شبكه شهری بر اساس تلویزیون كابلی شبكه های گسترده (WAN) یك كشور یا قاره را در بر می گیرند شبكه های LAN و MAN سوییچ نشده هستند (مسیریاب ندارند router) ولی شبكه های WAN سوییچ شده اند و router دارند از اتصال چند شبكه یكدیگر نیز یك شبكه به شبكه ها شكل می گیرد
قیمت فایل فقط 2,900 تومان
كاربردهای شبكه
از شبكه های كامپیوتری می توان برای مقاصد مختلفی (در شركتها، یا برای افراد عادی) استفاده كرد. در شركتها شبكه می تواند دسترسی به منابع اطلاعاتی را برای تمام كاركنان فراهم آورد. در این شبكه معمولاً از مدل مشتری- سرویس دهنده (كه در آن منابع مشترك روی كامپیوترهای قدرتمندی موسوم به server قرار می گیرند) استفاده می شود. شبكه برای افراد عادی امكان دسترسی به منابع اطلاعاتی یا تفریحی را فراهم می آورد. امروزه افراد بسیاری با یك مودم از منزل خود به شركتهای خدمات اینترنتی (Internet Service Provider)(ISP) متصل شده و از امكانات آن استفاده می كنند.
یكی دیگر از زمینه هایی كه امروزه به سرعت رو به گسترش است، شبكه های بی سیم است كه امكان دسترسی به اینترنت راحتی از تلفنهای همراه به افراد می دهد.
در یك تقسیم بندی بسیار كلی، شبكه ها را می توان به شبكه های محلی (LAN)، شبكه های شهری (MAN) شبكه های گسترده (WAN). شبكه شبكه های (network) تقسیم كرد. كه هر كدام برای خود دارای ویژگیها، سرعت، تكنولوژی و جایگاه خاصی می باشد.
شبكه محلی (LAN) شبكه ایست خصوصی واقع در یك ساختمان یا مجتمع، كه حداكثر ابعاد آن یكی، دو كیلومتری می باشد. كه معمولاً برای متصل كردن كامپیوترهای یك شركت و به اشتراك گذاشتن منابع مثل چاپگر یا مبادلة اطلاعات استفاده می شود. این نوع شبكه سرعت بالایی دارد ولی معمولاً به یك ساختمان منفرد محدود می شود.
شبكه شهری یا MAN شبكه ایست كه یك شهر را پوشش می دهد. شبكه های تلویزیون كابلی بهترین نمونة MAN هستند. اولیه شبكه های تلویزیون كابلی در نقاط كور شهرها راه اندازی شدند، بدین ترتیب كه یك آنتن مركزی و بزرگ در محلی كه فرستنده اصلی را می دید نصب، و از این آنتن كابلهایی به مشتركین محروم از برنامههای تلویزیونی كشیده می شد.
شبكه شهری بر اساس تلویزیون كابلی
شبكه های گسترده (WAN) یك كشور یا قاره را در بر می گیرند. شبكه های LAN و MAN سوییچ نشده هستند (مسیریاب ندارند router) ولی شبكه های WAN سوییچ شده اند و router دارند.
از اتصال چند شبكه یكدیگر نیز یك شبكه به شبكه ها شكل می گیرد.
نرم افزار شبكه:
از پروتكلها (كه قواعد كم ارتباط process ها را تعیین می كنند) تشكیل می شود. پروتكل ها یا اتصالگرا (connection- oriented) هستند كه بر اساس مدل سیستمهای تلفن كار می كند. وقتی می خواهید با یك نفر تماس بگیرید، گوشی تلفن را برداشته، شماره می گیرید، صحبت می كنید و بعد گوشی را می گذارید. مهمترین نكته در این نوع سرویس اینست كه آنها مانند یك لوله عمل می كنند. فرستنده از یك طرف دادهها (بیت ها) را به داخل لوله می فرستاد و گیرنده در طرف دیگر آنها را می گیرد. در اغلب مواد داده ها به همان ترتیبی كه فرستاده شده اند دریافت می شوند.
از سوی دیگر سرویس غیر متصل (connectionless) بر اساس مدل پست بنا شده است. هر پیام (نامه) دارای آدرس مشخصی است و مسیری كه برای رسیدن به مقصد طی می كند، كاملاً مستقل از پیامهای دیگر است. معمولاً دو نامه كه به یك مقصد فرستاده می شوند، اولین نامه زودتر به مقصد می رسد ولی گاهی پیش می آید كه اولی با تأخیر و بعد از دمی به مقصد برسد. به عبارتی تضمیمی نداریم كه كدام داده زودتر به مقصد می رسد. برخی سرویسها مطمئن و قابل اطمینان هستند بگونه ای كه هیچ داده ای در حین انتقال از بین نمی رود. یك سرویس قابل اعتماد معمولاً به گونه ای طراحی می شود كه گیرنده دریافت صحیح داده ها را به فرستنده اعلام كند
(acknowledgement) در ساده ترین حالت پروتكل عبارتست از قراردادهای توافق شده بین دو طرف برای برقراری و پیشبرد ارتباط.
اغلب شبكه ها از مدل سلسله مراتبی پروتكل ها استفاده می كنند. به این ترتیب كه برای كاهش پیچیدگی های طراحی، اغلب شبكه ها به صورت مجموعه ای از چند لایه(layer) كه هر كدام روی دیگری قرار می گیرند طراحی می شوند. در مدل سلسله مراتبی پروتكل ها، هر لایه سرویسهایی را در اختیار لایه های بالاتر قرار می دهد و آنرا از جزئیات كار در لایه های پایینتر ایزوله می كند به این ترتیب كه وظیفة هر لایه، ارائه سرویسهای خاص- لایه های بالاتر و پنهان كردن جزئیات كار از دیدگاه آنهاست. در این مفهوم هر لایه یك ماشین مجازی (virtual machin) است كه سرویسهای خاصی را در اختیار لایه های بالاتر می گذارد.
مجموعة پروتكل های مهم امروزی عمدتاً بر مبنای دو مدل OSI و TCP/IP بنا شده اند. هر دو مدل دارای لایه های شبكه، انتقال و كاربرد هستند ولی در لایه های دیگر با هم فرق دارند .
معروف ترین شبكه های موجود عبارتند از:
1- اینترنت كه محصول تكامل شبكه آرپانت (شبكه سوئیچ بسته مزارت دفاع ایالت متحده امریكا) بود. در واقع شبكه ایست از هزاران شبكه دیگر، نه یك شبكه واحد . مشخصة اصلی اینترنت استفاده از مجموعه پروتكل TCP/IP است.
جهت دریافت فایل کامل كاربردهای شبكه لطفا آن را خریداری نمایید
قیمت فایل فقط 2,900 تومان
برچسب ها : كاربردهای شبكه , شبكه شهری بر اساس تلویزیون كابلی , اینترنت , پروژه , پژوهش , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , , شهری بر اساس تلویزیون كابلی , دانلود جزوه , دانلود تحقیق , Network applications