس بندی، شاتكریت، بتن ریزی و مش بندی است. وضعیت خاص زمین شناسی منطقه كارگاه تونل امامزاده هاشم سبب شده كه در جهت بهبود كار و بالابردن كیفیت كاراز یك روش تحكیمی جدید بنام فورپولینگ یا لوله گذاری در این مجموعه تونل استفاده شود.

حفاری :

عملیات حفاری به عنوان اصلی ترین فعالیت در ساختمان تونل محسوب می گردد. از آنجائیكه در بررسی های اولیه مشاور، همچنین طرح پیشنهادی پیمانكار به عنوان روش حفاری و نهایتاً آنالیز واحد اجرایی عملیات، فعالیت حفاری به روش آتشباری كنترل شده پیش بینی شده است، اما در حال حاضر با وجود شرایط خاص زمین شناسی كه از جمله موارد آن می توان به جنس سنگ، شیب و امتداد لایه ها نسبت به محور تونل، فشار هیدرواستاتیكی پشت مقطع حفاری به دلیل وجود جریانهای آب زیرزمینی و تكتونیزه بودن منطقه اشاره كرد، امكان حفاری صرفاً با استفاده از سیستم آتشباری وجود ندارد و البته این مطلب تا كنون در اجرا ثابت شده است و اكنون از روشهای نوین دیگری از جمله حفاری با رودهدر و یا چكشهای تخریب بهره گیری می شود.

حفاری با دستگاه رودهدر

تبدیل روش حفاری سه مرحله ای ذكر شده در اسناد پیمان به علت مشكلات متعدد  زمین شناسی به روشهای حفاری متفاوتی كه هرروزه درتونل امامزاده هاشم اجرا می گردد عمده ترین مشكل پروژه می باشد كه با توجه به تغییرات مداوم سنگ در مقاطع مختلف، روشهای متفاوت حفاری اعم از رودهدری، آتشباری، استفاده از چكش همر و یا تركیبی از روشهای فوق مورد استفاده قرارمی گیرد كه هركدام از این روشها به شكل 5 مرحله ای به اجرا در آمده یا درخواهد آمد.

سطح حفاری نیم مقطع تونل

مراحل حفاری تونل :

عملیات حفاری تونل شامل مراحل زیر می باشد :

1-     نقشه برداری

2-     تهیه پاسپورت آتشباری (پترن انفجار)

3-     چالزنی با دستگاه جامبو دریل دو بوم

4-     خرج گذاری و انفجار

5-     تهویه

6-     تخلیه

نقشه برداری :

در ابتدای شروع عملیات حفاری برای ترسیم خط برش بر روی سینه كار و حصول اطمینان از عدم وجود كسر حفاری در آتشباری قبلی و مشخص كردن محل دقیق هرچال، نقشه بردار توسط دوربین لیزری سینه كار را چك می كند و خط برش را نشان می دهد. نقشه بردار توسط دو Fix Point  در داخل تونل كه قبلاً مختصات آنها با استفاده از پیمایش مشخص شده است و با استفاده از فرمولهای ریاضی كه در حافظه ماشین حساب ذخیره شده است مختصات نقاط جدید را برای ترسیم خط برش یا مشخص كردن آكس تونل محاسبه كرده، سپس توسط دوربین لیزری جای آن را برروی سینه كار نشان می دهد كه با علامت گذاری آنها و متصل كردن آنها به یكدیگر رینگ خط برش مشخص می شود و با مشخص كردن نقاط چالها، سینه كار برای چالزنی آماده می شود.

تهیه پاسپورت آتشباری (پترن انفجار) :

پترن انفجار به عواملی همچون ابعادتونل، مقاومت سنگهای اطراف، ضخامت لول دینامیت، قدرت ماده منفجره و مسائلی نظیر آنها بستگی دارد. وضعیت آرایش گمانه، امتداد و انفجار آنها باید به گونه ای انتخاب شود كه انفجار هر گروه از چالها باعث ایجاد فضای آزاد برای چالهای بعدی گردد. بدین ترتیب راندمان حفاری افزایش می یابد. در روش آتشباری جهت گرفتن راندمان مطلوب چند پارامتر را باید مدنظر قرار داد :

1-    دقت اپراتور در حفاری گمانه در راستای تعیین شده، بخصوص زوایای چالهای برش.

2-    طول گمانه كه باید تمام گمانه ها دارای طول یكسانی باشند بغیر از گمانه های برش.

3-    مقدارخرج ویژه هرگمانه كه باید براساس الگوی آتشباری طراحی شده صورت بگیرد.

4-    مقدار گل گذاری گمانه ها در زمان خرج گذاری كه گل گذاری باید تقریباً 20 درصد طول گمانه باشد.

5-    مهارت آتشبار در نحوه خرج گذاری و تراكم خرج در انتهای گمانه ها.

6-    تعداد تأخیرهای لازم در خرج گذاری.

در الگو یا پترن آتشباری، گمانه هایی تحت عنوان گمانه های برش (cut) وجود دارد كه ابتدا این گمانه ها انفجار می گردد و ایجاد سطح آزاد برای گمانه های بعدی می نماید. بعد از گمانه های برش، گمانه های پیشرو وجود دارند كه با ایجاد سطح آزاد مناسب توسط گمانه های برش باعث پیشروی تونل می گردند و درآخرگمانه های محیطی كه وظیفه آنها كنترل محیط سطح مقطع می باشد. نهایتاً در پاسپورت آتشباری پس از انجام محاسبات لازم، تعداد چالها و عمق آنها، چاشنی ها و مقدار دینامیت مورد نیاز برای هر چال و خرج ویژه مشخص می شود كه نمونه ای از این پاسپور ت در شكل صفحه بعدآورده شده است.

قیمت فایل فقط 4,900 تومان

خرید

برچسب ها : تونل امامزاده هاشم , طرح توجیهی تونل امامزاده هاشم , دانلود تونل امامزاده هاشم , عمران , موقعیت زمین شناسی منطقه , حفاری تونل , سطح حفاری نیم مقطع تونل , دانلود طرح توجیهی , پروژه دانشجویی , دانلود پژوهش , دانلود تحقیق , پایان نامه , دانلود پروژه

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر