امروز: چهارشنبه 12 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مقاله بررسی تای چی (یوگای چینی) یا مدیتیشن پویا

مقاله بررسی تای چی (یوگای چینی) یا مدیتیشن پویادسته: علوم انسانی
بازدید: 85 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 63 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 16

مقاله بررسی تای چی (یوگای چینی) یا مدیتیشن پویا در 16 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

مقاله بررسی تای چی (یوگای چینی) یا مدیتیشن پویا در 16 صفحه ورد قابل ویرایش

تای چی یا مدیتیشن پویا :

تای چی یا یوگای چینی به معنی نهایت برتر و نحوه جاری كردن چی یا نیروی حیاتی در روان و جسم و به هنرجو آموزش می‎دهد . تای چی حاصل تركیب سه فلسفه بودیسم ، تائوئیسم ، و كنفسیوس می‎باشد . تای چی هنر مراقبه فعال كه در عصر حاضر یكی از مؤثرترین راههای رهایی از تنش و بازسازی روان و جسم انسان امروز می‎باشد . چون در عصر حاضر انسانها عادت به فعالیت و حركت كرده اند و برای آن بسیار مشكل می‎باشد كه در گوشه ای ، ساكت و ساكن بنشیند و به خود بنگرند . ولی تای چی به عنوان ، هنر مراقبه فعال به هنرجو یاد می‎دهد كه چگونه در حین و شدت فعالیت بتواند به نیروی درونی و جوهر ابدی خود آگاه شده و بتواند در ژرفای وجود خود، تحقیق كند و گوهر وجودی خویش را كه همانا آگاهی و روشنایی است صید كند . تای چی از یك سری حركات موزون و مواج ، رقص گونه ، حركات تنفسی ،‌ تمركزی ،  تجسمی و مدیتیشن های خاص خود تشكیل شده  ، كه به وسیله آنها هنرجو با شعور و هشیاری درونی خود ارتباط برقرار كرده و می‎تواند كیفیتی برتر و متعالی تر را در زندگی عادی و روزمره خود نمایان كند . چاكراها یا مراكز انرژی كه در تای چی مورد بررسی قرار می گیرد تمام چاكراهای اصلی به خصوص چاكرای تاج و چشم سوم . چاكراها دست و پا و دریای یا سرچشمه انرژی ، تانتین می باشد . تای چی از بخشی طب سنتی چینی و سوزنی است . در اصل نقاط درمانی طب سوزنی به گونه ای در حركات تای چی گنجانده شده اند كه یك فرد به طور مستقل بتواند آنها را تحریك كرده و فعالانه باعث شفای روان و بدن خود شود . تای چی هنر شفای كل نگری مانند یوگا ، هومیوپاتی ، انرژی درمانی و …… می‎باشد كه در برخی موارد مزایای بیشتری نسبت به هر كدام دارا می‎باشد مثلاً : در یوگا تنها به چاكراهای اصلی پرداخته می‎شود و توجه زیادی به چاكرای كف پا می‎شود و یا به جریان انرژی حیات «پرانا » و حس و تجربه آن نمی‎شود ولی در تای چی هنرجو  چی یا انرژی حیاتی را می‎تواند كاملاً لمس كرده و با چاكراهای كف دست و كف پا آشنا می‎شود  ومی تواند برای تخلیه انرژی و نامتعادلی ها به زمین ، شفا و ….. استفاده كند، بدون زحمات و تلاشهای فراوان و طولانی . در ضمن تای چی برای عصر حاضر كه بسیار سریع و پرجنب  وجوش است بسیار مناسب تر است و فرد حتی در زندگی عادی روزمره مثلاً : جارو زدن ، رانندگی و … می‎تواند از آن استفاده كند . تای چی كلاً بر چند اصلی مانند : قانون یین و یانگ ، قانون انرژی هوشمند حیات «چی » ، قانون تعادل ، قانون اتحاد ، قانون طبیعت ، «غلبه نرمی بر سختی ، همه چیز در حركت است ، دایره » ، قانون عدد 3 «تثلیث » ، قانون ارتعاشات ، قانون خود هشیاری ، خویش انضباطی ، خود شناسی ، قانون تسلیم ، قانون عدد 7 یا اكتاو ، قانون برتری ذهن و رابطه متقابل آن با بدن ، تئوری وای دن و قانون روح و ….. استوار است .

اكنون به بررسی چند اصل بنیادین تای چی می‎پردازیم :


1 - چی ، جوهر واحد هستی «Spirit , Vital  force»

چی به معنای هوا ، نیرو ، حركت و انرژی حیاتی است كه در اصل منظور همان انرژی ذاتی یا انرژی اولیه و مطلق و یا جوهره ی حیات می‎باشد . این انرژی حیاتی از مبدأیی واحد به بیرون انتشار می یابد و باعث زندگی و جان بخشیدن به هر چیزی می‎شود . هستی هر چیز  وهر كس وابسته به این انرژی حیاتی و واحد است كه در زبانهای مختلف با نامهای مختلفی مانند ، كی  یاریكی در ژاپن ، نا یا جان یا نیرو در پارسی ، روح الهی یا عشق الهی یا حی یا نور و …. در عرفان اسلامی ، روح القدس یا كلمه در مسیحیت ، تائو در تائوئیزیسم ، پرانادر ودا ، داما در بودیسم ، شی یا چی در چین ، انرژی هوشمند در علم ، ATP در فیزیولوژی  ، ناشناختی در عرفان سرخپوستی ، قانون جاذبه در فیزیك ، كلمه دركا بالا «عرفان یهود » ، نیروی اهورایی در زرتشت ، انرژی حیاتی و هخا در هخامنشی ، مهر در آئین میترایی ، اك در اكنكار ، آگاهی در TA «روانكاوی »، در مصر باستان KA ، در بابل باستان Pneuma در یهود Jesod ، در قبایل آفریقایی Megobe ، در میان اسكیموها Elima ، در بین سرخپوشان برزیلی Hasina ، در بین شمن ها WaKAN ، در بین صوفیان بركت ، بین جادوگران طلسم ، بین كیمیاگران اكسیر یا مایع حیاتی ، از نظر دكتر رایشن باخ orgon ، دكتر تانسلی odice می‎نامند .

این جریان هوشمند از چاكرای تاج وارد بدن می‎شود و از میان 7 چاكرای اصلی عبور می‎كند و باعث حیان انسان و هر موجود زنده دیگری می‎شود پس هر چه این جریان متعادل تر و قویتر باشد موجود سرحال تر و زنده تر و قوی تر می‎شود و در تای چی هنرجو نحوه تعادل ، بیشتر كردن و هدایت این جریان را یاد می‎گیرد . در واقع می‎توان گفت : اصل چی همان و شاید جنبه ای دیگر از اصل توحید و وحدت عالم در حین كثرت می‎باشد اما در شكلی كاربردی تر چون كه این جریان در همه چیز و همه كس جریان دارد و همه را به همدیگر وصل كرده مانند مرواریدهای یك گردنبند . چی بی شكل است  اما شكل می‎دهد ، ثابت اما در جریان است ، نرم اما قدرتمند ومانند طبیعت است . چی سر منشأ حیات و انرژی حیات بخش انسان است . به عبارت دیگر ، چی در زنده و سالم بودن ما نقشی اساسی ایفا می‎كند . در نتیجه افزایش متعادل چی به افزایش انرژی حیاتی ، سرزندگی و سلامت منجر می‎شود ، اعتقاد چینیان چنین است كه جریان چی از سه طریق دریافت می‎شود : 1- آسمان «هوا و …» 2- زمین «غذا » 3- انرژی جنسی و به طور مستمر در مسیرهای انرژی بدن انسان جاری است و هر گاه در این جریان اختلالی به وجود آید یا مسیر آن مسدود شده و كلاً نا متعادل شود بیماری به وجود می‎آید . تای چی و چی كونگ تكنولوژی شفاگری این فلسفه می باشند كه به هنرجو آموزش می دهند كه چگونه چی را لمس كرده ، آنرا متعادل كند از اصل چی می‎توان به مسائلی همچون هستی هوشمند
 «INTelligence of univers» ، انسان به عنوان عالم اصغر در عالم اكبر و عالم اكبر در عالم اصغر، جریان ویا چرخه انرژی ، انرژی پدر یا آسمان «هوا و …» و انرژی مادر یا زمین «غذا و آب و …» كه انسان می بایست برای موفقیت به هر دو آنها احترام گذاشته و در راستای و هماهنگ با جریان هوشمند حیات عمل كند كه اگر غیر آن باشد مقاومت به وجود آمده و نامتعادلی شكل می‎گیرد .



ین و یانگ «منطق فازی » و تغییر و دگرگونی : ین + یانگ = ووچی

فلسفه چین باستان آفرینش را زائیده دونیروی متضاد ولی مكمل هم می داند . یكی ین ، مونث ، منفعل ، پذیرنده ، نرم ، تاریكی و منفی و …. و دیگری یانگ ، مذكر ، فاعل ، دهنده ، روشنایی و مثبت و ….. می باشند . اصل ین و یانگ كه به آن اصل و الاصول یا اصل تضادین هم می گویند مطابق با همان فلسفه اهورا و مزدا در ایران باستان و منطق فازی یا نسبی گرایی در عصر حاضر می‎تواند باشد . طبق این اصل هیچ چیزی در این جهان به صورت مطلق خوب یا بد نمی باشد و كلاًً احوال جهان همیشه در حال تغییر و چرخش از سیاه به سفید و از سفید به سیاه می‎باشد این چرخ فلك كه ما در او حیرانیم …. وقتی كه ین و یانگ به تعادل برسند به ماهیتی دیگر به نام تای كیه تغییر شكل پیدا می كنند كه همان اهورا مزدا یا خدای ایران باستان است . طبق این اصل هر هستی از عدم به وجود آمده پس ما چگونه انتظار داریم دوباره به عدم بازنگردد و به آن چسبیده ایم و هر عدمی ؟ روزی به هست تبدیل می‎شود  این چرخه تغییر و دگرگونی همیشه وجود دارد كه اگر هر كدام از آنها را «هست و نیست » را جدا بنگریم حقیقت را ندیده ایم اما گر هر دو را با هم و در تعادل نظاره كنیم واقعیت را می بینیم .


با چنان قادر خدایی كز عدم
بازفرمان آید از سالار ده
ای برادر عقل یكدم با خود آر


صد چو عالم هست گرداند به دم
هر عدم را آنچه خوردی بازده
دم به دم در تو خزان است و بهار


كاربرد : فردی كه این اصل را درك كرده مبنای شناخت خود را از این جهان بر پایه نیستی قرار داده و دیگری بر پایه هستی . هر دو چیزی یا كسی را از دست می دهند فرد اولی برخوردی بسیار سنجیده تر و متعادل تر با موضوع دارد و دیگر احتمال اینكه زیر این بار شكسته و نابود شود بیشتر است  . مثلاً : دو جوان هر دو در عشق شكست می خورند یكی با دیدگاهی پویا مانند آب به دنبال راه دیگری می گردد و دیگری زانو غم بغل كرده و افسرده می‎شود یا همین طور در مورد دو تاجر هر دو شكست می خورند یكی چون می داند این جهان در چرخش است  با آرامش منتظر می ماند تا چرخه عوض شود و خلاقانه به دنبال راه حل تازه ای  می گردد و دیگری ناامید شده  ، حرص می خورد و اوضاع خود را بدتر می‎كند و حتی در مسیر پیشرفت خودش اختلال ایجاد می‎كند .

تمرین : در یك حالت راحت بنشینید تصور كنید یك مایع شفاف آبی از فرق سرتان وارد بدنتان می‎شود و بدنتان باد می‎كند دستهایتان را به حالت خوش آمد گویی باز كنید «شما در حال تجربه حالت ین هستید » حال احساس و تجسم كنید كه آن مایع شفاف ، تیره شده و از كف دستهایتان خارج می‎شود و هر عدم تعادلی را كه دارید به خارج می‎برد و بعد دستها را در هم گره كرده و فشار دهید و بعد خود را گود كنید «شما در حال تجربه حالت یانگ » هستید حالا دراز بكشید «به پشت ترجیحاً » تمام بدن را برای چند دقیقه منقبض كنید «پاها ، دستها و سر را بالا بیاورید » و ناگهان همه را شل كنید به نقطه ای ما بین دو ابروتان توجه كنید زندگی خود را از اول ببینید چه فراز و نشیب های داشتید حالا كل زندگیتان را در یك گوی سفید تجسم كنید . درطی روز به چرخه ین و یانگ در همه چیز توجه كنید و راجع به آن فكر كنید و نیت كنید و بخواهید دریچه‎ای تازه از آن برایتان باز شود .

جهت دریافت فایل مقاله بررسی تای چی (یوگای چینی) یا مدیتیشن پویالطفا آن را خریداری نمایید

قیمت فایل فقط 3,000 تومان

خرید

برچسب ها : تحقیق بررسی تای چی (یوگای چینی) یا مدیتیشن پویا , پروژه بررسی تای چی (یوگای چینی) یا مدیتیشن پویا , مقاله بررسی تای چی (یوگای چینی) یا مدیتیشن پویا , دانلود تحقیق بررسی تای چی (یوگای چینی) یا مدیتیشن پویا , بررسی تای چی (یوگای چینی) یا مدیتیشن پویا , تای چی , یوگای چینی , مدیتیشن پویا

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر