امروز: یکشنبه 9 دی 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

مطالعات بیمارستان (معماری)

مطالعات بیمارستان (معماری)دسته: معماری
بازدید: 77 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 19170 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 60

بیمارستان نهادی است اجتماعی که برحسب ضرورت تداوم حیات و حفظ بقای انسان ها و بازگشت به تندرستی و معالجه امراض به تدریج در تاریخ زندگی اجتماعی مردم پدیدار گشته و همواره با تکامل و توسعه علوم و فنون و مهارت ها و شیوۀ زندگی و طی راه های طولانی در شکل امروزین خود به عنوان یک نیاز در جوامع بشری نمایان شده است، همچنین باید متذکر شویم که پیشرفت بیمارستان

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

مطالعات بیمارستان (معماری)

مقدمه

بیمارستان نهادی است اجتماعی که برحسب ضرورت تداوم حیات و حفظ بقای انسان ها و بازگشت به تندرستی و معالجه امراض به تدریج در تاریخ زندگی اجتماعی مردم پدیدار گشته و همواره با تکامل و توسعه علوم و فنون و مهارت ها و شیوۀ زندگی و طی راه های طولانی در شکل امروزین خود به عنوان یک نیاز در جوامع بشری نمایان شده است، همچنین باید متذکر شویم که پیشرفت بیمارستان متأثر از پیشرفت و توسعه روزافزون دانش و تکنولوژی پزشکی است. (منبع: کتاب راهنمای طراحی استاندارد فضاهای بیمارستانی- تألیف دکتر مهدی علیرضایی– ناشر: مهکامه-1389- صفحه8)

تاریخچه بیمارستان

تاریخچۀ بیمارستانی با علم پزشکی درهم آمیخته شده است که پرسابقه ترین علوم بشری و حفظ بقای انسانی می باشد.

در سال های قبل از میلاد که حدودا تا چهار هزار سال پیش را نشان می دهد، هر نژاد و نسلی برای درمان و بهداشت عقایدی را از خود پیش کشیده اند که به بررسی تعدادی از آن ها می پردازیم؛

مصریان که با به سرگذاشتن کلاه های هرمی برای کمک به درمان عقیده داشته اند. چینی ها از گیاهان دارویی یا طب سوزنی استفاده می کردند. ایرانیان در زمان آریایی ها عدم رعایت بهداشت عمومی را عامل اصلی بیماری ها معرفی کرده اند (جداکردن بیماری های عفونی از بیماری های دیگر یکی از پیشگیری هایی است که همیشه رعایت می شد) و در زمان هخامنشیان به صورت تخصصی به پزشکی می نگریستند (در کتیبه های مصری داریوش را به سبب ایجاد بیمارستانهای متعدد نیکوکار بزرگ لقب داده بودند) و در زمان ساسانیان بیمارستان گندی شاپور برپا شد، که در آنجا پزشکان به روش های خیلی پیشرفته تدریس، طب درمان و مداوا را شروع کرده اند.

از بدو ظهور اسلام دستورات دینی، بهترین روش های سلامتی را در علم پزشکی پیش برده است، تا اینکه پس از دوران اوج تمدن اسلامی به تدریج جدا کردن بخش های زنان از مردان یا درمان سرپایی از بستری جزو اقدامات مهمی بوده که برداشته شده است.

اروپایی ها دانش پزشکی را تحت تسلط کلیسا قرار داده بودند بدین صورت که روحانیون مسیحی به پیروی از انگیزۀ بشردوستانۀ خود با تسکین درد و رنج به سعی در درمان بیماران و معلولین جسمی و روحی می پرداختند با علم به اینکه آنها نمی توانستند از عهده نیازهای بهداشتی و درمان بیماران برآیند، به همین دلیل بیمارستان ها به مکانی برای مردن تبدیل شده بود و بهبود در آنجا مفهومی نداشت، تا اینکه تعداد محدودی از پزشکان در بیمارستان ها رخنه کرده و کم کم درمان و بهداشت را پیشه کردند و در سال های 1530 تا 1540 با از هم پاشیدگی موضعی کلیساها و صومعه ها زمینه ای برای جدایی بیمارستان ها از مراکز مذهبی فراهم شد که از همین رو کم کم به کنار مراکز صنعتی کشیده شدند.

پس از جنگ بین المللی اول، اپیدمی در جهان شیوع یافت و این امر باعث ایجاد دگرگونی هایی در ارایه خدمات بهداشتی درمانی شد و سازمانی تحت عنوان «رفاه بین المللی» به سرپرستی ایالات متحده، مقدمات تشکیل «سازمان بهداشت جهانی» را فراهم کرد و همین امر باعث تحول وضعیت مراقبت های بهداشتی گردید ونگرش از بهداشت فردی به سوی ارتقای سطح تندرستی جامعه تغییر یافت. (منبع:کتاب راهنمای طراحی استاندارد فضاهای بیمارستانی- تألیف دکتر مهدی علیرضایی – ناشر:مهکامه-1389)

اولین بیمارستان دنیا و ایران و بزرگترین و مهمترین بیمارستان قلمرو اسلام

بیمارستان جندی شاپور یا گندی شاپور در نزدیکی اهواز است.

قدمت این بیمارستان و دانشگاه به سده ی چهارم یا پنجم میلادی باز می گردد که به دستور خسرو انوشیروان تاسیس شده است.

اسناد و مدارک موجود نشان می دهد که اولین کنگره بزرگ پزشکی جهان در آن روزگار در این دانشگاه و بیمارستان برگزار شده است.

بیمارستان های دوره اسلامی اغلب براساس نمونه ها واصوت بیمارستانی جندی شاپور ساخته شده اند از جمله این بیمارستان ها می توان بیمارستان های معروف عضوالدوله در شیراز و بغداد را نام برد. 

منبع سایت اینترنتی :  http://myranhistory.mihanblogcom

اولین بیمارستان تهران

درمانگاه اورژانس بیمارستان سینا است.

که به دستور ناصرالدین شاه به تقلید از بیمارستان های غربییان ساخته شده است .

ناظم الاطبا پزشک مخصوص ناصرالدین شاه مامور تاسیس آن شد که در سال 1290 هجری قمری در میدان احمد آباد ودر محله ای به نام هشت گنبد تاسیس شد.

این بیمارستان تا سالها به نام مریضخانه دولتی نامیده می شد و در سال 1319 به پاس زحمات پدر طب ایران به بیمارستان سینا تغیر نام داد. از بیمارستان های ساخته شده در تهران بعد از بیمارستان سینا بیمارستان نظامی تهران است که موسس آن شاهزاده علیقلی میرزا بود.

منبع : سایت اینترنتی www.tebyan.net

بزرگترین بیمارستان اصفهان

بیمارستان الزهرا

این بیمارستان در شهرستان اصفهان واقع شده و بیمارستانی دانشگاهی – آموزشی است كه در سال 1372 با ظرفیت 950تخت ثابت, تأسیس, و در حال حاضر 658 تخت دایر دارد.تخصصهای موجود در این بیمارستان عبارتند از : داخلی ، جراحی ، جراحی کودکان ، زنان وزایمان ، کودکان ، اورژانس ، نوزادان ، جراحی مغز و اعصاب ، ارتوپدی ، پوست ، عفونی ، چشم پزشکی ، گوش و حلق و بینی ، قلب، روانپزشکی ، ارولوژی ، نرولوژی ، هماتولوژی ، داخلی ، گوارش ، داخلی ریه ، روماتولوژی ، ICU ، CCU ، Post CCU

عجیب ترین بیمارستان جهان

این بیمارستان در کشور اوکراین و در نزدیک مرز رومانی قرار دارد.

در واقع یک معدن متروکه نمک در سیصد متری زیر زمین است. پزشکان در شرق اروپا بر این باورند که تنفس هوای حاوی ذرات نمک به بیماران دارای نارسایی های تنفسی از قبیل آسم و آلرژی کمک می کند.                            

البته در سایر نقاط جهان به موثر بودن این شیوه درمانی به دیده تردید نگریسته می شود.

عکسهای بالا تصاویری هستند از این بیمارستان، که بیشتر به خانه ارواح شبیه است.

منبع: سایت اینترنتی :  http://zamannewws.ir

مدرن ترین بیمارستان جهان

بیمارستان  EI Camino در منطقه سیلیکن ولی آمریکاست.

در این بیارستان طیف گسترده ای از آخرین پیشرفت های پزشکی و فناورانه روز دنیا به کار رفته است ار جمله این فناوری ها به کارگیری ربات هایی مربوط می شود که در خدمت جراهان است. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به سایت اینترنتی

 http://www.or88-shira.blogfa.com مراجعه کنید.

رنگ درمانی در بیمارستان

رنگهایی برای مداوا

رنگ از زمان های پیش از تاریخ به عنوان عاملی شفابخش مورد استفاره قرار می گرفته است. رنگ های شفادهنده در مقادیر زیاد یا كم به جادوگر احساسات تبدیل می شوند به فرد خسته نیروی مضاعف می بخشند و تنش و التهاب را فرو می نشانند. پذیرش این دنگ ها به وسیله بیننده می تواند به زندگی شاد و سالمتری برای او كمك كند. می توان با گرد آوردن رنگ های مؤید زندگی در اطراف خود در شیوه تفكر تغییر ایجاد كرد تغییری كه گاه بسیار ظریف و نا محسوس و گاه بسیار بارز و نمایان خواهد بود. رنگ به هر گونه كه مورد استفاده قرار گیرد ابزاری است برای تشخیص آنچه مزاحم سلامتی ما می شود.

در میان رنگ های شفابخش جایگاه نخست از آن رنگ سبز است.

سبز

 داوری بصری طبیعت علیه انقباض عضلانی است.  سبز به عنوان رنگ غالب چه پررنگ و چه كم رنگ تسكین دهنده است. از درجات تیره آن برای فرونشاندن هیجان و التهاب و از درجات روشن برای تجدید قوا استفاده می شود. اگر رنگ سبز دیوار را با پارچه هایی به رنگ آبی متشابه پیوند دهیم فضایی سیال و سبك كننده حاصل می شود. تركیب رنگ زرد با آنها نماهایی نشاط آور به وجود می آورد كه با تداعی روزهای پرفراغت تابستان و طراوت و تازگی بهار اثر شفابخشی خواهند داشت.

قرمز

 شفابخش یادآور خونی است كه در بدن همه ما جریان دارد. از این نظر این رنگ دلگرم كننده و استوار و برای بیننده یادآور زندگی قرص و سالم است و از دیرباز به عنوان رنگ مظهر تندرستی به كار می رود. قرمز رنگ گداختگی آتشی است كه قوه ی تخیل ما را تغذیه می كند و فضایی مناسب برای اندیشه ی خلسه وار پدید می آورد. ما بی انتها به زبانه های سرخ آتش می نگریم و احساس گرما و خموشی ما را فرا می گیرد. و بالاخره قرمز رنگ عشق است و دانستن اینكه كسی به ما عشق می ورزد همیشه تپش قلب را تندتر می سازد. فضای تعریف شده به وسیله ی رنگ قرمز حاكی از احساسات شدید و تماس و ارتباط نزدیك است و با (هاله  عشق) بر دغدغه های ما مرهم می گذارد. قرمز در تركیب با سبز از تعطیلات خوش و از نیروی شفابخش به سر بردن در میان جمع دوستان و بستگان حكایت دارد.

سفید

 مظهر سلامتی است. سفید با تداعی پاكیزگی می تواند مدت درد كشیدن ما را كاهش دهد. صفحات سفید ما را ترغیب می كنند بیاساییم و خود را از فشار حركت و ناراحتی های روز طولانی رها سازیم. دیوارهای سفید به واسطه ی فقدان رنگ های پریشان كننده احساسات و عواطف ما را آرام می سازند. رنگ سفید محیط را تصفیه می كند و فضا را با برق پاكیزگی می شوید و همه ی عناصر آزارنده و به همراه آنها همه ی دغدغه های ما را نیز محو می كند. رودوزیهای پارچه ای سفید در تركیب با دیوارهای آبی به ابر می ماند و احساس تنفس در هوای آزاد و تازه را به وجود می آورد. رومیزی نخی سفید با حذف رنگ های مزاحم موجب تقویت اشتها می شود. برای امكان تفكر روشن و دقیق و احساس تندرستی می توانیم سفید را در تركیب با فیروزه ای به كار ببریم.

رنگ ارغوانی با ذهن و احساسات ارتباط بر قرار می كند.

منبع:رنگ های دکوراتیو از آنا کاسابیان

سطوح 6 گانه خدمات درمانی

خدمات درمانی متناسب با سه عامل میزان شیوع،فوریت و درجه تخصصی مورد نیاز به 6 سطح تقسیم می شود .

سطح 1- دارای بخشهای داخلی ، جراحی عمومی ، زنان وزایمان و کودکان است.

الف-چنانچه تعداد تخت لازم کمتر از 50 تخت باشد دارای 2 بخش زنان و مردان بوده و شامل جراحی عمومی، داخلی و.کودکان است و زایمان توسط ماما زیر نظر پزشک جراح انجام می شود .

ب- چنانچه تعداد تخت بیش از 50 تخت باشد دارای 4 بخش تخصصی: داخلی ،اطفال ،زنان و زایمان و جراحی عمومی بوده و اعمال جراحی توسط جراح زنان انجام می شود .

در هر دو حالت بیمارستان دارای فوریتهای پزشکی و بیهوشی است.

سطح2- برای شهرهای با جمعیت بیش از 6000 نفر به انضمام بخشهای سطح 1، دارای بخشهای چشم و گوش و حلق و بینی و ارتوپد می باشد.

قیمت فایل فقط 3,900 تومان

خرید

برچسب ها : مطالعات بیمارستان (معماری) , Hospital Studies (Architecture) , اجتماعی , , بیمارستان

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر