امروز: چهارشنبه 12 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

اتم در خدمت كشاورزی و منابع طبیعی

اتم در خدمت كشاورزی و منابع طبیعیدسته: کشاورزی و زراعت
بازدید: 81 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 184 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 143

مولكولهای نشاندار در تمام رشته‌های كشاورزی از قبیل دفع آفات و حشرات جنگل خاكشناسی، دامپروری، ماهی شناسی، جانورشناسی و فیزیولوژی گیاهی مورد استعمال یافته و بسیاری از مشكلات رشته‌های مزبور را حل نموده است

قیمت فایل فقط 7,900 تومان

خرید

اتم در خدمت كشاورزی و منابع طبیعی

فهرست مطالب

عنوان                                                                                                                   صفحه

مقدمه..................................................................................................................... 1

منابع انرژی قبل از اتم.......................................................................................... 2

اتم های نشاندار در خدمت صنعت پزشكی و كشاورزی...................................... 5

كشاورزی.............................................................................................................. 6

داروسازی............................................................................................................. 11

پزشكی................................................................................................................... 12

رادیوبیولوژی........................................................................................................ 23

بررسی تأثیر تشعشع بر جسم زنده...................................................................... 24

نگرانی از تزاید باریم 140 در جو......................................................................... 27

استفاده از رادیوایزوتوپها در بررسی های زراعت.............................................. 28

آینده به انرژی اتمی تعلق دارد.............................................................................. 33

لزوم استفاده از انرژی اتمی در برنامه های اقتصادی كشاورزی و آبیاری........ 37

ازدیاد محصولات كشاورزی به وسیله پرتوافكنی................................................ 40

اثرهای ژنتیكی اشعه مختلف یونساز تأثیر دانسیته یونی این اشعه...................... 50

مطالعه عمل كربن گیری در گیاهان به وسیله ایزوتوپها....................................... 57

جذب كربن توسط ریشه گیاهان............................................................................ 70

بررسی عناصر مفید در رشد گیاهی با استفاده از رادیوایزوتوپ ها................... 74

استفاه از ایزوتوپ ها رادیواكتیو در بررسی جذب موادغذایی توسط برگ.......... 87

استفاده از مواد رادیواكتیو در دفع آفات.............................................................. 92

راه جدید بررسی آفات و سموم............................................................................ 95

علامت گذاری موش كور زیرزمینی با حلقه رادیوكبالت....................................... 103

از بین بردن نسل حشرات بوسیله پرتوافكنی........................................................ 104

فیزیولوژی حشرات و بررسی كشندگی سموم..................................................... 107

كشتن سخت بالپوشان با اشعه.............................................................................. 111

پرتوافكنی اتمی و حفاظت فرآورده های كشاورزی.............................................. 117

پرتوافكنی ارگانیسم زنده....................................................................................... 134

اثر اشعه روی طعم مواد غذایی............................................................................ 136

حفاظت ماهی.......................................................................................................... 141

فرآورده های شیر................................................................................................. 142

مضار زاید رادیواكتیو باران تشعشعی و استرنسیوم- 90................................... 145

آلودگی آبهای آشامیدنی با مواد زائد رادیواكتیو 147.......................................... 147

باران تشعشعی...................................................................................................... 150

بیماری ناشی از تأثیر پرتوها................................................................................ 153

مقدمه

با ساختمان اولین پیل اتمی بوسیله انریكوفرمی دانشمند معروف ایتالیائی سبب شد كه دانشمندان از انرژی اتم در پیشبرد علوم وصنایع، كشاورزی و پزشكی استفاده نمایند، بطوریكه امروزه كمتر رشته علمی و صنعتی است كه در تحقیق و گسترش آن از رادیو ایزوتوپها استفاده نگردد. مثلا در پزشكی برای بهبود وضع محصول و حفظ آن از آفات در علوم و صنایع برای مطالعات گوناگون استفاده‌های شایان توجهی میگردد.

این كتاب حاوی اطلاعات كلی در زمینه پیشرفت‌ همه جانبه و چشمگیر كاربر در رادیوایزوتوپها در رشته‌های مختلفه علوم و فنون بخصوص در رشته‌های كشاورزی، علوم، داروسازی و پزشكی است و در آن از موارد استعمال رادیوایزوتوپها در رشته‌های كشاورزی و ژنتیك پرتوی به تفصیل بحث شده است و از خطرات ومضار مواد رادیواكتیو حاصله از انفجارات اتمی و همچنین پیش‌بینی نقش رادیوایزوتوپها در پیشرفت‌های آینده در رشته‌های مختلفه علوم، صنایع و كشاورزی سخن بمیان آمده است.


فصل اول: منابع انرژی قبل از اتم

منبع انرژی بشر در گذشته دور منحصر به قوای عضلانی انسان و انرژی آفتاب بوده است. بعدها آتش كشف گردید و از جریان آب رودخانه ها برای حمل و نقل استفاده شد از اینرو كشف آتش را می‎توان یكی از مهمترین یافته های بشر دانست.

كلیه منابع انرژی غیر از نیروی اتم در نتیجه تأثیر خورشید بوجود آمده است و به زبان دیگر باستثنای انرژی مواد رادیواكتیو منبع عموم انرژی ها خورشید است زیرا رشد گیاهان در پرتو نور خورشید انجام می‎شود و غذای حیوانات بطور مستقیم یا غیرمستقیم از مواد آلی گیاهی نتیجه می گردد.

نفت و ذغال سنگ كه از بقایای گیاهان و موجودات ادوار معرف الارضی باقی مانده است انرژی ذخیره شده ایست كه امروزه مورد استفاده قرار می‎گیرد حرارتی كه از سوختن ذغال و نفت بوجود می‎آید همان انرژی تابشی خورشید است كه در طول صدها میلیون سال در رستنی ها انباشته شده است.

انرژی اتمی در یافته های تازه بشر است و آن را می‎توان از مهمترین اكتشافات بشر دانست یعنی برای نخستین بار بر پایه اصول فرضیه نسبی از انیشتن این نتیجه به دست آمد كه جرم نوعی از انرژی است و ممكن است این دو را به یكدیگر تبدیل نمود.

بعدها صحت فرضیه انیشتن به ثبوت رسید و این فكر قوت گرفت كه به جای استفاده از ذخائر جزئی انرژی خورشید از نیروی از بند رسته اتم برای پیشرفت بشریت استفاده شود باید توجه داشت كه خود زمین هم از لحاظ حرارت درونی و رادیواكتیویته قشر آن یك نوع منبع انرژی محسوب می‎شود ولی به علت ناچیزی این انرژی مقابل انرژی اتمی نمی توان آن را مورد استفاده قرار داد.

امروزه از نیروی فراوان اتم در راه علم و صنعت و كشاورزی استفاده می‎شود و كیمیاگران عصر حاضر عنصری را به عنصر دیگر تبدیل می‌كنند و با استفاده از اجسام رادیواكتیو به معالجه بیماریها می پردازند.

از هم اكنون این سؤال پیش می‎آید كه در صورتی كه پس از سالیان دراز ذخیره موادی كه در راكتورهای اتمی به عنوان سوخت به كار می رود به پایان برسد چگونه می‎توان به انرژی تازه ای دست یافت.

جمعی از دانشمندان به فكر استفاده مؤثر از انرژی خورشید افتاده و در این راه به كوشش خود ادامه می دهند اكنون روشن شده است همچنان كه از شكافته شدن هسته‌های سنگین اورانیوم مقادیر مشابهی انرژی به دست می‎آید از پیوند هسته های سبك نیز انرژی فراوانی به دست می‎آید.

در هر دو حالت فوق الذكر جرم كاهش می یابد و این كاهش جرم است كه سرچشمه انرژی عظیم اتمی و به عبارت صحیح تر انرژی هسته ای می گردد. تهیه انرژی را به توسط شكافتن هسته های سنگین فیسیون و چگونگی تولید انرژی را به روش پیوند هسته های سبك فوزیون می‎نامند. در روش نخستین از انشقاق عناصری از قبیل اورانیوم و توریوم انرژی حاصل می‎شود و در روش دوم از اتمهای سبك مانند هیدروژن استفاده به عمل می‎آید برای انجام عمل پیوند هسته یا فوزیون بایستی هسته دو اتم را به شدت به هم برخورد داد تا به هم پیوند خورده در هم فرو روند بدیهی است كه نیروی دافعه الكترواستاتیكی هسته مانع بزرگی در این راه محسوب می‎شود. به نظر دانشمندان به منظور بالا بردن سرعت هسته ها از افزایش درجه حرارت می بایست استفاده نمود. و در صورتی كه در محفظه ای موفق به تأمین حرارت مورد لزوم برای انجام واكنش فوزیون بشویم مشكل تهیه انرژی بشر برای همیشه حل خواهد شد. متأسفانه محاسبات ریاضی لزوم صدها میلیون درجه حرارت را ثابت می نماید كه عملا به دست آوردن آن در كره ما غیر مقدور است با این حال آینده چندان تاریكی در پیش دانش بشری وجود ندارد زیرا تاكنون به كمك ماشینهای بسیار عظیم موفق شده اند كه برای زمانهای خیلی كوتاه عمل پیوند هسته یا فوزیون را انجام دهند.

دانشمندان امیدوارند كه در آینده كوره های فوزیون آزمایشی را به كار اندازند و در نقاط مختلف جهان از آن بهره برداری نمایند با اینكه تاكنون همه مسائل حل نشده ولی بیشك روزی این مشكلات حل خواهد شد و بشریت به انرژی فراوانی دست خواهد یافت. در این صورت هیدروژن موجود در تمام اقیانوسها یكی از مواد اولیه پیوند هسته ای را به دست می‎دهد. هیدروژن سنگین كه نسبت به ئیدروژن معمولی فوق العاده كمیاب است سوخت بسیار مناسبی برای كوره های فوزیون محسوب می‎شود در هر 6400 اتم هیدروژن یك اتم ئیدروژن سنگین وجود دارد. معذالك مقدار هیدروژن سنگین اقیانوسها برای مصرف یك میلیون سال بشر كافی است و در صورت موفقیت در انجام عمل فوزیون كره ما از انرژی فراوان بهره مند خواهد شد و بشریت از سلامت و آسایش و رفاه بیشتری بهره‌مند خواهد گردید.


اتمهای نشاندار در خدمت صنعت پزشكی و كشاورزی

در گذشته اجسام رادیواكتیو طبیعی مانند رادیوم در صنایع و طب مورد استفاده قرار می‌گرفت ولی امروزه تهیه مقادیر زیادی از مواد رادیواكتیو مصنوعاً ممكن شده و با استفاده از این مواد راه تحقیقات تازه‌ای در صنایع و كشاورزی وطب و بیولوژی گشوده شده است.

معمولا از نوترون‌ها برای بمباران مواد شیمیائی و بوجود آوردن عناصر رادیواكتیو استفاده میشود بطوریكه كربن و فسفر رادیواكتیو از تابش نوترون بر روی ازت و فسفر 31 بشرح زیر بدست میاید.

نوترون. 1+‌ كربن 14           نوترون 1+ ازت 14 یا

كوانتوم كاما + فسفر 32       نوترون 1+ فسفر 32

نیم عمر كربن 14 بدست آمده 5700 سال و نیمه عمر فسفر 32 حاصل 3/14 روز است.

همچنین عناصری مانند كلسیم آهن كبالت و سدیم را میتوان رادیواكتیو نمود و از آنها در صنایع و پزشكی و كشاورزی استفاده تحقیقاتی كرد.

بطور مثال میتوان با گذاردن صفحه كبالتی بسطح ده دسی متر مربع در حوزه عمل یك راكتور هسته‌ای پس از 24 ساعت 2 گرم كبالت رادیواكتیو بدست آورد.

چون شدت رادیواكتیویته 2 گرم كبالت معادل رادیواكتیویته 2 كیلوگرم رادیوم است از آن رو میتوان از آن برای مقاصد گوناگون استفاده نمود. بطور مثال از اشعه گامای حاصل از آن برای تابش بذر در كشاورزی و برای تعیین ضخامت صفحات و جدارها در صنعت استفاده كرد.


كشاورزی

مولكولهای نشاندار در تمام رشته‌های كشاورزی از قبیل دفع آفات و حشرات. جنگل. خاكشناسی، دامپروری، ماهی شناسی، جانورشناسی و فیزیولوژی گیاهی مورد استعمال یافته و بسیاری از مشكلات رشته‌های مزبور را حل نموده است.

امروزه متخصصین بیولوژی ماهی شناسی پرنده شناسی و جانورشناسی با استفاده از روش علامت های رادیواكتیو توانسته اند بیولوژی و زندگی و نقل و انتقال اینگونه حیوانات را مطالعه نموده و در صورتیكه زیان آور باشند راه مبارزه با آنها را بیابند.

نحوه عمل بدین ترتیب است كه به بدن ماهی ها و پرندگان صید شده یا جانوران زیرزمینی حلقه رادیواكتیوی وصل می‌كنند و سپس آنها را رها می سازند با صید نمونه‌های حلقه دار در فواصل هزاران كیلومتری می‎توان درباره‌ی چگونگی بیولوژی ماهی ها و پرندگان مطالعه نمود و در مورد جانوران زیرزمینی از نقل و انتقال آنها در زیرزمین آگاهی یافت.

جهت دریافت فایل اتم در خدمت كشاورزی و منابع طبیعی لطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 7,900 تومان

خرید

برچسب ها : طرح توجیهی اتم در خدمت كشاورزی و منابع طبیعی , اتم در خدمت كشاورزی و منابع طبیعی , دانلود اتم در خدمت كشاورزی و منابع طبیعی , اتم در خدمت كشاورزی , منابع طبیعی , اتم , استفاده از مواد رادیواكتیو در دفع آفات , انرژی قبل از اتم , پرتوافكنی اتمی و حفاظت فرآورده های كشاورزی , راه جدید بررسی آفات و سموم , اثر اشعه روی طعم مواد غذایی , آلودگی آبهای آشامیدنی با موا

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر